Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Fidelity M6i - gdzie można wypożyczyć?

tatachabera

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest możliwość wypożyczenia gdzieś integry M6i do odsłuchu ? Top HI-Fi nie praktykuje tego typu działalności marketingowej a z tego co znalazłem w necie są jedynymi detalistami tej marki. Zaproponowano mi odsłuch w salonie ale bez sensu jest odsłuch w salonie na kolumnach z ich oferty które z takich czy innych względów mi nie pasują. Chciałbym posłuchać jak ten wzmak zgrywa się z Kef R700. Bedę też wdzięczny jeśli ktoś podzieli się wiedzą z odsłuchu zestawu M6i + Kef seria R

Ja słuchałem monobloków z tej serii na Dublin High End i nie byłem zachwycony.

Gładkie,uładzone, kulturalne, Grzeczne aż do bólu.

Zabrakło jakiegoś pazura, choćby minimum agresji...

img1127ri.jpg

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Może takie brzmienie ma MF.

Jakiś czas temu porównywalem MF a5cr i w porównaniu z moim rotelem też miałem wrażenie, że brak mu pazura choć grał calkiem przyjemnie.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Tak, to jest firmowe brzmienie MF. Michaelson nienawidzi agresji w dźwięku i dlatego jego sprzęt brzmi na ogół po prostu przyjemnie dla ucha.

Co ciekawe - poziom precyzji na momoblokach M6 był niezwykle wysoki, ale wszystko pływało w takim jakimś słodkim sosie.

Wydawało mi się że ten wzmak po prostu nie jest w stanie zagrać brudno, zajazgotać czasem.

Myślę że to cudowny sprzęt dla tych co szukają w muzyce przede wszystkim ukojenia od codziennych trosk.

Masz rację, że Rotel to przy MF żyleta.

Wolę MF... :)

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

@up

Wczoraj w rozmowie telefonicznej otrzymałem informacje ze sklep ( salon wrocławski ) nie praktykuje wypożyczania sprzętu klientom. A dystrybutor w sprawie ewentualnego wypożyczenia sprzętu odsyła właśnie do sklepu ;)

@up

Czy to oznacza że podejście do kwestii wypożyczania sprzętu to indywidualna polityka poszczególnych salonów TOP HI-FI ?

W końcu mam konkretne info. Każdy sklep działa na indywidualnych zasadach w temacie wypożyczania. Jeśli już jest w danym sklepie taka możliwość to tylko na zasadach odbioru osobistego za kaucją, ponoć nie wysyłają sprzętu kurierem. Także w moim przypadku musiałbym zrobić około 700-1000 km żeby wypożyczyć sprzęt :(

Ja mam MF KW250, czyli w skrócie A5 z lampowym pre.

U mnie dobrze zgrywa się z Cabasse Iroise 500, czyli kolumnami o jaśniejszym, otwartym, przestrzennym i dynamicznym brzmieniu. Wcześniej z ocieplonymi i bardzo muzykalnymi Minas Anor było mało uniwersalnie.

kW250S to nie jest A5 z lampowym pre ... monobloki są jak najbardziej kW, przedwzmacniacz uproszczony w stosunku do kW500 a CD to faktycznie A5. CD jest najsłabszym elementem. Pre gramofonowe jest bardzo dobre.

Osobiście uwielbiam brzmienie wyższych serii Musical Fidelity ..

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

kW250S to nie jest A5 z lampowym pre ... monobloki są jak najbardziej kW, przedwzmacniacz uproszczony w stosunku do kW500 a CD to faktycznie A5.

Piopio - tym bardziej poprawiasz mi humor. Ciekaw jestem twojej opiniami na temat wbudowanego daca. Nie miałem niestety możliwości porównania z czymś zewnętrznym i zastanawiam się co tam jest włożone i jak to się ma do daców zewnętrznych MF.

W swoim pre zmieniłem lampy na Amperexy i jest bardzo fajnie.

Widzę, że masz cantiusy VI. Miałem u siebie chwilowo II. Myślę, że przydałoby się twojemu MF coś wyższych lotów.

W kW250S DAC jest z CD A5. O dziwo z zewnętrznym napędem ten DAC grał lepiej ;-) Obecne DACi (takie w granicach 4k PLN) są sporo lepsze ... ale reszta kW250S jest bardzo dobra.

ASW Cantius VI nie są złe. Trudno znaleźć coś lepszego za 2,5k PLN ;-) Ale to tylko przejściowe kolumny. Za niedługo pojawią się u mnie Magnepan MG 1,7 ;-) Wtedy będzie dopiero czad ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

tatachabera, litości. Idź do thf posłuchaj, okaż jakieś zainteresowanie. Wtedy zapytaj o wypożyczenie bo musisz po prostu zobaczyć u siebie. Powiedz ze sprzet fajny ale nie bedziesz ryzykował. Wypożyczą na bank. Bardzo rzadko który sklep da na telefon.

Wypożyczałem za darmo nawet tam, gdzie na początku chcieli kasę za odsłuch!!!

A w ogóle pierwsze słyszę żeby tophifi nie użyczyło sprzętu.

Potwierdzam TOP HF w Sopocie - wypożyczałem tam właśnie elementy MF do słuchania ( między innymi DAC-a )

Oddałem bo nie spasował się u mnie - ale problemów nie było żadnych.

tatachabera, litości. Idź do thf posłuchaj, okaż jakieś zainteresowanie. Wtedy zapytaj o wypożyczenie bo musisz po prostu zobaczyć u siebie. Powiedz ze sprzet fajny ale nie bedziesz ryzykował. Wypożyczą na bank. Bardzo rzadko który sklep da na telefon.

Wypożyczałem za darmo nawet tam, gdzie na początku chcieli kasę za odsłuch!!!

A w ogóle pierwsze słyszę żeby tophifi nie użyczyło sprzętu.

Bez sensu jest słuchanie wzmaka na kolumnach które mogą mieć całkowicie inny charakter brzmienia niż oczekiwany tylko dlatego że sklep ma takie w ofercie

Żebym do thf miał 5 km to nawet na piechotę dam radę ale jeśli mam zrobić w sumie 300 km i usłyszeć to co przez telefon, że sprzętu nie wypożyczają to wybacz ale jednak dziękuje za takie załatwienie sprawy. Z tego co się dowiedziałem inne salony thf oferują wypożyczenie sprzętu.

Rozumiem że pożyczyć też chcesz na odległość, bez wychodzenia z domku?

Bez sensu to jest nieumiejętne załatwienie sprawy z potencjalnym sprzedawcą. Akurat w W-wie jako pierwszy bez marudzenia, sprzet pożyczył mi tophifi, Inni różnie, ale też bez większych problemów. Ale nie przez telefon.

Rozumiem że pożyczyć też chcesz na odległość, bez wychodzenia z domku?

Bez sensu to jest nieumiejętne załatwienie sprawy z potencjalnym sprzedawcą. Akurat w W-wie jako pierwszy bez marudzenia, sprzet pożyczył mi tophifi, Inni różnie, ale też bez większych problemów. Ale nie przez telefon.

Ty chyba jakaś wróżka jesteś, bo rozumiesz szybciej niż zapytasz. Żałosne są te Twoje teksty więc odpuść sobie te złośliwości bo nic nie wnoszą do tematu. Nabijać posty idź sobie gdzie indziej. Widzę że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu. Wcześniej już napisałem ( post #10) że jeśli salon Top HI-Fi w ogóle oferuje możliwość wypożyczenia to tylko na zasadzie odbioru osobistego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.