Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór sprzętu stereo do laptopa i nie tylko

matii1995

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Po nowym roku zakończy się remont mojego pokoju i przymierzam się do zakupu jakiegoś sprzętu. Nie dawno pozbyłem się głośników logitecha x540 5.1 .
Wiem ,że takie zestawy nie nadają się zbytnio do muzyki jednak po zabawie w eq wytrzymałem 3 lata. Przez ten czas zrozumiałem i przekonałem się ,że do słuchania muzyki najlepiej nadają się zestawy stereo ,które oddają przyjemny dźwięk ,a całość nie zlewa się na kupe ( jak w przypadku 5.1)
Pokój jest nie duży, niecałe 13m^2 , muzyki jakiej słucham to głównie przeboje lat 80,90 (Smokie ,Abba, Savage, itp, czyli głównie Synth pop, zdarza mi się posłuchać czegoś z "dzisiejszej" muzyki.
Na początku myślałem nad wieżą Technics (coś z modelu Eh-560,760) ,jednak wyczytałem dość negatywne opinie o tym sprzęcie, i ciężko o coś w dobrym stanie na allegro. Moja druga opcja to rozważanie zakupu popularnych i polecanych Microlab Solo 7c ,do tego pewnie karta dźwiękowa i w późniejszym czasie jakiś prosty odtwarzacz CD lub discman tak abym mógł odtwarzać płyty bez potrzeby uruchamiania laptopa.

Maksymalnie mam do wykorzystania jakieś 800 - 850 zł, Proszę mi nie polecać nic droższego, może w przyszłości po 2 - 3 latach złoże coś porządnego jak będzie kasa,

Proszę was o pomoc czy jest sens pchać się w Technicsy, jak jest z dźwiękiem w tych starych wieżach ? Czy może lepiej zakupić kolumny Solo ?
Lub czekam na wasze propozycję. Oczekuje ciepłego dźwięku, z mocnym basem (nie płaskim i dudniącym) ,oraz żeby góra była w miarę przyjemna. Czyli żeby był dobry stosunek ceny do jakości.

Pozdrawiam.

dobre techniksy mało nie kosztuja a o tanszych zapomnij

ja tu widze grundiga albo sabe za wzmacniacz - niektore modele - zwysmienite i za ponizej 200
i wiele innych
a za 600 to spokojnie kolumny o wiele lepsze niz laby

calosc spokojnie przebije solo pod kazdym wzgledem i bez wzgledu na cokolwiek

tak ze szykuj 800 - spokojnie wystarczy
moze nawet zostanie na polepszenie zródla

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

[quote name='Cooger' timestamp='1387534341' post='3025761']
A używane bierzesz pod uwagę?
[/quote] Jeśli chodzi o wzmacniacz to może być używany nawet musi bo nowe firmowe zaczynają się poza granicami mojego budżetu.Ale przed zakupem i tak muszę się upewnić czy nie ma wad ukrytych.Nauczyłem się tego niedawno, szukając wieży Technicsa ,na aukcji wszystko pięknie i ładnie, poprosiłem o więcej zdjęć szczegółowych i okazało się że sprzęt jest po licznych przejściach i nie w takim pięknym stanie.Także używany tylko po upewnieniu się. Co do głośników tylko nowe.
Trafiłem na firmę STX , są o niej pozytywne opinie i kolumny bardzo tanie. Miał ktoś przygodę z tą marką i może coś bliżej o tych głośnikach? Podoba mi się że jest to Polska marka, ale znaczek wygląda jak z chińskiego marketu. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.