Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw HI-FI do salonu do 3000 zł

Maciej_51963

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje pomocy w znalezieniu sprzętu i kolumn do 3000 zł do salonu połączonego z kuchnią około 30 m2 razem.

Kolumny z racji tego, że brakło mi miejsca na podłodze chciałbym podstawkowe. Chciałbym je postawić na rtv-ce.

Sprzęt ma służyć do słuchania muzyki (elektroniczna,pop,rock) jak i do oglądania filmów. Fajnie by było jakby obsługiwał usługi sieciowe ale nie jest to konieczne.

Nie ukrywam, że mój gust względem dźwięku to trochę schowany środek i bardziej eksponowany dół i góra.

Czekam na propozycje ponieważ teraz jest tak dużo sprzętu i konfiguracji, że głowa boli.

Witaj,

Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, wielkość pomieszczenia oraz budżet, zaproponowałbym Ci jeden z dwóch najnowszych amplitunerów sieciowych Onkto TX-8050 (http://q21.pl/onkyo-tx-8050.html) lub Yamaha R-N500 (http://q21.pl/yamaha-r-n500.html). Do powyższych urządzeń dobrałbym kolumny Monitor Audio Bx2 (http://q21.pl/monitor-audio-bx2.html) lub trochę droższe ale moim zdaniem jeszcze lepiej dopasowane do Twoich potrzeb Paradigm Mini Monitor v.7 (http://q21.pl/paradigm-mini-monitor-v-7.html).

Każda z powyższych konfiguracji powinna Cię usatysfakcjonować.

Serdecznie jednak zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. w przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

No tak ale gdzie źródło?

Propozycje jak najbardziej OK.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

A więc moje źródełko to głównie NAS i radio internetowe, mam też tuner satelitarny więc można posłuchać radia z satelity i filmy z TV (ze smart tv), jeszcze może być ps3 do odtwarzania płyt audio ale raczej rzadko.

Jeżeli mam płyty to przerabiam je do FLAC'a i wole słuchać z serwera sieciowego niż żonglować płytami.

Natomiast napisałem że nie muszę mieć koniecznie usług sieciowych gdyż radio internetowe mogę puścić np. z NBOX'a, choć nie ukrywam, że ampli z DLNA jest dla mnie czymś wygodnym gdyż mam już jeden taki sprzęt tylko że 5.1.

Nie ukrywam że fajnie by było żeby wzmak miał DAC'a bo konsola czy NBOX a w szczególności TV ma wyjście optyczne dla dźwięku cyfrowego

Nie da się edytowac postów więc pisze kolejny.

A mianowicie czy zamiast tego ampli sieciowego jest jakiś sensowniejszy wzmak stereo i do tego z czasem dokupić albo jakiś odtwarzacz sieciowy lub osobny DAC ??

A może coś z używanego sprzętu ??

Czytałem opinie i recenzje głośników paradigm i wygląda że powinny zagrać w moim guście więc teoretycznie zostaje mi tylko odsłuch przed zakupem. Natomiast co do sprzętu chętnie poznałbym inne opinie.

DAC wystarczy zewnętrzny typu SMSL za 200zł lub inny (do 192khz).

Wtedy masz duże pole manewru ze wzmacniaczem bez niego, nie jesteś ograniczony do np słabiej grającego Onkyo 8050 itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.