Skocz do zawartości
IGNORED

Problem - Kino domowe SONY i słaby dzwięk przez AUDIO

szpakuziom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zakupiłem kino domowe SONY BDVE690 1000wat i napotkałem pewny problem, a mianowicie dzwięk przez kabel audio chinche tak zwane jest o wiele słabszy niż przez FM, czy USB.

Z tego kabla wcześniej korzystałem, miałem go podpiętego do wieży i komputera i było ok. Chciałem się zapytać czy według Was to jest usterka, czy problem leży po innej stronie? Może kabel nie jest kompatybilny z tym zestawem kina domowego? Proszę o pomoc, ponieważ nie wiem czy mam składać reklamacje, czy kupić kabel audio sony. Dzięk ogólnie z AUX'a jest słaby, nawet z telefonu. Głośność mam na 34 MAX i dopiero można głośno słuchać muzyki, a z USB mam na 20 i już łupanka jest niezła, nie chce zgrywać muzyki czy filmów na USB aby go normalnie obejrzeć.

Głośność mam na 34 MAX i dopiero można głośno słuchać muzyki, a z USB mam na 20 i już łupanka jest niezła, nie chce zgrywać muzyki czy filmów na USB aby go normalnie obejrzeć.

Zwiększ głośność źródła dźwięku do którego masz podłączony kabel analogowy ( mam na myśli komputer , dekoder itd ) .

, a da się podłączyć cyfrowo ?

Dziękuje za pierwsze odpowiedzi. Dzwięk w komputerze jest ustawiony na maxa, tak samo puszczałem muzyke przez telefon i ta sama lipa, może poprostu coś nie tak z wejściem audio.

Są tam takie wejścia:

maxresdefault.jpg

Przepraszam nie te zdjęcie, ale niczym się aż tak nie różni, tylko że mam jedno wejście HDMI, nie mam z tyłu USB, i nie mam A.CAL mic

Sprzęt jest sprawny. Poczytaj 42 stronę polskiej instrukcji obsługi. Ta sytuacja jest tam dokładnie opisana. :)

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Sprzęt jest sprawny. Poczytaj 42 stronę polskiej instrukcji obsługi. Ta sytuacja jest tam dokładnie opisana. :)

Nie zabardzo rozumiem, mógłbyś mi wytłumaczyć? Czy w ogóle można jakoś temu zaradzić? czy ostetecznym rozwiązaniem przedwzmazniacz rozwiąże problem?

Tłumienie — AUDIO

Podczas odtwarzania dźwięku z urządzenia

podłączonego do gniazd AUDIO (AUDIO IN L/R) mogą wystąpić zniekształcenia. Można zapobiec takim zniekształceniom, tłumiąc poziom sygnału wejściowego w urządzeniu.

A "powiedz" co Ty masz podpięte tymi czinczami do Soniaka

ale przecież w tej instrukcji na tej stronie podanej przez kolegę slawek-r jest napisane , że można wyłączyc to tłumienie więc popróbuj i zobacz czy faktycznie będą jakieś zniekształcenia dźwięku po wyłączeniu .

Gość

(Konto usunięte)

Wszędzie gdzie podłączałem urządzenie przez Aux (smartfon, mp4 itp) było dużo dużo ciszej niż przez CD, tuner, BD czy cokolwiek innego. Nie wiem czy tutaj nie leży problem w "zbyt cichym sygnale wyjściowym ze źródła" czyli ww smartfonów itp.

Dzięki Chłopaki :)

Tak jak Kolega czester15.30 i Adek45 napisał, problem występował przy włączonej funkcji "Tłumienie — AUDIO", wyłączenie tej opcji odrazu rozwiązał problem, a dzwięk jest ładny i nie ma zniekształceń. Pozdrawiam i miłego dnia życzę, jeszcze raz dzięki. :)

@Mateusz80

Ja również podłączałem, i zawsze jakaś tam różnica jest, ale żeby normalnie muzyki słuchać 30/34 to już jest coś nie tak, dlatego myślałem że coś ze sprzętem, nie znam się zabardzo na nowoczesnych sprzętach i tyle co miałem to starą wieże przez 12 lat :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.