Skocz do zawartości
IGNORED

Źródło CD Preferowany CA 640 V2

danielmanchester

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów, piszę do Was po raz perwszy gdyż ciekawią mnie opinie innych,na w/w temat.

Otóż tak :poszukuję ciekawego CD w ciekawej cenie , bez szaleństw jestem osobą która twierdzi że nie zawsze nowsze jest lepsze :)

To zaczniemy , czy miał ktoś do czynienia z CA 640 V2 i może opisać jakim dzwiękiem on sie harakteryzuje..... w tej chwili posiadam

przejściowe CD CA 540 V1 , brak mi w nim kilku cech: przełomu wysokiego środka na niską górę , poprostu dzióra w paśmie jest to sprzęt tani wiec cudów nie oczekuję. Na dokładke jeżeli ktoś dobrze słyszący słyszał 740c i 840c proszę o wypowiedzi.

Teraz tak to co posiadam jest nie do zmiany gdyż gra perfect , było porównywane z elektroniką za kilkadziesiąt tyś no i znacie odpowiedź

Więc tak : Zacznę od kolumn chyba moja chluba : EPOS ES25

Końcówka NAD 216 THX

Preamp Hmmmm :) CA A500 wykorzystany tylko pre out - Cudo , Bynajmniej ten egzemplarz

Kable mała tajemnica ale produkowane własnoręcznie przez przyjaciela , który nie robi tego dla piniędzy tylko miłości do Hi Fi.

Tego co brakuje to właśnie CD wiec prosze o podpowiedzi :) Kolumny kupione przezemnie jako nowe w UK & lat temu , jako ostatnia nowa para :)

Z Szacunkiem Daniel

Miałem kiedyś ten odtwarzacz. Brzmiał wg mnie fatalnie. Dużo wysokich tonów. Dźwięk jasny, bez wypełnienia Słaba średnica i bas. Ja go nie polecam - chyba że do tanich, ciemno grających systemów. Sam odsprzedałem go od razu.

Witam wszystkich forumowiczów, piszę do Was po raz perwszy gdyż ciekawią mnie opinie innych,na w/w temat.

Otóż tak :poszukuję ciekawego CD w ciekawej cenie , bez szaleństw jestem osobą która twierdzi że nie zawsze nowsze jest lepsze :)

To zaczniemy , czy miał ktoś do czynienia z CA 640 V2

Miałem i CA640C i CA640C V2. Odradzam i to zdecydowanie. Góra jest fatalna, nie mam pojęcia jak ludzie są w stanie tego słuchać. 740 i 840 to ponoć inna liga. Nie wypowiadam się, bo tych CA nie słuchałem. Od czasu 640 wszystko ze stajni CA omijam szerokim łukiem.

Na Twoim miejscu szukał bym CD z drugiej ręki na zasadzie okazji. Teraz sporo ludzi sprzedaje dobre odtwarzacze po niskiej cenie. Sam siedziałem na allegro chyba przez 3 miesiące i kupiłem Creek Evo za niewiele ponad 1 zkł. Możesz mi wierzyć to zupełnie inna bajka.

Z dobrych starych CD jest jeszcze MF X-Ray V3. Znakomity CD, ale z naprawą może być problem. No i nie zapominaj o konwerterach, technologia się zmienia.

Tak czy owak, absolutnie nic nie kupuj bez odsłuchu.

• 3 miesiące później...

Witam ponownie po długiej nieobecnosci chciałbym odświeżyć temat poszukiwanego CD , temat CA 640 V2 omijamy juz szerokim łukiem w systemie na dobre zagościł DAC modyfikowany wiec syste moze opierac sie rowniez na dobrym transporcie. Prosze wiec was koledzy o porady co tu moze zagrać.

Odsłuchałem już : CA 540 V1- Dzwiek j/w opisany

CA 640 V2- Kolega wyżej dobrze napisał jasna góra , mozna nawet powiediec iskrzaca niemiłymi igłami , w moim egzemplazu nie zbyt zadowalająca przestrzeń , reszta pasma w miarę poukładana

CA 740 - Za tą cenę to totalna pomyłka , nie wiem komu sie ten dzwiek podoba , lecz jest on matowy bez zadnych emocji oraz charakterystyczne dla CA wciecie w pasmie - Coax tutaj wypowiem sie tak bardzo dobr transport -niestety nie mój tylko znajomego :(

W tym miejscu wspomnę ze cd-ków było więcej jedne grały w miarę drógie zadowalająco a jeszcze inne denerwowały dzwiekiem...

Czekam z niecierpliwością na podpowiedzi....

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.