Skocz do zawartości
IGNORED

Kruger&Matz KM 665 vs 880

mateusz92sc

Rekomendowane odpowiedzi

;P

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poczytaj o Creative AURVANA LIVE.

Ukryta Zawartość

Producent beznadziejnie kiepskich telefonów i innego "grającego badziewia" zabrał się za produkcję designerskich słuchawek. Nie wróżę nic dobrego, chyba że zależy wyłącznie na wyglądzie a dźwięk nie gra żadnej roli, wtedy można brać jak najbardziej. A to że "myślisz" że będą lepsze od CAL nie znaczy wcale ze takie są. No chyba że przetestowałeś obydwa modele dokładnie i porównałeś je.

Powiem tak. Czytałem kilka testów w każdym wychwalają model 880. Creative Aurvana Live też wychwalają, ale one nie maja odpinanego kabla, i to jest chyba główny powód dlaczego kieruje się w stronę Krugera. No chyba, że nie doczytałem to poprawcie mnie.

Ja Ci z kolei polecę w tej cenie Sennheisera lub AKG. Sprawdzone, przez wielu chwalone. Osobiście preferuje pewność niż wynalazki ;)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Kupiłem z Allegro niecałe 2 miesiące temu model KM 0665 więc mogę coś o nich napisać.Na pewno nie są to słuchawki które tylko wyglądają,one grają i to bardzo dobrze.Zmieniłem na nie Audio Technica ATH-SJ 11 i nie żałuję,różnica w dźwięku jest kolosalna na korzyść Krugerów.ATH miały zbyt dużo sopranów,przy niektórych utworach było to męczące.KM 0665 oferują miękkie basowe brzmienie,z zauważalną górą i średnim pasmem.W Audio Technice wytrzymywałem góra 2 godziny,potem dźwięk stawał się coraz bardziej męczący z powodu zbyt podbitej góry,w Krugerach można słuchać komfortowo muzyki o wiele dłużej.Miałem też Sony ZX600 i powiem że dźwiękowo Kruger&Matz wcale im nie ustępują.Solidne wykonanie,drewno + metal,nic nie skrzypi nie trzeszczy.Słuchawki dobrze leżą na głowie,są bardzo wygodne,podczas słuchania w sierpniu w gorące dni nie pociły mi się uszy.Jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć do nich - są trochę za duże na mój łeb,mogłem wybrać model KM 0660,ma mniejsze nauszniki.Słuchawki są wykonane z drewna i wg mnie to naprawdę słychać,dźwięk jest bardziej naturalny w porównaniu z słuchawkami z tworzywa sztucznego.

Opublikowano · Ukryte przez palton, 29 Września 2013 - trolling
Ukryte przez palton, 29 Września 2013 - trolling

Kupiłem z Allegro niecałe 2 miesiące temu model KM 0665 więc mogę coś o nich napisać.Na pewno nie są to słuchawki które tylko wyglądają,one grają i to bardzo dobrze.Zmieniłem na nie Audio Technica ATH-SJ 11 i nie żałuję,różnica w dźwięku jest kolosalna na korzyść Krugerów.ATH miały zbyt dużo sopranów,przy niektórych utworach było to męczące.KM 0665 oferują miękkie basowe brzmienie,z zauważalną górą i średnim pasmem.W Audio Technice wytrzymywałem góra 2 godziny,potem dźwięk stawał się coraz bardziej męczący z powodu zbyt podbitej góry,w Krugerach można słuchać komfortowo muzyki o wiele dłużej.Miałem też Sony ZX600 i powiem że dźwiękowo Kruger&Matz wcale im nie ustępują.Solidne wykonanie,drewno + metal,nic nie skrzypi nie trzeszczy.Słuchawki dobrze leżą na głowie,są bardzo wygodne,podczas słuchania w sierpniu w gorące dni nie pociły mi się uszy.Jedyne zastrzeżenie jakie mogę mieć do nich - są trochę za duże na mój łeb,mogłem wybrać model KM 0660,ma mniejsze nauszniki.Słuchawki są wykonane z drewna i wg mnie to naprawdę słychać,dźwięk jest bardziej naturalny w porównaniu z słuchawkami z tworzywa sztucznego.

To mówisz ze nie porównywałeś ich z żadnymi dobrymi słuchawkami i jesteś zadowolony z ich dźwięku;] Gratuluję zakupu;]

Opublikowano · Ukryte przez palton, 29 Września 2013 - wpis odnoszący się, do innego usuniętego.
Ukryte przez palton, 29 Września 2013 - wpis odnoszący się, do innego usuniętego.

To mówisz ze nie porównywałeś ich z żadnymi dobrymi słuchawkami i jesteś zadowolony z ich dźwięku;] Gratuluję zakupu;]

Audio Technica lub Sony to dla Ciebie złe firmy?

Oto recenzja KM0665:

Ukryta Zawartość

oraz bliźniaczego modelu KM0660 - różnica jedynie w wyglądzie:

Ukryta Zawartość

Obydwa modele zbierają pozytywne opinie w necie.

Szczerze mówiąc trochę teraz żałuję że nie kupiłem modelu KM0660 - 665 są trochę za duże na moją głowę,te mniejsze nauszniki w 660 trochę lepiej by na mnie wyglądały.Co do jakości dźwięku i wykonania,nie mam zastrzeżeń.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardziej to wygląda na artykuł sponsorowany aniżeli obiektywną recenzję. Jeden worek razem z Voice Kraftem, Peyingiem i całą resztą.

To Peiying jest taki kiepski ?

Tutaj były robione hi-endowe (podobno) kolumny na 6 przetwornikach Peiyinga, po 100zł sztuka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A oto test modelu KM0880EB o który również pytał kolega mateusz92sc w tytule postu:

Ukryta Zawartość

oraz druga recenzja z Zakupek.pl - bardziej szczegółowa:

Ukryta Zawartość

na stronie wujek-gadzet.pl słuchawki otrzymały ocenę 8 a Creative Aurana Live 9 punktów.modele KM0660/0665 są trochę lepiej oceniane w necie jeżeli chodzi o jakość dźwięku - lepsza góra i średnica w porównaniu do KM0880.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widać KM665 są niezłe, choć niedoskonałe. Dużo, dużo basu.

Ukryta Zawartość

Może warto pomyśleć chociażby o AKG (np. K518) lub o Sennheiserach (np. HD 439).

Ukryta Zawartość

Jak widać KM665 są niezłe, choć niedoskonałe. Dużo, dużo basu.

Ukryta Zawartość

Może warto pomyśleć chociażby o AKG (np. K518) lub o Sennheiserach (np. HD 439).

"Co ciekawe, a o czym powinniśmy napisać już na początku, po jakimś czasie ten potężny bas troszkę zelżał, pojawiła się większa ilość wysokich tonów, poprawiła się dynamika w skali mikro i spójność przekazu. Słowem - słuchawki, które przyszły do nas nowiutkie, w zapieczętowanym pudełku, potrzebowały kilkunastu godzin na dotarcie i wygrzanie"

Zgodnie z moimi odczuciami jakiś czas od kupna - słuchawki po wygrzaniu grają o wiele lepiej.Góra i średnica lekko cofnięta ale oba pasma są widoczne.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.