Skocz do zawartości
IGNORED

jaki kabel HDMI 10m

Kriso81

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuję kupić kabel HDMI z amplitunera do projektora i musi to być 10m?, poprzednio używałem 3 metrowego taniego i działał, skusiłem się na tani 10 metrowy i ma problemy z przesyłaniem dźwięku!.

Kwota max 150zł.

https://www.audiostereo.pl/topic/105430-jaki-kabel-hdmi-10m/

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Gość

(Konto usunięte)

skusiłem się na tani 10 metrowy i ma problemy z przesyłaniem dźwięku

Przy takich długość (powyżej 5 m) już nie możesz dać się "skusić", tylko musisz pożyć albo ze sklepu, albo od kogoś na próbę, czy będzie dany kabel spełniał swoje zadanie.

może ten PROLINK 10m Exclusive v1.4 ?

Mam ten kabel podłączony do projektora i czasami zdarzają się problemy z synchronizacją obrazu. Pomaga włączenie i wyłączenie amplitunera. Drugi raz bym go nie kupił. Tak jak napisał eMeReKo przy tej długości przewodu trzeba iść na jakość a nie cenę.

Gość

(Konto usunięte)

a do ceny max 250zł coś się dostanie co będzie przesyłać obraz i dźwięk bez zakłóceń?

Kolego, nie patrz na cenę, bo nie ona jest istotna! Istotne jest, czy konkretny kabel będzie poprawnie działał, a tego nie dowiesz się ani pytając o cenę, ani o to, jakie kto poleca kable.

Napisałem Ci, co musisz zrobić, chyba że masz na wyrzucenie kasę i będziesz zakupy robił w ciemno... ;)

musisz pożyć albo ze sklepu, albo od kogoś na próbę, czy będzie dany kabel spełniał swoje zadanie.

Bo zapewne sprawdziłeś Suprę na identycznym sprzęcie, jaki ma autor wątku...

Bo zapewne sprawdziłeś wszystkie inne kable i tylko Supra działa na takiej długości...

Przynajmniej potrafię wskazać firmę, z której kablami nigdy nie było problemu przy większej długości. Poradzić koledze z forum, żeby sobie sam latał po sklepach i sprawdzał dziesiątki kabli to potrafi każdy spamujący pseudospecjalista.

Gość

(Konto usunięte)

Przynajmniej potrafię wskazać firmę, z której kablami nigdy nie było problemu przy większej długości. Poradzić koledze z forum, żeby sobie sam latał po sklepach i sprawdzał dziesiątki kabli to potrafi każdy spamujący pseudospecjalista.

Tylko skąd masz pewność, że właśnie TEN kabel będzie u niego działał, pseudo specjalisto?

Uważasz, że lepiej, by od razu kupił Suprę w ciemno, tak?

To naprawdę jesteś pseudo...

Mam ten kabel podłączony do projektora i czasami zdarzają się problemy z synchronizacją obrazu. Pomaga włączenie i wyłączenie amplitunera. Drugi raz bym go nie kupił. Tak jak napisał eMeReKo przy tej długości przewodu trzeba iść na jakość a nie cenę.

Też mam Prolinka 10m Exclusive - nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Miałem go nawet przez jakiś czas przedłużonego o 2m innym kablem hdmi (z gniazdem na jednym a wtyczką na drugim końcu) i też było ok.

Jeden sprzęt lepiej radzi sobie z transmisją hdmi a drugi gorzej. Jedyna możliwość to spróbować...

Ja miałem ostatnio dziwny przypadek. Mam ampli Yamahy RX-A820 i kupiłem film "Sęp" na DVD. Stwierdziłem, że jednak obejrzę sobie na projektorze. Po włączeniu okazało się, że na ekranie jest "kasza"... nic nie pomagało włączenie i wyłączenie amplitunera. Coś mnie podkusiło, równolegle włączyłem TV i nagle na projektorze pojawił się obraz, który po wyłączeniu TV znikał. Różne kombinacje alpejskie nie zmusiły projektora do poprawnego wyświetlenia obrazu bez włączonego telewizora :/

Nie twierdzę, że to była wina kabla czy projektora bo nie doszedłem do tego ale standard HDMI jest kapryśny.

Też mam Prolinka 10m Exclusive - nigdy nie miałem najmniejszych problemów. Miałem go nawet przez jakiś czas przedłużonego o 2m innym kablem hdmi (z gniazdem na jednym a wtyczką na drugim końcu) i też było ok.

Jeden sprzęt lepiej radzi sobie z transmisją hdmi a drugi gorzej. Jedyna możliwość to spróbować...

Ja również mam takiego Prolinka i również u mnie, przez 3 lata, zero problemów. Wszystko działa OK.

Problem nie musi być wcale w kablu, a w samych urządzeniach, które dają zbyt słaby sygnał i potem na większych długościach są problemy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam, ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że kupowanie kabli ze względu na firmę mija się z celem. Zrobiłem tak kilka lat temu kupując kable HDMI po 350zł za sztukę 1,5mb itd... Dzisiaj jestem posiadaczem 2 kabli 1,5m za 350zł, 1 kabla 1m za 300zł, 1 kabla 5m za 250zł i teraz najważniejsze dla autora tematu: 3 kabli po 15m PROLINK 15m Exclusive v1.4. Wszystkie działają bez zarzutu i kupując ponownie kable hdmi w życiu bym nie wydał drugi raz tyle kasy na drogie kable wiedząc że mam ten sam efekt. Ważne aby kabel po przyjściu do domu sprawdzić i w tedy działa (zostaje) albo nie działa (zwrot).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.