Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio 650R brak głosu

Cezary_49800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z ampiltunerem Cambridge Audio Azur 650R. Po włączeniu amplitunera stwierdziłem brak dźwięku w głośnikach.

Cisza absolutna po HDMI, po złączu digital oraz analog. Wchodząc w menu amplitunera w kalibrację głośników nie ma dźwięku po podaniu sygnału testowego. Reset do ustawień fabrycznych nie pomaga.

Dźwięku nie ma także na słuchawkach.

Ktoś ma jakiś pomysł?

Może kogoś kto jest w stanie zdiagnozować i naprawić w okolicach Warszawy?

https://www.audiostereo.pl/topic/106218-cambridge-audio-650r-brak-g%C5%82osu/

No to pewnie zepsuł się .

Możesz jeszcze tylko sprawdzić czy na kablach głośnikowych nie ma zwarcia ( jednak powinien być jakiś komunikat na wyświetlaczu o ochronie ) . Odłącz wszystkie kolumny od amplitunera i podłącz pojedynczo np . Front L , a później pojedynczo Front R . Może na którejś kolumnie jest zwarcie wewnątrz ? .

Może nie w temacie,ale zadroszczę tego AV-sam chciałem takiego kupić, ale w budżecie sie nie zmieściłem:)

Spróbuj jeszcze mu strzelić reseta może pomoże:

Jeśli potrzeba wyzerować wszystkie ustawienia i przywrócić ich wartości domyślne (może

to wystąpić też po zawieszeniu się urządzenia w wyniku wyładowań elektrostatycznych

itd.), przełącz urządzenie w tryb włączony z trybu gotowości, a następnie naciśnij i

przytrzymaj przez 3 sekundy przyciski DVD i Analogue Stereo Direct (Bezpośredni tor

stereofonicznego sygnału analogowego) na panelu przednim.

A jak nie gra nawet na słuchawkach bez podłączonych kolumn to faktycznie kaplica.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.