Skocz do zawartości
IGNORED

Złodziej zdjęć na ebay.co.uk

PAK-FA

Rekomendowane odpowiedzi

No Panowie,

sprawdźcie czyją pracę ukradł ten złodziej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Rzeczywiście są takie same. Ale może to jakaś kooperacja, a nie kradzież?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ciekawe bo jak się wejdzie we wszystkie oferowane przedmioty to jest takie samo zdjęcie Technikcs- a przedawnego przez polaka (stałego bywalca allegro)

Ukryta Zawartość

tutaj na zdjęciu z Allego jest ten sam charakterystyczny wazon

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Wyjaśnienie jest proste :)

1. Sprzęt jest u sprzedawcy z Allegro. Oferuje on nawet odbiór osobisty.

2. Sprzedawca z eBay wystawia sprzęt, którego nie ma!

Nie udostępnia odbioru osobistego, nie wysyła do Polski oraz prosi o kontakt przed zakupem, by sprawdzić dostępność ("Doesn't post to Poland"/"Important: Please for message before purchase/bid to check of availability as the unit is listed with other auction out of ebay also").

I mechanizm jest banalny: ktoś kupi u niego, a on zakupi to dla tej osoby na Allegro, oczywiście z niezłym zarobkiem.

A może to jest po prostu ten sam sprzedawca? "Audiovintage" - "Audioprestige" te nazwy są bardzo podobne w budowie. W Polsce wystawia po polskiej cenie w UK po innej cenie i cała filozofia, przecież nikt nie zabrania wystawiania na aukcji sprzętu za granicą. Nie rozumiem po co się tak spinać od razu i nazywać kogoś złodziejem.

Zdjecia sa kradzione handlarzon z Allegro. Widze tu przynajmniej klika fot roznych sprzedawcow z Allegro. Nie jednego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zbieg okolicznosci? Wszystkie pary zdjec sa robione w tym samym otoczeniu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

To niech handlarze się martwią.

Publiczne nazywanie kogoś złodziejem, pisanie iż ukradł jest ryzykowne. Do "więźnia nie zamknom" ale kilkadziesiąt tysięcy euro naruszenie dóbr osobistych może kosztować ;P

Warto przed napisaniem chwytliwego tytułu włączyć myślenie.

P.S. A sprzedający z poza granic Polski może być Polakiem, tam trafi kupca, tu ktoś zaufany kupi od handlarza/y z Allegro. Jak się zgrają to nawet późnienia dużego nie będzie, a czyż nie o to chodzi w handlu: tanio kupić drogo sprzedać ? (przykładowe rozwiązanie).

Problem moze nie na skale swiatową, ale tak sie nie powinno robic. Kilka razy moje zdjecia tez ludzie kopiowali z moich aukcji i to do tego z "HOLOGRAMEM"!

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Kilka razy moje zdjecia tez ludzie kopiowali z moich aukcji i to do tego z "HOLOGRAMEM"!

Może Ci, którzy kopiowali Twoje zdjęcia nie mieli akurat okularów 3D i dlatego nie zauważyli tego hologramu?

_______________________________________________________________________________________________

A może to jest po prostu ten sam sprzedawca? "Audiovintage" - "Audioprestige" te nazwy są bardzo podobne w budowie.

- "Lokalizacja: Wrocław"

- "Item location: BRISTOL, Bristol, United Kingdom"

Publiczne nazywanie kogoś złodziejem, pisanie iż ukradł jest ryzykowne. Do "więźnia nie zamknom" ale kilkadziesiąt tysięcy euro naruszenie dóbr osobistych może kosztować ;P

Warto przed napisaniem chwytliwego tytułu włączyć myślenie.

A dlaczego ryzykowne, ktoś ukradł czyjąś pracę która polegała na zrobieniu zdjęć i wystawienia aukcji. Złodziejstwo jak nic.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

prawda jest taka że to co on robi to jest KRADZIEŻ, NARUSZENIE PRAW AUTORSKICH - WYKORZYSTYWANIE CUDZEJ PRACY BEZ ZGODY AUTORA. JEZELI ON OD NAS (POLSKICH HANDLARZY) TEGO TOWARU JESZCZE NIE KUPIŁ, TO MA ZAS_NY OBOWIĄZEK POPROSIĆ NAS O ZGODE NA WYKORZYSTYWANIE NASZYCH ZDJĘĆ, INACZEJ ŁAMIE PRAWO. NIE NAGINA, NIE PRACUJE W DOBREJ WIERZE, TYLKO ŁAMIE PRAWO. Jak kupi sprzęt to sobie z nim moze robic co chce, tak samo ze zdjęciami. On jednak nie działa w ten sposób. Króko i na temat. Inaczej sie tego nie da napisac. w swojej ofercie cwaniak ma chyba 6 czy 7 moich przedmiotów, z których każdy stoi u mnie w domu, ba, niektóre nawet podłączone. Sprzedaje coś czego nie ma-tutaj dochodzi kolejne złamanie prawa. sklepy internetowe często wystawiają, oferują towar którego fizycznie nie posiadają, któy zamawiany jest dopiero w momencie złozenia oferty kupna przez klienta. TO JEST ZABRONIONE I KARANE !!!!!!!!!!! są więc juz dwa przegięcia ze strony naszego polsko-angielskiego przyjaciela, dwa ZŁAMANIA PRAWA.

Dobrze byłoby też, żeby któraś z osób mająca juz do czynienia z tym człowiekiem podała jego nick/nicki na allegro. nazwy kont, z któych kupuje przedmiot gdy go sprzeda w UK. Ja widzę to tak, że na dzień dobry powinnismy go wszyscy zablokować/dodać do czarnej listy. LUB dodać uwagę, że NIE WYSYŁAM DO UK. Zesra sie.

prawda jest taka że to co on robi to jest KRADZIEŻ, NARUSZENIE PRAW AUTORSKICH - WYKORZYSTYWANIE CUDZEJ PRACY BEZ ZGODY AUTORA. JEZELI ON OD NAS (POLSKICH HANDLARZY) TEGO TOWARU JESZCZE NIE KUPIŁ, TO MA ZAS_NY OBOWIĄZEK POPROSIĆ NAS O ZGODE NA WYKORZYSTYWANIE NASZYCH ZDJĘĆ, INACZEJ ŁAMIE PRAWO. NIE NAGINA, NIE PRACUJE W DOBREJ WIERZE, TYLKO ŁAMIE PRAWO. Jak kupi sprzęt to sobie z nim moze robic co chce, tak samo ze zdjęciami. On jednak nie działa w ten sposób. Króko i na temat. Inaczej sie tego nie da napisac. w swojej ofercie cwaniak ma chyba 6 czy 7 moich przedmiotów, z których każdy stoi u mnie w domu, ba, niektóre nawet podłączone. Sprzedaje coś czego nie ma-tutaj dochodzi kolejne złamanie prawa. sklepy internetowe często wystawiają, oferują towar którego fizycznie nie posiadają, któy zamawiany jest dopiero w momencie złozenia oferty kupna przez klienta. TO JEST ZABRONIONE I KARANE !!!!!!!!!!! są więc juz dwa przegięcia ze strony naszego polsko-angielskiego przyjaciela, dwa ZŁAMANIA PRAWA.

Dobrze byłoby też, żeby któraś z osób mająca juz do czynienia z tym człowiekiem podała jego nick/nicki na allegro. nazwy kont, z któych kupuje przedmiot gdy go sprzeda w UK. Ja widzę to tak, że na dzień dobry powinnismy go wszyscy zablokować/dodać do czarnej listy. LUB dodać uwagę, że NIE WYSYŁAM DO UK. Zesra sie.

kolejna kwestia

w wielu przypadkach ma zdjecia z aukcji które skończyły się na tyle dawno, ze nie ma już ich na allegro, ba, znajomemu ukradł zdjęcia towaru sprzedanego 3 lata temu.

do wszystkich głupiomądrych cwaniaków: nie jest to więc "tanio kupic drożej sprzedać", tylko zwykłe przestępstwo. I jesli nie macie do powiedzenia nic konstruktywnego lecz wyłącznie żałosne pseudozłośliwe uwagi, to dajcie sobie spokój, i pamiętajcie, że handlarz zły człowiek wg was, ale jakby nie my to GÓWNO BYŚCIE W POLSCE MIELI a nie stare audio. do dzis mielibyscie technicsy i diory. tyle ode mnie.

Gość

(Konto usunięte)

Gwoli ścisłości:

Jak kupi sprzęt to sobie z nim moze robic co chce, tak samo ze zdjęciami.

Nieprawda! Nie, nie może robić ze zdjęciami, co chce, bo nawet jeśli kupi przedmiot, to tamte zdjęcia wciąż pozostają własnością poprzedniego sprzedawcy. I jeśli nie otrzyma zgody, to powinien zrobić nowe, swoje zdjęcia.

sklepy internetowe często wystawiają, oferują towar którego fizycznie nie posiadają, któy zamawiany jest dopiero w momencie złozenia oferty kupna przez klienta. TO JEST ZABRONIONE I KARANE !!!!!!!!!!!

Nieprawda! Wystawianie na sprzedaż przedmiotów, których się nie posiada, jest złamaniem regulaminu portali AUKCYJNYCH, ponieważ dokonanie zakupu na aukcji jest równoznaczne z zawarciem umowy kupna-sprzedaży.

W przypadku sklepów internetowych (chodzi oczywiście o konkretną stronę internetową danego sklepu) dodanie towaru do koszyka i nawet zakup tegoż towaru w świetle prawa nie jest jeszcze zawarciem umowy kupna-sprzedaży. Ba! Możemy od razu zapłacić nawet, a i tak transakcję uważa się za zawartą dopiero wtedy, kiedy otrzymamy od sklepu potwierdzenia kupna i np. wysyłki.

Innymi słowy: kupujemy, zapłacimy, a sklep może przesłać nam powiadomienie, że przyjęto zlecenie, ale za tydzień odpisać, że towaru nie ma i odeślą nam kasę, a my możemy im naskoczyć...

do wszystkich głupiomądrych cwaniaków: nie jest to więc "tanio kupic drożej sprzedać", tylko zwykłe przestępstwo. I jesli nie macie do powiedzenia nic konstruktywnego lecz wyłącznie żałosne pseudozłośliwe uwagi, to dajcie sobie spokój, i pamiętajcie, że handlarz zły człowiek wg was, ale jakby nie my to GÓWNO BYŚCIE W POLSCE MIELI a nie stare audio. do dzis mielibyscie technicsy i diory. tyle ode mnie.

Do kogo kierujesz te wściekłe słowa?

Bo większość tutaj jest przecież PRZECIWKO takim praktykom, jako tako nikt tego nie pochwala, więc?...

Zdjecia sa kradzione handlarzon z Allegro. Widze tu przynajmniej klika fot roznych sprzedawcow z Allegro. Nie jednego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zbieg okolicznosci? Wszystkie pary zdjec sa robione w tym samym otoczeniu.

Kilka fotek należy do mnie, i są one wystawione u mnie na allegro i u tego złodzieja fotek na ebay, zrobienie przyzwoitych zdjęć tj: czyszczenie sprzętu , foto, przebranie, obcięcie zajmuje w sumie około 1h na sztukę !!! co ma się gość przemęczać, łatwiej skopiować !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to chyba trzeba Panowie zgłosić to do serwisu eBay. Momentalnie powinien zablokować w takim wypadku konto temu komuś.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jak nie wiele potrzeba żeby ludzie pokazywali swoją prawdziwą twarz, acz ta cytowana - bez komentarza.....

A dlaczego ryzykowne, ktoś ukradł czyjąś pracę która polegała na zrobieniu zdjęć i wystawienia aukcji. Złodziejstwo jak nic.

A gdyby panowie z Ebay i z Allegro się dogadali i ten z Allegro za % z odszkodowania przyznał iż dał zgodę na wykorzystanie zdjęć ?

Autor wątku ma "pozamiatane"

Mnie to rybka, kto kogo i czym. Uwaga wynikała z życzliwości - ale widzę że lepiej stać z boku.

A że w obronie "skrzywdzonych" handlarzy nie zwołaliśmy pospolitego ruszenia, nie zrobiliśmy zrzuty narodowej - a sami sobie na swoją opinię zapracowali. Nie raz i nie dwa....

Wystarczy poszukać choćby na tym forum - wątków do bólu, jeden to nawet ciągnie się dłużej niż moda na sukces - lol

Każdy tutaj dobrze wie co sie do niego adresuje-> a najwiecej mają do powiedzenia ci ktorych to nie dotyczy, prawda panowie genesis i shrek? dlatego juz dawno zrezygnowałem z regularnego zaglądania na to forum. zresztą, nie tylko ja. Najgłupszy jest zawsze najmądrzejszy, świeta prawda.

wracajac do tych którzy mają tu faktycznie cos do powiedzenia;na temat naszego kolegi z ebaya-to co robi jest kradzieżą, naruszeniem praw autorskich i jest karane. Osobe która kradnie nazywa się złodziejem. I jego tak własnie nalezy potraktować. Ja działam w tym kierunku, mam nadzieje ze nie ja jeden. Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

wracajac do tych którzy mają tu faktycznie cos do powiedzenia;na temat naszego kolegi z ebaya-to co robi jest kradzieżą, naruszeniem praw autorskich i jest karane. Osobe która kradnie nazywa się złodziejem. I jego tak własnie nalezy potraktować. Ja działam w tym kierunku, mam nadzieje ze nie ja jeden. Pozdrawiam.

I tak jest zdecydowanie lepiej - przynajmniej w moim odczuciu :)

Dokładnie, należy jak najwiecej zgłoszeń do ebay. (na jedno to mogą przymknąć na to oko)

Panowie bezczelny złodziej, jedno zdjęcie CDka którego sprzedawał również należało do mnie. Aż się za głowe złapałem jak to zobaczyłem. Widze bierze jak podapnie forki, które mu się spodobają.

("Doesn't post to Poland"/"Important: Please for message before purchase/bid to check of availability as the unit is listed with other auction out of ebay also").

Sadzac po ang ten pan jest Polakiem albo nie-anglikiem jak kto woli.

No to chyba trzeba Panowie zgłosić to do serwisu eBay. Momentalnie powinien zablokować w takim wypadku konto temu komuś.

Nic nie zrobią w tej sprawie. Też to przechodziłem z tym typem i przywłaszczonymi zdjęciami, ebayowi za bardzo zależy na kasie z ewentualnej prowizji żeby się takimi rzeczami przejmować. Nie raz i nie dwa zgłaszałem kradzież moich fotek i nigdy nie zdjęto aukcji z tego powodu.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Dokladnie, Ebay ma to w dupie. Byle kasa z prowizji byla. Kiedys zglosilem ze gosc sprzedaje cos innego niz na zamiesczonej fotce. I nic. Gosc nie sprzedal za pierwszym razem i wystawil po raz drugi. Glupi bylem :) Powinienem powiedziec ze produkt nieorgynalny, podrobka. Nie mial numerow seryjnych wiec moze by mu aukcje ucieli. A tak ktos dobrze przeplacil :(

Na mnie nie patrz - ja z tym nic wspólnego nie mam ;)

Bez paniki, na nikogo palcem nie wskazuje :)

Gość

(Konto usunięte)

Na mnie nie patrz - ja z tym nic wspólnego nie mam ;)

Bez paniki, na nikogo palcem nie wskazuje :)

W sumie racja, bo pan to ja jestem, a tamten to thief ;)

Powstała mała burza wokół tematu.

I mogę wszystkich z czystym sumieniem uspokoić.

To tak działa. Jak tylko coś zejdzie z ebay, to zaraz będziecie mieć także sprzedany swój przedmiot.

Kiedyś sam tego doświadczyłem. W porządku człowiek z ....

Dlaczego nie pyta o zgodę? Sami byście zalali ebay swoimi "sprzętami".

A ceny na Allegro na pewno by podskoczyły.

Tak więc zakończmy temat i niech się kręci.... ;)

Powstała mała burza wokół tematu.

I mogę wszystkich z czystym sumieniem uspokoić.

To tak działa. Jak tylko coś zejdzie z ebay, to zaraz będziecie mieć także sprzedany swój przedmiot.

Kiedyś sam tego doświadczyłem. W porządku człowiek z ....

Dlaczego nie pyta o zgodę? Sami byście zalali ebay swoimi "sprzętami".

A ceny na Allegro na pewno by podskoczyły.

Tak więc zakończmy temat i niech się kręci.... ;)

Co Ty chrzanisz człowieku. Ten koleś szuka naiwniaków po stronie smutnej deszczowej wyspy i próbuje sprzedać im coś za 2x taką kasę, po czym jak sprzeda, to w popłochu kontaktuje się z oryginalnym sprzedawcą żeby kupić od niego wystawiony przedmiot.Nie wiadomo jakie bajki opowiada kupcowi, probuje jeszcze wymusić obniżkę na sprzedawcy, żeby więcej zarobić. Gorzej jak się nie dogadają albo po drodze coś pójdzie nie tak.

Efekt jest taki, że aukcja oryginalnego, uczciwego wystawcy jest kojarzona z tym cwaniaczkiem i potem masz gwarantowane długie problemy ze sprzedażą.

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.