Skocz do zawartości
IGNORED

co zamiast HD 380 PRO

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Może doradzicie, pomożecie. Rozstałem się ze świetnymi słuchawkami HD 380, świetne bo wygodne niesamowicie, świetne bo zamknięte, a to uwielbiam, świetne bo grają równiutko bez sybilantów i wiele jeszcze zalet bym wymienił, ale to nie recenzja. Nie znam świata słuchawek w ogóle, ale potrzeba jest ich używania więc muszę kupić coś co przeskoczy choć trochę poczciwe HD 380 będzie miało deczko więcej blasku w górnych rejestrach, przynajmniej tak ładny bas jak w 380 i pełną średnice. Osłuchałem się trochę z HD 598, na moich klockach nie do przyjecie prezentacji wokali ssss, szszsz, słuchałem HD 600 gdzie ten bas ? jest a jakby nie było na tle wszystkiego co się w nich dzieje. Co kupić grającego podobnie do HD 380 ale ciut barwniej, bo na tych można był słuchać godzinami i nie zostać niczym zaskoczony ;). Preferuje konstrukcja zamkniętą raczej, lub coś na ten wzór. Budżet napięty max 1000 zł. Powinny dać się dobrze wysterować z 2 wzmacniaczy Nad 350 oraz CA 640 Azur. Muszą mieć sporą skuteczność, bo i tak słuchawkowego wzmaka nie kupię. Z góry dziękuje

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

https://www.audiostereo.pl/topic/107247-co-zamiast-hd-380-pro/

Jak sobie słucham tych HD380, to niestety wiele dobrego nie mogę powiedzieć...duża ilość basu, niestety "basu bez powodu", reszta dosyć techniczna, ale jak trochę zamulić wzmakiem, pokręcić equlizerem da się przeżyć...niewygodne też są, ale bywają gorsze.

Z ciekawszych słuchawek z doskonałym basem i niezłą resztą pamiętam pewne Denony wyglądające bardzo podobnie do AHD1100 (na 90% to są te) i te polecam odsłuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - miałem podobne wrażenia przy odsłuchu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki, ale wszech obecnego basu nie potrzebuje. Już trochę z tego wyrosłem. lubię bas zróżnicowany, bez ataku na łepetynę moją. Co do wygodny HD 380 hmmmmm być może mam jakąś koślawą łepetynę ale nie czuje słuchawek po 2 godzinach oglądania koncertu na DVD. Rozważam BD DT 770

Jak sobie słucham tych HD380, to niestety wiele dobrego nie mogę powiedzieć...duża ilość basu, niestety "basu bez powodu", reszta dosyć techniczna, ale jak trochę zamulić wzmakiem, pokręcić equlizerem da się przeżyć...niewygodne też są, ale bywają gorsze.

Z ciekawszych słuchawek z doskonałym basem i niezłą resztą pamiętam pewne Denony wyglądające bardzo podobnie do AHD1100 (na 90% to są te) i te polecam odsłuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - miałem podobne wrażenia przy odsłuchu.

Ukryta Zawartość

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Na wsi mieszkam, możliwosci odsłuchanie Denonów nie mam :( niemniej z tego opisu brrrrr, strach tego basu. Dla mnie w HD 380 było go wystarczająco i tam gdzie trzeba na moich płytach. Druga sprawa, nie wiem czy na moich uszach Denony by w ogóle zagrały. Chyba miało by miejsce takie zajwisko jak z samochodem. Nie wsiadł bym do auta marki DANON, ani BAKOMA ;) Sony słyszałem, że ma jakies porządne słuchawki z wyższej pólki, ale nawet nie wiem co to za model.

Panowie, a co myślicie o DT 880 ? wersji 250 omów jak bym je zasiał ze swoich wzmacniaczy NAD i CA

Ja bym polecił HiFiman HE-300

Zawsze można wypożyczyć wysyłkowo i sprawdzić co najlepiej pasuje :-)

DT880 nigdy nie miałem na uszach.

Za to z K550 trochę się wybawiłem i uważam je za świetną, zamkniętą konstrukcję. Być może robią na mnie tak dobre wrażenie, bo lubię konstrukcje otwarte z dużą przestrzenią w scenie i K550 to oferują.

My sobie możemy proponować, ale autor wątku i tak powinien ewentualne propozycje posłuchać samemu.

Marne szanse mam na odsłuchy. Ogólnie rzecz ujmując temat słuchawek zawsze olewałem, bo miałem gdzie głośniki rozkręcać w dobrej akustyce na którą sobie tylko chciałem godzinę gałki regulatora głośności. Niestety dobrze to już było i teraz zmuszony jestem do słuchania w słuchawkach HD 380 był dla mnie okejos. Dawała się słuchać godzinami. Mógł bym po utracie kupić te same 380, ale już tak się rozochociłem, że krok jakościowy w prezentacji warto by do przodu zrobić. Chcę kupić słuchawki co przeskoczą konkretnie HD 380 i nic nie stracę w porównaniu do nich.

DT880 nigdy nie miałem na uszach.

Za to z K550 trochę się wybawiłem i uważam je za świetną, zamkniętą konstrukcję. Być może robią na mnie tak dobre wrażenie, bo lubię konstrukcje otwarte z dużą przestrzenią w scenie i K550 to oferują.

My sobie możemy proponować, ale autor wątku i tak powinien ewentualne propozycje posłuchać samemu.

robin102, nie zwróciłem uwagi, że to ty jesteś autorem tego tematu. Z tego co widzę to masz jasne źródło. Myślę sobie czy nie zaproponować ci na przykład NuForce HP-800 lub nowych Creative Aurvana Live!2. Moje Recenzje tych słuchawek znajdziesz na www.twojepc.pl Natomiast HD380 miałem trochę u siebie i według mnie te co wymienilem mogą okazać się dla ciebie atrakcyjne. NuForce mają potężny bas ale świetnej jakości, do tego fajna scene i są bardzo dynamiczne. Na jasnym źródle mogą być bardzo atrakcyjne. Nie wiem tylko jakiego gatunku muzyki słuchasz. Creative są znowu piekielnie szczegółowe, świetna i poukladana scena i grają atrakcyjnym dźwiękiem. Poczytaj. Jeśli jesteś z Bydgoszczy to mogę dać posłuchać. W moich uszach oba lepsze od HD380, cokolwiek by się na tym forum nie mówiło o Creative. Aha CAL!2 są wygodniejsze od Sennheiserów. Jeśli jednak nie masz możliwości posłuchać jakiegokolwiek modeluj przed zakupem to ciężka sprawa.

Z telefonu pisze i nie mam możliwości edycji. Doczytałem, że mieszkasz w małej miejscowości. To może warto zrobić sobie wycieczkę do większego i trochę posprawdzac... W końcu dobre słuchawki kupuje się na długie lata. Aha na cenę słuchawek nie patrz bo mając do wydania 1k zł możesz śmiało celować w tansze modele. Czasem tej różnicy w cenie po prostu nie słychać. A wzmacniacz słuchawkowy w pewnym momencie dale więcej niż upgrade słuchawek.

Z telefonu pisze i nie mam możliwości edycji. Doczytałem, że mieszkasz w małej miejscowości. To może warto zrobić sobie wycieczkę do większego i trochę posprawdzac... W końcu dobre słuchawki kupuje się na długie lata. Aha na cenę słuchawek nie patrz bo mając do wydania 1k zł możesz śmiało celować w tansze modele. Czasem tej różnicy w cenie po prostu nie słychać. A wzmacniacz słuchawkowy w pewnym momencie dale więcej niż upgrade słuchawek.

Słucham dosłownie wszystkiego. Okablowałem sobie system tak, że i Diana Krall, Michał Bajor, A.M. Jopek, Katie Melua , Mela Koteluk, Ayo, Robie Wiliams, Marylion, Perfect symfonicznie czy Krzysztof Krawczyk z Kayą albo nawet bezzz brzmią bardzo mnie zadowalająco.

W ogóle nie znam tych marek co proponujesz, ale jeśli mniej niż 1000zł to też miło bo ze 2 stówki trzeba na przedłużacz też wydać. Chwilowo oscyluje miedzy DT 880 albo pójść na całość i za 999zł kupić AKG 701:) Cholercia tylko te drugie otwarte są a pierwsze niby zamknięty typ budowy i pewnie jedne i drugie będą zakłócać otoczeniu życie. Możesz podać konkretne numerki tych słuchawek o których wspomniałeś . Dzięki bordo :)

robin102, nie zwróciłem uwagi, że to ty jesteś autorem tego tematu. Z tego co widzę to masz jasne źródło. Myślę sobie czy nie zaproponować ci na przykład NuForce HP-800 lub nowych Creative Aurvana Live!2. Moje Recenzje tych słuchawek znajdziesz na www.twojepc.pl Natomiast HD380 miałem trochę u siebie i według mnie te co wymienilem mogą okazać się dla ciebie atrakcyjne. NuForce mają potężny bas ale świetnej jakości, do tego fajna scene i są bardzo dynamiczne. Na jasnym źródle mogą być bardzo atrakcyjne. Nie wiem tylko jakiego gatunku muzyki słuchasz. Creative są znowu piekielnie szczegółowe, świetna i poukladana scena i grają atrakcyjnym dźwiękiem. Poczytaj. Jeśli jesteś z Bydgoszczy to mogę dać posłuchać. W moich uszach oba lepsze od HD380, cokolwiek by się na tym forum nie mówiło o Creative. Aha CAL!2 są wygodniejsze od Sennheiserów. Jeśli jednak nie masz możliwości posłuchać jakiegokolwiek modeluj przed zakupem to ciężka sprawa.

Chwilowo oscyluje miedzy DT 880 albo pójść na całość i za 999zł kupić AKG 701:)

Hmm...mam te AKG i są bardzo dobre jak dla mnie i moja ocena HD380 wynikała z cech/zalet AKG...jeśli nie słuchałeś, to przeczytaj przynajmniej recenzję abyś nie był zaskoczony mniejszą ilością basu...takie Senki HD650 mają go relatywnie więcej, ale oczywiście nie tyle co Denon. Na płytach podobnych do gatunku Rhytm and Blues lub takich zespołów jak Linkin Park, Ayo, Katie Melua, Depeche Mode, ATB basu jest dostatek jak dla mnie.

Do kolekcji ciekawych słuchawek dorzucam Philips Fidelio X1... Wstępnie upatrzyłem je dla siebie znudzony przez lata perfekcją AKG;) i obecnie szukam miejsca w stolicy, gdzie można by je posłuchać i kupić...o dziwo nie jest to proste. Tymczasem AKG grają przepięknie...czyżby dawały mi do zrozumienia, że nie potrzebuję absolutnie żadnych innych słuchawek? Chyba, że słuchawek z mocniejszym basem:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm...mam te AKG i są bardzo dobre jak dla mnie i moja ocena HD380 wynikała z cech/zalet AKG...jeśli nie słuchałeś, to przeczytaj przynajmniej recenzję abyś nie był zaskoczony mniejszą ilością basu..

Ukryta Zawartość

Cenna uwaga, teraz wiem do czego piłeś jadąc po HD 380 ;) trochę się zaniepokoiłem tą ewentualną szczupłością basu z AKG 701 w stosunku do tanich HD 380. Wydaje się, że basu ilościowo jeśli w ogóle można tak to określać to z HD 380 miałem akuratnie, ale mniejszy basik to już by mnie zmartwił.

Tymczasem kolega podrzucił pomysł na ULTRASONE 550. Przyjdzie chyba zwariować :) a do tego jeszcze mój upór przy słuchawkach zamkniętych zupełnie nie wiem czy słuszny.

Słuchawki Philipsa hmmmmmmmmm, odkurzacz mam od nich i czajnik, a słuchawki.....

Ukryta Zawartość

Pisałem: NuForce HP-800 (cena 590zł np. w audiomagic.pl) oraz Creative Aurvana Live!2 póki bo tylko w sklepie Creative, w grudniu pewnie już wszędzie. Cena w chwili obecnej to 500zł.

200zł za przedłużacz? No nie żartuj. A konstrukcje otwarte grają inaczej niż zamknięte, pomijam już kwestie izolacji. Pomysl też nad K550.

aha masz bezpodstawne uprzedzenia do Philips. Fidelio to swietna seria i modele X1 oraz L1 są waste zainteresowania.

Te od Creativa na obrazkach ładnie wyglądają, ale to chyba jednak słuchawki komputerowe z definicji. Ja słucham tylko z płyt :), nie z plików internetowych ;) Nie wiem jak moje snobistyczne psyche by to zniosło jak bym je miał na głowie ;) ;)

ULTRASONE 550 tu mam zagwozdkę, recenzji bardzo skąpo w sieci, a marka dla mnie też jakby nowa.

Przedłużacze cyrka 150-200zł takie na które mnie stać i nie powałą mi sensu kupna słuchawek za większe pieniądze. Co potrafią zrobić marne kable doświadczyłem już. Dzięki wszystkim za porady. Może byś coś napisał o tych ULTRA 550 ? jak grają, gdzie są produkowane ten model ?

Pisałem: NuForce HP-800 (cena 590zł np. w audiomagic.pl) oraz Creative Aurvana Live!2 póki bo tylko w sklepie Creative, w grudniu pewnie już wszędzie. Cena w chwili obecnej to 500zł.

200zł za przedłużacz? No nie żartuj. A konstrukcje otwarte grają inaczej niż zamknięte, pomijam już kwestie izolacji. Pomysl też nad K550.

aha masz bezpodstawne uprzedzenia do Philips. Fidelio to swietna seria i modele X1 oraz L1 są waste zainteresowania.

Słuchałem Aurvan Live nie raz nie znając jeszcze super-recenzji i dzielnie się broniły w pojedynku z np. z Senkami i AKG do 400 zeta, ale wtedy kosztowały 200. Teraz mogłem je porównać z Philipsami Fidelio L1 i wypadły przeciętnie jak na mój gust - zabrakło basu, brzmienie nieprzekonywujące-lekkie, wokale - nie czuć żywego człowieka-wokalisty...to w porównaniu do Philipsów L1. L1 są oceniane zwykle dobrze, ale z pomiarów wynika, że nie są to bezwzględnie dobre słuchawki...Fidelio X1 są pod tym względem znacznie lepsze. Tymczasem L1 zagrały solidnym basem, miejscami był to bas jak z suba fizycznie odczuwalny, ale też nie wchodził w drogę reszcie pasma, średnica ciepła i soczysta...na początek nie jest źle, a najważniejsze że pokrywa się z recenzjami i pomiarami.

Jak porównuje sobie charakterystyki L1 i docelowych X1 coraz mniej się martwię zbyt dużą ilością basu w X1

Ukryta Zawartość

Nie musisz od razu kupować Philipsów, K701 będą z pewnością dobrym wyborem, ale gdybyś potrzebował bardziej rozrywkowego dźwięku mogą nie dać rady...czy można słuchać rocka bez basu? Jest wiele wartościowej muzyki z niskim jak na AKG poziomem basu i ta muzyka nie ma mocy...fakt, doskonała średnica, góra, a tu stopy nie słychać, gitara basowa na drugim planie...nie był to kiedyś żaden problem, bo każdy miał jakąś regulację barwy, loudness...a teraz po prostu trzeba mieć kilka par słuchawek;)

Ukryta Zawartość

Przedłużacz za takie pieniądze to nabijanie klienta w butelkę. Ale to tylko moje zdanie.

Uprzedzen faktycznie nie oszukasz, ale warto się ich pozbyc. Ogólnie jednak bez odsłuchu grasz w ruletke.

Przedłużacz za takie pieniądze to nabijanie klienta w butelkę. Ale to tylko moje zdanie.

Ja z tych wierzących empirycznie ;), że jednak kable grają :)

Coraz bliżej mi do DT 880 tylko ciekawi mnie czy mocno hałasują w otoczeniu ?

Nie musisz od razu kupować Philipsów, K701 będą z pewnością dobrym wyborem, ale gdybyś potrzebował bardziej rozrywkowego dźwięku mogą nie dać rady...czy można słuchać rocka bez basu? Jest wiele wartościowej muzyki z niskim jak na AKG poziomem basu i ta muzyka nie ma mocy...fakt, doskonała średnica, góra, a tu stopy nie słychać, gitara basowa na drugim planie...nie był to kiedyś żaden problem, bo każdy miał jakąś regulację barwy, loudness...a teraz po prostu trzeba mieć kilka par słuchawek;)

Z tego co widze, to chyba K701 nie są dla mnie. Stopę perkusji dość silna, ale szybką bardzo lubię. Oswajam się z myślą, że bedą to DT 880 za 800zł wiec i na przedłużacz Grado kasy zostanie. Z wyczytanych rzeczy a nawet płyty mam te które recenzujacy opisują chyba to bedą dobre słuchawki pod mój gust.

Z wyczytanych rzeczy a nawet płyty mam te które recenzujacy opisują chyba to bedą dobre słuchawki pod mój gust.

Mogą mieć inny sprzęt i inne wyobrażenie idealnego dźwięku.

Ukryta Zawartość

Zwróć uwagę, że DT 880 występują w różnych wersjach impedancji...przy dobrych wzmakach nie powinno to mieć znaczenia, a przy innych jedna z wersji może zagrać najlepiej...jak rozwiążesz ten problem bez odsłuchu na swoim sprzęcie?

Ukryta Zawartość

Tak sie dygam czy mój NADzik 350 poradzi se z wersją 250 OM , bo 32 do mnie nie przemawia.

Mogą mieć inny sprzęt i inne wyobrażenie idealnego dźwięku.

Ukryta Zawartość

Zwróć uwagę, że DT 880 występują w różnych wersjach impedancji...przy dobrych wzmakach nie powinno to mieć znaczenia, a przy innych jedna z wersji może zagrać najlepiej...jak rozwiążesz ten problem bez odsłuchu na swoim sprzęcie?

Ukryta Zawartość

Z danych technicznych C350, że rezystancja wynosi 220 Om (tak to przynajmniej rozumiem)...zestawiając to z charakterystyką słuchawek będziesz miał podbite pasmo tam gdzie impedancja rośnie.

Z tegoż to powodu rozważam jeszcze ULTRASUNE 550. Znalazłem w okolicy sklep mający DT 880 i ULTRASUNE 550. W najbliższych dniach podjadę i osłucham. Mają też wzmacniacz C356 wiec może da się wyłapać w czym rzecz, aczkolwiek miły pana ze sklepu od razu rzekł, że te obie konstrukcje to zupełnie inaczej grające słuchawki :)

ps.

Jerry, a koniec końców odsłuchałeś se te Philipsy gdzieś ? Jak wrażenia odsłuchowe w porównaniu do K701, jak wykonanie ?

Z danych technicznych C350, że rezystancja wynosi 220 Om (tak to przynajmniej rozumiem)...zestawiając to z charakterystyką słuchawek będziesz miał podbite pasmo tam gdzie impedancja rośnie.

No za przeproszeniem du...pa blada. Odsłuchałem Ultrasone 550 PRo słuchawki ten teges dla mnie z epoki dawnego brzmienia SN 60 z lat 80 ;) zupełne nieporozumienie. Do tego komfort pod znakiem zapytania. Słuchawki DT 770 efektowne granie ale tak na dobrą sprawę w ogóle jakością prezentacji jako całość nie odstające na krok od tego co miałem w poczciwych HD 380 Pro, no może ciut jaśniej na skraju pasma. DT 880 nie odsłuchałem bo nie było, ale miły pan ze sklepu radził, że wersja 250 omów to jednak warto do niej mieć wzmacniacz słuchawkowy. AKG 550 super poprawność, ale nuda po pachy po 5 minutach słuchania. Szukanie słuchem czegoś co zachwyci , a tu nic po prostu ładna prezentacja, rodem z HD 380. Tanio mogę zanabyć za 700 zł HD 598 ale kurna te sybilanty z moim systemem mnie odstraszają. Pierwsze minut z tymi słuchawkami na uszach i pytanie coś się stało A. M. Jopek z jej głosem ? DT 880 których jednak odsłuchać nie mogłem chyba kupie w ciemno tylko boję się wersji 32 omów mimo, że z dziurki wzmacniaczowej będę zasilał jak i wersji 250 omów i czy to pociągnie ?.

Opublikowano · Ukryte przez cir, 26 Listopada 2013 - Brak powodu
Ukryte przez cir, 26 Listopada 2013 - Brak powodu

No za przeproszeniem du...pa blada. Odsłuchałem Ultrasone 550 PRo słuchawki ten teges dla mnie z epoki dawnego brzmienia SN 60 z lat 80 ;) zupełne nieporozumienie. Efekty przestrzenne jak by se zalozyć pudło kartonowe na łeb i powietrze w nim szumiało, ot tyle subiektywnie z tego osławionego systemu. Do tego komfort pod znakiem zapytania. Słuchawki DT 770 efektowne granie ale tak na dobrą sprawę w ogóle jakością prezentacji jako całość nie odstające na krok od tego co miałem w poczciwych HD 380 Pro, no może ciut jaśniej na skraju pasma. DT 880 nie odsłuchałem bo nie było, ale miły pan ze sklepu radził, że wersja 250 omów to jednak warto do niej mieć wzmacniacz słuchawkowy. AKG 550 super poprawność, ale nuda po pachy po 5 minutach słuchania. Szukanie słuchem czegoś co zachwyci , a tu nic po prostu ładna prezentacja, rodem z HD 380. Tanio mogę zanabyć za 700 zł HD 598 ale kurna te sybilanty z moim systemem mnie odstraszają. Pierwsze minut z tymi słuchawkami na uszach i pytanie coś się stało A. M. Jopek z jej głosem ? DT 880 których jednak odsłuchać nie mogłem chyba kupie w ciemno tylko boję się wersji 32 omów mimo, że z dziurki wzmacniaczowej będę zasilał jak i wersji 250 omów i czy to pociągnie ?.

Niesamowite muszą być te HD380...pomyślałbym, gdybym ich nie miał;)

Jestem zdziwiony tym

No za przeproszeniem du...pa blada.

Rozczarowany tym

DT 880 których jednak odsłuchać nie mogłem

ponieważ na papierze Bayery wyglądają przyzwoicie...w tej sytuacji kupowanie ich w ciemno nie ma sensu, skoro niższy model zawiódł.

Możesz coś napisać o przewodzie połączeniowym w Bayerach? Czy jest on tak ciężki i sztywny jak HD380?

I mogłeś posłuchać tych słuchawek na sprzęcie ze sklepu w rekomendowanej przez sprzedawcę konfiguracji...miałbyś większą pewność jak grają.

Szukanie słuchem czegoś co zachwyci , a tu nic po prostu ładna prezentacja, rodem z HD 380.

Ja też tego szukam...i w końcu przyznałeś, że HD380 są "drętwe";)

Pierwsze minut z tymi słuchawkami na uszach i pytanie coś się stało A. M. Jopek z jej głosem ?

Moim zdaniem to akurat dobrze świadczy o sprzęcie...ja bym użył AMJ tylko w ramach sabotażu;)

Ja też tego szukam...i w końcu przyznałeś, że HD380 są "drętwe";)

Moim zdaniem to akurat dobrze świadczy o sprzęcie...ja bym użył AMJ tylko w ramach sabotażu;)

No może nie drętwe, ale jakby zwykłe i jednak ciut ciemne w porównaniu do reszty stawki. Prezentacja przechylona w stronę dołu pasma.

Jednak chyba kupie w ciemnice DT 880 tylko po prostu kociokwiku mózgownicy dostaje czy 250 OM czy jednak bezpieczniej będzie 32 OM do dziurki wzmacniaczowej podłączyć niskoomowe. Może do czegoś przenośnego też się przydadzą kiedyś.

ps. DT 770 maja solidny kabel rzekł był, dość gruby i trochę sztywny jednak. Generalnie słuchawki ładnie grające, prawie efektownie. Mogą się podobać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.