Skocz do zawartości
IGNORED

Wypalane CD-Audio z FLAC

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Nero Essentials konwertuje FLAC "w locie" do plików CD-AUDIO przy nagrywaniu CD, tak jak to robi z plikami MP3?

Jeśli nie, to jaki program (najlepiej darmowy) użyć do konwersji FLAC/format CD-Audio?

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

https://www.audiostereo.pl/topic/106825-wypalane-cd-audio-z-flac/

Burrn!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nero powinien ale o ile pamiętam potrzebuje wtyczek pt.Nero.Mega.Plugin.Pack. Burrn też niezły do tego free,jest jeszcze easy cd da extractor lub darmowy infra recorder. Bardzo dobry BurnAware w wersji free styknie

Problemem może być tylko jakość nośników . To obecnie ruska ruletka w odmianie kaukaskiej.

Problemem może być tylko jakość nośników . To obecnie ruska ruletka w odmianie kaukaskiej.

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

Jakość nośnika to nie problem - to żadne tam mecyje, tylko CD do samochodu. Nie mam w domu stacjonarnego CD-playera.

Poza tym mam płytki CD-R BASF jeszcze z Polski - ośmioletnie, wysezonowane! ;)

Burrrn! to świetny programik. Jednak muszę przyznać, że mam z nim kłopoty na Windows 7, wywala mi błędy a próbowałem już różnych ustawień. Jak pamiętam na XP był bezbłędny i bezkonkurencyjny. Obecnie używam CDBurnerXP i działa mi bez zarzutu.

Wszystko byle nie ze strony dobreprogramy! Goście dodają adware'y i inne śmieci do instalek, które instalują się zupełnie bez naszej zgody. Potem bywa że ciężko to wyplenić...

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Ukryta Zawartość

NoSaint nie przesadziłeś aby trochę ?

flac to nie obraz po pierwsze po drugie imgburn (b.d program) nie konwertuje flac do cdda. nagra orginalne flac jako dane w ISO.

Po trzecie Misfit dobrze napisał babylon delta i inne tałatajstwo.

AdwCleaner.exe wiele z nich usuwa z przeglądarek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba masz rację.

Na codzień używam Ubuntu i K3b.

Ukryta Zawartość

Goście dodają adware'y i inne śmieci do instalek, które instalują się zupełnie bez naszej zgody

Że dodają to wiadomo, ale chyba nie bez zgody. Raczej to wynika z braku nadzoru nad instalacją. Wystarczy odhaczyć to czego się nie chce i tyle. Przynajmniej ja tak do tej pory miałem, ale kto wie, może mnie się tylko wydaje.

polecam Nero Burning rom ze strony CDRINFO

ostatnio jak nieopatrznie z ich strony ściągałem instalator to NIE PYTAŁ o nic, a doinstalował trochę śmiecia. Normalnie złośliwe oprogramowanie które da się usunąć tylko specjalnym narzędziem... masakra jakaś.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

ostatnio jak nieopatrznie z ich strony ściągałem instalator to NIE PYTAŁ o nic, a doinstalował trochę śmiecia. Normalnie złośliwe oprogramowanie które da się usunąć tylko specjalnym narzędziem... masakra jakaś.

Potwierdzam to jest coraz częstszy ''tajnowojenny'' proceder

Panowie, rozejrzyjcie się po stronie. I nie klikajcie bezmyślnie na 'Pobierz program', bo będziecie mieli instalatora z adware'ami, ale z boku jest zwykle na szaro 'Linki bezpośrednie'. Tam ściągnąć plik 'exe' :)

Darmowy program do konwersji flac - > wav (i vice versa) nazywa się flac:

Ukryta Zawartość

A jak ktoś nie lubi dosowych (command line) programów, to istnieje coś takiego jak flac frontend:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc - zainstalowałem Nero Lite oraz Nero Mega Plugin Pack i pięknie wypala CD-audio z FLAC, konwertując w locie.

Żadne tam audio-mecyje - po prostu potrzebowałem paru płytek do samochodu.

Zresztą grają naprawdę świetnie (na ile oczywiście system w aucie pozwala mi ocenić, bo fabrycznej instalacji B&O czy innego Burmestera nie posiadam).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.