Skocz do zawartości
IGNORED

Wharfedale Diamond 7.2? Inne pdstawkowe?

pietrus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wlasnie przegladajac poczciwe allegro natknalem sie na te kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szukam dobrze grajacych kolumn podstawkowych do pokoju 3x3m. Nie mam sprecyzowanych walorow brzmieniowych, poniewaz dopiero zaczynam swoja przygode z audio. Chcialbym tylko aby kolumny mialy dynamiczny bas i graly czysto nawet przy wysokiej glosnosci. Jezeli dane by je bylo uslyszec moim wrednym sasiadom to tez byla by pewna zaleta ;). Muzyki slucham glownie rozrywkowej, typu trance, jakis hip hop czasem, nie stronie rowniez od muzyki typu deep forest czy np. enigmy i muzyki filmowej. Na chwile obecna sklanialem sie w kierunku tannoy fusion 2, chociaz zastanawialem sie rowniez nad whaferdale diamond 8.2, a teraz natrafilem na 7.2. Nie znalazlem ich nigdzie na forum lukara i nie wiem czy ktokolwiek je sluchal. Jezeli ktos z forumowiczow mialby jakies stosowne rady co do wymienonych wyzej kolumn, lub innych w cenie okolo 800-900 zł bylbym bardzo wdzieczny. Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/10788-wharfedale-diamond-72-inne-pdstawkowe/

Rozumiem, wiec skreslam 7.2. Przygladam sie wlasnie opiniom o b&w dm 303, tylko to pasmo przenoszenia jakos za wysoko sie zaczyna, myslalem o czyms kolo 50hz, ale jako ze jestem laikiem w tych tematach to nie jestem pewien czy ma to duze znaczenie przy odsluchu.

Ja na allegro wystawiam Mission 701, w kwesti basu i dynamiki powinny bardzo cie zadowalac a chce tylko 60% tego co chcesz wydac.

W kwesti kolumienek do 900zł to proponuje za wyrobami Paradigma sie rozejzec. To małe dynamity jesli chodzi o moc i dynamike.

Przyjrzyj się Acoustic Energy Aegis Evo One:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest tam też o kolumnach, które wymieniasz.

Ukryta Zawartość

Pietrus

Zakładam że skoro rozważasz bowersy 303 to zauważyłeś moją ofertę w ogłoszeniach.

Jeśli jesteś z okolic Poznania to bez problemu możesz sprawdzic czy w Twoim pokoju tym monitorkom czegoś brakuje. U mnie grały w mocno umeblowanych 16m2 i nie narzekałem. Po przeprowadzce na prawie 30m2 to niestety porażka. Ale to dotyczyłoby na 100% wszystkich podstawkowców w tym przedziale cenowym.

Ogólnie grają dźwiękiem jasnym z rewelacyjną przestrzenią. Czy to dobrze dla Twojego rodzaju muzyki - sam musisz ocenić (i to najlepiej w odsłuchu).

Słuchając rozumu....

Nowe AE Evo 1 dostaniesz już chyba od 1250 (Allegro, pewnie też gdzie indziej). Gdyby była większa różnica, to bym zrozumiał, ale nie warto oszczędzać 300zł (nawet kiedy się ich nie ma), bo najważniejszy jest dźwięk, a przy zmianie kolumn na lepsze stracisz te 300zł.

Witam,

proponuję rozejrzeć się za Wharfedale 8.1.

Kupiłem takowe, nowe, w sklepie tydzień temu za 650 zł.

Jak za tę cenę to rewelacja. Ładnie wykonane, bi-wiring, kewlar, grają wyśmienicie.

Nawet podłączone do starej Unitry grają z zapałem. Podejrzewam, że z każdym, sensownym wzmakiem

zagrają fajnie. Za taką cenę polecam.

ZK-120 pisalem o kolumnach 800-900 zł, najlepiej zeby byly mozliwie jak najtansze, gdyz 800-900 zł to maksimum ktorym dysponuje. Przez co najbardziej przyciaga mnie oferta Robert Gdansk z Missionami 701. Aegis napewno sa bardzo dobre, ale niestety w obecnej chwili nie stac mnie na nie. Pozdrawiam!

za 600zl moge sprzedac ci kolumienki elac 101, do malego pokoju w sam raz, graly u mnie troche ale sa za male do 15m^2 i dlatego planuje wymiane. Mysle ze w 9m spisalyby sie znacznie lepiej. U mnie sie troche gubily, chociaz basu im nie brakowalo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.