Skocz do zawartości
IGNORED

Creek Evo 50A vs Evo1/2, ew. inny wzmacniacz dla Paradigm Studio 20v5

Keola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dokonałem ostatnio zakupu pary Paradigmów Reference Studio 20 v.5 po odsłuchu na Creeku Evo 50A. Krótko mówiąc zagrały z tym wzmacniaczem nieziemsko, przynajmniej w salonie. Chciałem więc mój aktualny wzmacniacz właśnie na Creeka zamienić, natomiast zastanawiam się, czy między Evolution 50A a Evolution 1 są znaczne różnice, gdyż dla oszczędności wolałbym kupić ten drugi.

Ewentualnie jaki inny wzmacniacz można polecić do tych głośników? Najlepiej z możliwością bi-wiringu, gdyż bardzo poprawia brzmienie tych głośników. Odsłuchiwałem je także z NADem i zupełnie nie podobał mi się ten dźwięk, ogólnie nie przepadam za NADami i podobnymi do nich konstrukcjami. Zastanawiałem się nad Arcamem, ale podobno wypada gorzej od Creeka. Jakieś inne możliwości? :)

Moim zdaniem powinieneś wybrać pomiędzy Creek a Exposure. Jeśli brzmienie Creek z Paradigm podoba Ci się, Exposure także będzie w Twoim typie, chociaż oferuje trochę inny charakter brzmienia.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.