Skocz do zawartości
IGNORED

E182CC Mullard - gdzie kupić parę.

Gość Synthax

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Witajcie,

Na wstępie dodam pytanie: Czy E182CC Amperex z nadrukiem Philips zabrzmi tak samo jak lampa z nadrukiem Mullard?

I pytanie gdzie kupić takie dwie sparowane lampy, zależy mi na uczciwym sprzedawcy który będzie je miał faktycznie sparowane. Najlepiej adresy w Warszawie.

Dziękuję Wam za pomoc

Możesz kupić lampy 5687 Philipsa. Elektrycznie to to samo, pinout także. tylko bańki niższe. Porównywałem z tymi mulardami, których poszukujesz. Może za mało wnikliwie, bo jakoś nie uchwyciłem lepszości/gorszości którejś pary.

5687WB Jan Philips sprzedają w sklep.lampyelektronowe.pl po 113,00 zł/szt.

6n6p też mam. Wszystkie z tych lamp sprawdzałem w analogówce do dac'a na AD1865 wg. A. Ciuffoi'ego DACEND2. 6n6p dźwiekowo jest OK, ale miałem problem z doborem kompletu. Z 6 szt., które miałem nie udało sie złożyć równo grającej pary, mimo że kupiłem niby parowane, poza tym z nie wiadomo jakich powodów w nowych w 2 lampach padły grzejniki. Fakt, że kosztują niewiele, ale ja nie mam do nich cierpliwości.

Jaki to wzmak?

płacicie nieśmieszne pieniądze za te śmieszne wypasy a próbował ktoś pobawić się z ecc85 rft za 15zł

(pewnie zauważyłeś, że 182 ma durnie inny pinout niż 6n6p/ecc88)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

nie słyszysz gdy co zmieniasz we wtórniku?

Lepiej próbować zmieniać prąd spoczynkowy.

PS. Mam możliwość posłuchania Espressivo od czasu do czasu.

Osobiście bym nic nie zmieniał.

To jest dobrze grający wzmacniacz.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Po pierwsze, wszystkie E182CC były Philipsa, nie ważne, co jest namalowane na bańce. Po drugie, 6N6P warto zmienić na 6N30P, zwiększając przy okazji prąd spoczynkowy (i to mocno). Po trzecie, liniową 6S45P radzę zmienić na liniową E86C, a nie na koślawą ECC85, no chyba że budujemy tu kolejny generator audiofilskich harmonicznych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.