Skocz do zawartości
IGNORED

Zdrowa Woda - wydania płyt CD na CD-R z nadrukiem.

Krajcar

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię posłuchać naszej polskiej kapeli Zdrowa Woda i mam 6 pierwszych płyt. Od dawna chcę kupić 2 ostatnie przez ich stronę, ale nie ma żadnego odzewu. Upatrzyłem na Allegro Policz czas i kupiłem. Otwieram potrójny digipack i oczom własnym nie wierzę. Krążek to palony CD-R tajwańskiej marki Prodisc z kolorowym nadrukiem.Wydawca Soliton SL229-2.
Czy ten zacny zespół zgodził się na takie bezczeszczenie płyt CD, czy też to jest jakieś nielimitowane dodrukowanie pazernych ludzi?
Ja rozumiem, że takie coś też gra, ale drodzy Koledzy CD na lepszych sprzętach pokonuje z klasą wszelkiej maści nagrywki i jego trwałość to lata. CD-R od tych starych produkcji z lat 90 rożni się tym, że gra z 2-3 lata i zaczyna rzęzić, trzaskać, albo nie odpala się wcale.
Czy godzi się zespołowi na olewanie kolekcjonerów, którzy chcą mieć ich dzieła wiele lat?

Kiedyś naciąłem się też na niby CD Skaldów - Kolędy - Moje Betlejem wyprodukowany przez krakowską manufakturę Gamma, ale ładnie zafoliowany CD-R mógł być piracki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.