Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V1200 - co to za stwór i co jest wart

yayacek

Rekomendowane odpowiedzi

Natknąłem się na Yamaha RX-V1200. Na audiostereo zero informacji - wyszukiwarka nic nie wyrzuca. Dziwne, bo chyba nie jest to jakiś mało spotykany model.

Tak sobie spojrzałem w dane i widać, że to jest słabszy amplituner (mierzone dwa kanały) niż znana RX-V800. Z wygladu obie maszyny wygladają niemal identycznie z różnicą taką, że RX-V1200 posiada metalową gałkę VOLUME, no i chyba ma jeden kanał więcej.

Co jest warta owa Yamaha RX-V1200 ? Sprawuje się to jakoś w miarę poprawnie w stereo? Jeśli chodzi o kino to domyślam się, że będzie OK.

Jaka w ogóle jest hierarchia tych modeli co jest wyżej po RX-V1200 a co niżej - za cholerę nie mogę się połapać w oznaczeniach Yamahy.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

To nie jest taki niski model , jeden z wyższej półki

tu masz instrukcję do niej po ang

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to za czasów kiedy to Yamaha miała certyfikat THX od modelu właśnie 1400 i to jeden z modeli na rynek amerykański , inne to 1400,1500,1600,1800,2200,2300,2400,2095 później to są modele z serii 3000 to są półki z modelami wyższej klasy

Poniżej jest model 1000 z tej półki , jeśli chcesz "zasadzić" się na niego to najpierw sprawdź czy jest przystosowany do naszego napięcia (czy ma przełącznik na 220V bo ja nie widziałem , może nie wiem gdzie patrzeć ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie jest taki niski model , jeden z wyższej półki...

Dzięki. Mam serwisówkę do RX-V1200. Popatrzyłem na dane i ewidentnie widać, że RX-V800 jest amplitunerem silniejszym/mocniejszym jeżeli chodzi o wysterowanie stereo.

Wygląda, że model niby wyższy (RX-V1200) jest słabszy od modelu niższego (RX-V800)

Tak więc chyba jest tu coś namieszane - chyba sama Yamaha się pogubiła w swoich oznaczeniach :)

Tak się pytam bo zastanawiam się czy zapłacić 400 zł za RX-V1200

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

to amplituner z rynku amerykanskiego sprzed ponad 10 lat, przy porownywaniu modeli yamahy nalezy pamietac, ze w roznych okresach czasu numerologia byla (albo i nie byla) inna na rynek amerykanski i europejski

czasem ten sam symbol maja modele z amerykanskiego i europejskiego rynku ale z innych lat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.