Skocz do zawartości
IGNORED

Bezprzewodowe kino? Do 4kzł

brbr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szacowną brać. Sortowałem sieć w temacie poszukiwań praktycznego rozwiązania kina domowego a zarazem muzyki. Są wszelkiej maści soundbary ale czy istnieją alternatywne rozwiązania. Po głowie chodzą mi bezprzewodowe monitory aktywne typu Kef x300a ale co wtedy w roli źródła. Bardzo proszę o wyznaczenie ścieżki, którą można by zbudować ładny dźwięk i efekty bez całej kabelkologii a zarazem puścić muzykę/film z różnych źródeł. Z góry dziękuję za porady :)

https://www.audiostereo.pl/topic/107219-bezprzewodowe-kino-do-4kz%C5%82/

Źródło to samo co w przypadku amplitunera - podłączasz blu ray, CD, radio itd... Więc kabelki będą i tak :)

Poza tym, jak ma być kino, to zdaje się. że ekran (tv/projektor) będzie między kolumnami, mam rację ? Zatem jakaś szafka prawdopodobnie się między kolumnami znajdzie.

O innych bezprzewodowych rozwiązaniach nie myśl, może jedynie bezprzewodowe tylne satelitki by przeszły, choć i tu chyba już lepiej pokombinować z ukryciem kabla w podłodze lub ścianie.

Witaj,

podaj więcej szczegółów, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie nedzie usytuowanie kolumn, jakie będzie wykorzystanie systemu, z jakich źródeł dżwieku będziesz korzystał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywistym jest, że będzie szafka i jakieś stacjonarne źródło np. blue-ray. Mając na myśli brak kabli w sensie podłączeń kolumn :) Pokój 18m, usytuowanie kolumn niekoniecznie na standach (raczej zostaną na szafce/regale). Źródłem niech będzie cokolwiek, co poda sygnał video i dźwięk w przyzwoitej jakości - na sugestie jestem otwarty :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.