Skocz do zawartości
IGNORED

nowy amplituner

eminem6305

Rekomendowane odpowiedzi

Witam;) jak w temacie chciałbym zmienić swój amplituner na cos z wyższej polki;) obecnie mam pioneera vsx-922 gra to z kolumnami yamaha z seri ns700..a mianowicie 4x yamaha ns-f700 2x yamaha ns-b700 i 1x yamaha ns-c700..myslalem o onkyo tx-nr5010 albo marantz sr-7008..w późniejszym czasie może dokupię dodatkowo jakies dwa mocniejsze fronty;) myslalem również żeby kupic zestaw marantz sr-7008 plus wzmak marantz pm-ki pearl lite do podlaczenia kolejnych frontow pod wzmaka;) może jakies inne sugestie????

https://www.audiostereo.pl/topic/107122-nowy-amplituner/

Witaj,

aby zaproponować Ci konkretne rozwiązania, podaj proszę więcej szczegółów. Przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, co najbardziej nie podoba Ci się brzmieniowo w aktualnej konfiguracji, jakie jest wykorzystania sprzętu (muzyka, filmy, koncerty), jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

Porównując podane przez Ciebie dwa amplitunery, Onkyo jest idealne do systemu, gdzie szukamy moc, dynamikę, świetne kino. Marantz natomiast bardziej pokaże klasę przy odsłuchach stereofonicznych. Jeśli jednak zastanawiasz się nad zakupem dodatkowo wzmacniacza stereofonicznego, to może lepiej przemyśleć sprawę zakupu jeszcze lepszego amplitunera - jeden z modeli NAD, Cambridge Audio czy Arcam lub skupić się nad amplitunerem z możliwie najlepszym przedwzmacniaczem i zakupić końcówkę mocy.

Czekam na szczegóły, już teraz serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/107122-nowy-amplituner/#findComment-2995403

Sprzęt mam w salonie ok 60mk2. Głownie słucham muzyki elektronicznej ( electro, house, trans ) nie podoba mi się to, ze nie mogę wykorzystać całej mocy kolumn dlatego, że mam cztery kolumny frontowe, ' Yamaha NS - F700 ' a tylko dwa wejścia w amplitunerze ..dwie graja jako surround...chciałbym kupic lepszy amplituner z mozliwoscia podlaczenia wzmacniacza na moje dwa pozostale glosniki,wiem ze wzmacniacze oferują lepszy dźwięk ale nie moglbym podlaczyc do nich moich 2 aktywnych subwooferow;)

https://www.audiostereo.pl/topic/107122-nowy-amplituner/#findComment-2995539

Witaj,

jeśli chcesz dobrze nagłośnić Twoje pomieszczenie, zdecydowanie odradzam podłączanie w klasycznym trybie stereo czterech kolumn. Poza pewnym poziomem głośności nie będziesz miał jakiejkolwiek sceny, przestrzeni. Jeśli brakuje Ci dynamiki, basu, proponuję zastosować inne, lepsze i mocniejsze kolumny oraz subwoofer (ewentualnie subwoofery).

W Twoim przypadku to temat trochę inny, niż konkretna propozycja systemu, tak więc proszę Cię o kontakt z salonem (rozmawiaj na ten temat z Marcinem Graczykowskim), postaramy się pomóc optymalnie skonfigurować system.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

https://www.audiostereo.pl/topic/107122-nowy-amplituner/#findComment-2995643

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.