Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy projektor epson lub JVC

ReNtGeN

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Planuje w najbliższym czasie wymianę projektora. Przeglądałem ofertę na necie i chce wybrać miedzy Epsonem tw 8100, 9000 lub 9100 a projektorem JVC DLA-X30. Jak myślicie który wybór będzie lepszy ?

Mam sale kinowa zaciemniona w 100%. Oglądam głownie filmy z kompa w rożnej jakości. 3D traktuje jako ciekawy dodatek bo nie widziałem jeszcze jak projektory radzą z sobie z tym tematem.

Ma ktoś może któryś z tych modeli ? Jak się sprawują ? Wszystkie są w granicy 9-10 tys. I to jest górna granica finansowa.

https://www.audiostereo.pl/topic/106863-nowy-projektor-epson-lub-jvc/
  • 2 tygodnie później...

Cześć

Planuje w najbliższym czasie wymianę projektora. Przeglądałem ofertę na necie i chce wybrać miedzy Epsonem tw 8100, 9000 lub 9100 a projektorem JVC DLA-X30. Jak myślicie który wybór będzie lepszy ?

Mam sale kinowa zaciemniona w 100%. Oglądam głownie filmy z kompa w rożnej jakości. 3D traktuje jako ciekawy dodatek bo nie widziałem jeszcze jak projektory radzą z sobie z tym tematem.

Ma ktoś może któryś z tych modeli ? Jak się sprawują ? Wszystkie są w granicy 9-10 tys. I to jest górna granica finansowa.

Widze ze forum żyje. Człowiek potrzebuje pomocy w wyborze albo potwierdzenia że dobrze zdecydował a tu cisza jak makiem zasiał.

Pewnie nikt nie mial możliwości porównania tych modeli. X30 ma kolega nobik8, zagadaj z nim moze ci pomoze.. Widzialem go u niego w akcji i robi wrazenie, kontrast i czern referencyjne. O epsonie nic nie powiem, mam coprawda Mitsubishi Hc7000 na chipie Epsona ale to starszy model i nijka się ma do współczesnych, jednak mimo wieku obraz jaki oferuje jest na wysokim poziomie.

Najlepiej jak byś mógł ocenić obraz na własne oczy, na forum nikt za ciebie tego nie zrobi, jedni wola blondynki a inni brunetki..

Ja, mam ten sam problem, i zauważyłem że na forum jest mało osób ,które miały styczność z ww. projektorami dlatego nie ma praktycznie żadnych konkretnych odpowiedzi. Ale co zauważyłem, aktualnie są min.3 osoby które mają w planach zakup projektora do 10tyś. Może zrobilibyśmy wspólnie akcje w jednym z lepiej wyposażonych salonów np. w Warszawie w któryś konkretny dzień, gdzie będzie możliwość zademonstrowanie nam interesujących nas projektorów. Ponadto inaczej sklep by do nas poszedł, gdyby 3 klientów na raz zostawiło u nich 30tyś. zł Może udało by się wywalczyć spory rabat. Ponadto co 3 osoby to nie jedna i porównanie obrazów oraz wychwycenie różnic z projektorów było by łatwiejsze. Myślę, że to by była świetna zabawa bo spędzilibyśmy przy tym ładnych parę godzin...co wy na to.

Myśle ze to dobry pomysł ale trudny do realizacji. Napisz gdzie masz zamiar kupić tego proja. Masz już jakiś upatrzonego salon ? Ja rozglądam się tez w Anglii ale kiepsko ze sklepami internetowymi u nich.

Osobiście byłem w 3 salonach w Warszawie:

1. Kraftmann Warszawa ul. Powstańców Śląskich 87/10b

2. Rzutniki com. Warszawa ul. Okopowa 78 (nie jestem pewny numeru)

3. HCX ciemna expert Warszawa ul. Ostrobramska 104.

We wszystkich 3 salonach była bardzo dobra obsługa, tylko w salonie nr 2 widziałem największą ilość interesujących mnie projektorów, które można było podłączyć od ręki. W salonie nr 3 mieli podłączony projektor panasonica, natomiast w salonie nr 1 trzeba się umówić na projekcję konkretnego modelu. Moim zdaniem, można wysłać maila do wszystkich 3 salonów z zapytaniem czy jest szansa na prezentacje w jednym czasie interesujących nas modelów. Nawet jeśli nie byli by w jednym salonie ściągnąć wszystkich to może w innym mieli by możliwość pokazania pozostałych. Można poświęcić jeden dzień i zrobić po prostu wycieczkę jednego dnia po salonach i zobaczyć interesujące nas modele w akcji. Jestem z pod Warszawy więc mogę robić za przewodnika...;-) Aha salon 1 i 3 ma przygotowaną małą salę do testowania projektorów w całkowitej ciemności, natomiast salon 2 sala mniej profesjonalna ale też da radę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.