Skocz do zawartości
IGNORED

Pilna Pomoc-Projektor

blade077

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Otóz,chcialbym kupic dobry sprzet do ogladania filmow.Po dluzszych przemysleniach doszedlem do wniosku,ze nie chce nowego telewizora i zapragnalem projektor.Czytalem duzo na ten temat,na co zwracac uwage,robilem juz rozne testy miedzy innymi na tych kalkulatorach,ale teraz prosze o porade !

Wybralem taki oto model : Epson EH-TW6100

Czytalem duzo opinii,ze spelnia swoje zadania i jest bardzo dobry jak za ta cene rzekloby sie,najtanszy z tych lepszych.Przed ostatecznym zakupem chcialbym sie poradzic,czy moze byscie odradzil lub poparli mnie w kupnie tego cuda,lub moze jakis lepszy lub podobny do ceny 6000 zl.Interesuje mnie przekatna 130-140 cali.Odleglosc w jakim moze stac projektor maksymalnie to 5,5 m.Bylbym wdzieczny za wszelka okazana pomoc i porady

-salon :podloga jasna,sciany kremowe,sufit bialy,rolety antywlamaniowe(wiec problemu z zaciemnieniem nie ma),lecz niestety pokoj nie jest typowo przystosowany do takiej czystej kinowej projekcji chodzi tu o sufit i sciany

Chcialbym isc niedlugo do salonu i porownac pare projektorow,ale jak na razie tylko ten epson mi sie rzucil w oczy.Jakbyscie mogli jeszcze jakies polecic byloby dobrze.Chyba,ze lepszego za te pieniadze nie ma niz ten epson.

-co do ekranu:bede robil sam ekran ramowy,nadal prowadze rozmowy z Aversem i Kraftmanem na temat ceny plotna,ale z tego co czytalem bardziej MattWhite HD niz Greya

Doglebnie przeaanazlizuje wszystkie wasze opinie i czekam na nie z niecierpliwoscia

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/107155-pilna-pomoc-projektor/

Cześć

pytanie pierwsze

kto powiedział ci że epson to najlepszy wybór ? jesli chcesz ogladąc 3 d to w nizszej cenie dostaniesz optome hd 131, która ma podobna czerń a jest zdecydownie lepsza w 3d , nie ma ghostingu i jest zdecydowanie lepsza czerń .Jesli chodzi o ekran to jednak polecałbym ci mat grey przy projektorach do 6 tys czerń jest na szarym materiale zdecydowanie lepsza tym bardziej że masz jasne sciany

pozdr

cześc ponownie

musze cie zasmucic ale epson tw 6100 też nie ma lensshiftu także ten argumeny równiez odpada dopiero seria 9000 takowy posiada , kolory napewno duzo lepsze w optomie , ogólnie oprócz bajeru z podziałem obrazu na 2 żródła i bardzo wysokiej jasnosci która niestety przekłada sie na słabsza czern to bez fajerwerków, dodatkowo ta seria ma też problem z zaczerwienieniem obrazu także ja bym razcej epsona odpuscił , choc generalnie do 6 tys nie masz za duzego wyboru , jesli wysupłałbys jeszce z 2 tysace to za 8 k mozna juz dostac przyzwoite projki z wyzszej półki zeszłoroczne modele jak sony hw30 czy mitsubishi hc7800, to juz zupełnie inna liga

powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.