Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER PD-S901 - nowy laser?

hawQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dobrzy ludzie, znawcy, tematu, eksperci udzielcie rad, wskazówek. Pomóżcie, proszę. Posiadam odtwarzacz CD PIONEER PD-S901. Pięknie mi umilał chwile przez czas dość długi, byłem z niego zadowolony, ba NADAL JESTEM. Tylko od wczoraj zaczęły do ucha mego dochodzić jakieś dziwne trzaski podczas odtwarzanie oryginalnych płyt AUDIO. Odtwarzacz ma już lata swoje, jeśli naklejka na tyle obudowy nie kłamie jest to model z 1993 roku. Chciałbym się dowiedzieć co zrobić mogę by odtwarzacz mój najmilszy znów grał jak dawniej. Da się coś zrobić od reki i na ile to pomoże, czy od razu szykować się na wymianę lasera? Są w ogóle gdzieś jeszcze dostępne? Czy może lepiej pozwolić odejść mu na zasłużony spoczynek i szukać czegoś nowego? Od razu mówię że laik ze mnie w sprawach HARDCOROWEGO majsterkowania w bebechach wiec rozkręcanie i przesadne grzebanie raczej odpada. Możecie polecić jakiegoś konkretnego człowieka od tego typu usterek? Jakiś serwis? Czy w ogóle się to opłaca? Jestem z Żor, okolice Rybnika, Katowic, Gliwic, Kraków. Mógłbym podrzucić sprzęt, oddać do odrestaurowania, naprawy. Jakie mam wyjścia? Proszę o wszelkie sugestie i wskazówki. Będę wdzięczny!

Kamil

https://www.audiostereo.pl/topic/105512-pioneer-pd-s901-nowy-laser/

A kiedy ostatnio czyściłeś soczewkę lasera (o ile w ogóle ) ? Na sucho ? na mokro ? przedmuchałeś chociaż delikatnie jakąś dmuchawką (byle nie tymi z aerozolu ze sprężonym powietrzem, bo bardzo mocny strumien z nich idzie, jak niewprawnie to zrobisz to jeszcze coś urwiesz /zdmuchniesz.

są też takie "płyty czyszczące" CD z taką malutką delikatną szczoteczką - może to by było optymalne, jeśli zaiste totalny laik jesteś ... płytka pewnie kilkadziesiąt złotych, a służyć będzie nie raz.

Na początek poczytaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.