Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-NR579 vs ONKYO TX-NR608

Krzysztof Wojciechowski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zbliża się wielkimi krokami październik - miesiąc w którym kupuje amplituner. Droga była długa. miała być Yamaha, jedna potem druga...dziś jestem na etapie Onkyo. Gdy byłem pewny że biorę 608 doczytałem o innym modelu - 579.

Kiedyś ten temat był na forum ale mało rozwinięty. Dziś zadaje pytanie czy wybierać starszą 608 czy może jednak niższy model 579 ?

Jak zawsze pozdrawiam i liczę na pomoc :) !

PS. Co do kolumn do kina 5.0 - chwilowo wybór pada nadal na TAGA 606. Ewentualnie myślę nad innymi frontami ale za max. 1000zł .

https://www.audiostereo.pl/topic/105877-onkyo-tx-nr579-vs-onkyo-tx-nr608/

Dziś zadaje pytanie czy wybierać starszą 608 czy może jednak niższy model 579 ?

Nie znam się na modelach Onkyo , ale logika podpowiada brać wyższy stary model niż nowszy niższy ( starszy i tak ma wystarczająco bajerów ) .

Aby podać Ci konkretne rozwiązanie, konfiguracje, podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie sprzętu (muzyka stereo, filmy, koncerty), jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie chciałbyś się zamknąć.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Kino 5.0 to żadne kino, albo 5.1 albo idź w stereo.

Zgadza się, dlatego suba dokupię chwile później lub od razu kupię w zestawie 5.1

Aby podać Ci konkretne rozwiązanie, konfiguracje, podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie sprzętu (muzyka stereo, filmy, koncerty), jakie preferujesz brzmienie oraz w jakim budżecie chciałbyś się zamknąć.

Pomieszczenie - ok 20m2. ( pokój z aneksem ). Amplituner będzie głównie do kina domowego, gier ps3 i w małej części do muzyki. W późniejszym terminie chciałbym zakupić wzmacniacz stereo. Budżet to 1000zł za używany ampli ( oba modele można znaleźć w tym przedziale cenowym )

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

PS. Co do kolumn do kina 5.0 - chwilowo wybór pada nadal na TAGA 606. Ewentualnie myślę nad innymi frontami ale za max. 1000zł .

Poszukaj starszych modeli Kody - np. takich: http://allegro.pl/glosniki-koda-5-1-polecam-i3560136395.html lub AV702F/C/S plus SW 1000.

Jeśli chodzi o wyposażenie w/w amplitunerów to dzieli je epoka.Onkyo 579 to jest już sieciowy amplituner ze wszystkimi bajerami,Dlna ,net,usb,itd itp.

Onkyo 608 jest pozbawiony tych wszystkich rzeczy,ale za to dźwiękowo jest dużo lepszy.

Jak myślisz o Onkyo to dozbieraj trochę do modelu 609 będzie i jedno i drugie.

No właśnie! 608 zbiera najlepsze opinie, wielu zarzeka się że nie mają zamiaru zmieniać tego apli tak długo do póki nie będzie to konieczne.

579 jest prostszą konstrukcją ale i tak zachwalaną jako niskobudżetówka. 609 jest już wyposażona w bajery ale też 300zł droższa a to jednak 30% wartości ( czyli sporo ).

Pytanie czy 608 wysteruje lepiej Taga606 niż 579?

Chyba jednak będę szukał lepszych frontów...

No proszę. Dzięki za podpowiedzi, W takim razie będę czekał na okazję jednego z tych 3 modeli. 3majcie kciuki!

Zapraszam do nowego tematu gdzie szukam porady na używane fronty do 1000zł.

• 2 tygodnie później...

Witam Serdecznie wszystkich ,jestem nowym użytkownikiem i chciałbym poprosić o Pomoc.

Posiadam amplituner Onkyo TX-NR579 oraz komplet kolumn Heco Victa 501/201/101 oraz sub Rubicon ra10.

Pokój mam 16m2 Słucham muzyki najczęściej Dance , PoP, R'N'B, Hip Hop ale też z lat 80 oraz Klasyki .

Oglądam sporo Filmów czyli ogólnie 50% muzyki i 50% filmów .

Problem polega na tym że z Tych frontów bas jest nie do wytrzymania. Rozlazły i Twardy a może to problem jest pomieszczenia ?

Chciałbym wymienić cały zestaw 5.0 ,suba zachować, i dobrać inny zestaw 5.0 coś do kwoty 3tyś czy mogli byście mi coś polecić z dobrych Kolumn. Przeglądałem tysiące zestawów ale nie wiem co dobrać pod tego amplitunera, i do wielkości pokoju aby to wszystko miało ręce i nogi :)

Proszę o pomoc :) pozdrawiam Krzysztof .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.