Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz strumieniowy- pomocy:-((

Grzegorz Łoza

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

od 2 miesięcy jestem posiadaczem odtwarzacz strumieniowego strumieniowego CA. Wspólpracuje z roksanem caspianem i KEF50....

niestety nie znam się kompletnie na komputerach....i słucham tylko spotify:-((((((......może jest ktos na forum bardziej obeznany i chętny do odpłatnego podłaczenia, zainstalowania itd możliwości korzystania z plików flac itd......jestem z Bytomia.....mail [email protected]

pozdrawiam

Grzegorz Łoza

https://www.audiostereo.pl/topic/106223-odtwarzacz-strumieniowy-pomocy/

Polecam lekturę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomyłka, a może się przyda.Pozdr.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Grzegorzu ! Masz pliki FLAC ? Masz. Zgraj je na pendriva (najlepiej kup dużego, 64 GB). Włóż pendrive w odpowiednie gniazdo SM6 czy nP30 czy co tam masz. W Menu pojawi Ci się jako źródło Twój pen. Za pomoca pilota wejdź w katalogi na penie i odtwarzaj muzykę. To najprostsza opcja.

Poza tym czytaj instrukcję.

A sądząc po mailu ([email protected]) - zaoferuj komuś wyleczenie zębów, to będziesz miał chętnych do pomocy od groma....

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Gość

(Konto usunięte)

Jeśli nie znajdzie się nikt na forum z Twojej okolicy, to zawsze możesz spróbować poprosić kogoś z jakiegoś sklepu audio (czy nawet komputerowego) ze terenu Śląska. Myślę, że znajdzie się ktoś chętny, tym bardziej, że nie chcesz, by zrobił to za darmo.

Nieogarniasz nieogarniasz

Chyba nikt Ci nie kaze pisac oprogranwania od podstaw czy samodzielnego konstruowania urzadzen

Sa ogolnie dostepne rozwiazania sprzetowe i programowe, takze darmowe

Klikac myszka chyba umiesz

I czytac ze zrozumieniem

Nieogarniasz nieogarniasz

Chyba nikt Ci nie kaze pisac oprogranwania od podstaw czy samodzielnego konstruowania urzadzen

Sa ogolnie dostepne rozwiazania sprzetowe i programowe, takze darmowe

I czytac ze zrozumieniem

Ale pomogłeś!

Pytanie zasadnicze skąd taki odtwarzacz ma brać te pliki.

Domyślam się, że po zakupie będą one u Ciebie w komputerze, też można podłączyć lub nawet udostępnić, ale jak ktoś wyżej zasugerował lepiej jest nośnik zewnętrzny choćby pendrive 64GB, możesz kupić też dysk twardy taki 750GB-1TB i pod USB do CA.

Wtedy tak jak źródła we wzmacniaczu tak u Ciebie w CA oprócz wyboru Spotify pokaże się USB z listą utworów.

Zacznij od tego.

Potem użytkownicy odtwarzaczy strumieniowych zazwyczaj kupują taki "Dysk zewnętrzny NAS" ma on wiele innych zalet, ale głównie służy do udostępniania multimediów przy czym wyżej podłączałeś pod USB a tutaj normalnie do sieci LAN do Routera/Acces Pointa podłączasz.

I czytac ze zrozumieniem

A jak ze zrozumieniem przeczytać to?

z kad

Pisać też trzeba ze zrozumieniem. Bo SKĄD ktoś ma wiedzieć, co to znaczy Z KAD?

problem w tym, ze po udostępnieniu upnp , odtwarzacz widzi moje flici ale nie potrafi nimi zagrac...odtwarza mp3, ale flaca nie pociągnie....

Może zdobądź instrukcję obsługi...

Napisz do mnie na PW dam do siebie numer i Ci wytłumaczę. Steram Magic to świetne urządzenie i bez problemów łapie flaci.

ps. Jeżeli faktycznie wyjdzie w praniu, że nie czyta flaców to sprzęt na gwarancję.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Po sieci wszystkich flackow nie lapie

To musieliby się jacyś znawcy/posiadacze wypowiedzieć czy czyta każdą gęstość?

A może jak masz podpiętego pod LAN to jakiś upgrade oprogramowania (to powinno być gdzieś z menu do wybrania).

A możesz sprawdzić też (choćby Foobarem) jaka jest gęstość tych FLAC'ów, których nie czyta Ci odtwarzacz?

dlatego właśnie idąc po najmniejszej linii oporu, szukam kogoś kto odpłatnie mi to wszystko ustawi, sprawdzi itd......pewnie są jacyś chętni studenci!!! :-))

dlatego właśnie idąc po najmniejszej linii oporu, szukam kogoś kto odpłatnie mi to wszystko ustawi, sprawdzi itd......pewnie są jacyś chętni studenci!!! :-))

Jeśli słuchasz z komputera to problemem może być Media Player, w moim przypadku (CA NP30) nie odtwarzał mi plików FLAC bo w żaden sposób nie mogłem uczynić aby windowsowa biblioteka mediów "widziała" te pliki, mimo tego, że na komputerze po zainstalowaniu sterowników do WMP mogłem je odtwarzać. Spróbuj zatem zainstalować TwonyMedia lub Servio console, obydwa programy rozwiązują problem, wcześniej tylko musisz udostępnić bibliotekę w programie i hula. Ale najlepsze wyjście to dysk NAS podłączony do domowej sieci, wrzucasz na niego wszelkie media. Plusem takiego rozwiązania jest to, że nie musisz odpalać kompa aby słuchać muzyki (Ja osobiście kupiłem WD My book live 1T. Proste i skuteczne rozwiązanie. I uwierz mi będziesz mógł wszystko skonfigurować sam. Satysfakcja bezcenna.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

192/24 po sieci nie czyta

Znakomite urzadzenia tego nie mja podobnie jak przewijania

Hehe, jeżeli dobrze zrozumiałem to wychodzi, że ja mam nie znakomite :P

Bo mam przewijanie oraz czyta wszystkie FLAC.

No ale ja mam to co w stopce.

Strumieniowiec który nie czyta 24/192 to kpina. Nie powinien być dopuszczony do sprzedaży. Jeszcze te 3-4 lata temu można by to uznać za wadę ale jakoś z tym żyć ale w 2013r to śmiech na sali.

Jest odtwarzacz cd bez przewijania?

A korzystasz z przewijania? Bo mi lepiej słucha się muzyki jak odtwarzana jest normalnie:) Sorry za sarkazm, ale takie "wyliczanki" nie mają sensu. Jeden ma przewijanie drugi nie ma, a potencjalny klient ma wybór. To od niego zależy co wybierze. Poza tym należy wziąć pod uwagę, że jak SM6 miał premierę to chyba niewiele w tym przedziale cenowym, jeśli w ogóle, było strumieniowców, które posiadały przewijanie, gapless i odtwarzanie 24/192. Przewijanie samo w sobie nie jest wymaganiem niezbędnym, miły dodatek i tyle. Gapless to co innego, jego brak dla mnie osobiście uniemożliwia słuchanie np.: Floydów. Natomiast co do 24/192, to ileż to razy sly30 pisał, że nie słychać różnicy pomiędzy 96 a 192 a o bogatym wyborze płyt w tym formacie to już w ogóle można zapomnieć. Co zresztą potwierdzam, więc w czym problem?

Owszem tak pisałem, że plików 24/192 jest jak na lekarstwo i to prawda, a co gorsza bywa, że brzmią zbyt klinicznie. Ale jednak skoro temat ma być perspektywiczny to odtwarzacz powinien radzić sobie z wszystkimi opcjami plików hires. A jeśli tego nie robi to bardzo źle o nim świadczy.

Gdy do tego nie ma jeszcze Gapless czego nawet nie widziałem to jest to dla mnie informacja, że taki sprzęt to najtańsza kicha w ładnym pudełku.

Nie warto kupować takich sprzętów. Ale to tylko moje zdanie.

jak SM6 miał premierę to chyba niewiele w tym przedziale cenowym, jeśli w ogóle, było strumieniowców, które posiadały przewijanie, gapless i odtwarzanie 24/192

SBT za trzysta dolców miał.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - a swoją drogą, znajdź mi tu te 192. jest 96 i tyle.

Ukryta Zawartość

Ale brakuje nie tylko 24/192 ale też 24/176 więc lipa. Pewnie następca będzie juź wszystko miał a obecne modele trafią wtedy na wtórny rynek w niskiej cenie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.