Skocz do zawartości
IGNORED

Diora Saturn 250 W na ARN 312

niccodem

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !!!

Poszukuję informacji na temat kolumn głośnikowych Diora Saturn i niestety nic konkretnego nie udało mi się znaleźć pomimu poświęcenia na ten temat kilkunastu godz. poszukiwania w necie. Wyżej wymienione kolumny są do kupienia za kwotę 1200 zł/parę. Wzmacniacz którym dysponuję to Yamaha M60 + C50. W związku z powyższym serdecznie proszę o podpowiedź czy wymienione Saturny to sprzęt godny uwagi i czy jest w stanie zharmonizować się z moim wzmacniaczem, podobno to polski High-end. Liczę , że na forum spotkam audiofila , który będzie coś wiedział na temat polskiego sprzętu. Pozdrawiam !!!

https://www.audiostereo.pl/topic/10578-diora-saturn-250-w-na-arn-312/

dla mnie są dobre i słabe tonsile, za tą kasę nie mam im zupełnie nic do zarzucenia.

popatrz na opinie o kolumnach diory, są tam głośniki TVM acoustics. z tego co słyszałem ta 312tka to jeden z ich najlepszych produktów. ale czy nie lepiej kupić tonsile na 30cm niskotonowcach? jak coś padnie to serwis jest b. tani.

no wlasnie ja takie wybralem ze wzgledu na chec robienia na nich malych imprez :P jakosci to one nie maja ale w cenie 1300zl to nic leprzego nie bede mial co zblizy sie moca i efektywnoscia do tych ALtusow

wieeekowe kolumny, mają chyba ponad 10 lat, cena mocno przesadzona aż śmieszna, wartość góra 600 może 700 zł, dużo góry, dość przejrzyste jak na taki zabytek, bas miękki tylko tyle pamiętam.

dzięki seba za młe info , faktycznie góra wysadzona niesamowicie a w sczególności średnie poprostu ryczą ( czy jest na to sposób? może jakiś sczególny wzmacniacz nie koniecznie Y M60 mam jeszcze Y rvx 596). Para którą nabyłem jest nieużywana i pochodzi z magazynów Diory ( gdzieś tam się uchowały) , posiadają piękne wykończenie z naturalnej okleiny drzewa egzotycznego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.