Skocz do zawartości
IGNORED

Brak pomysłu na koncepcje

Blanco

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dobra koleżanka poprosiła mnie o pomoc w wyborze zestawu audio do 2500zł max. (również do filmów, ale znacznie mniej). Podstawowe wskazówki jej przekazałem, ale nadal nie ma konkretnej koncepcji. Pokój 25m2. Imprez wielkich robić nie będzie, także wielce mocny sprzęt nie potrzebny. Spokojnie wystarczyłyby jej moje Solo7C podpięte do PC, tak twierdzi, a nawet są za mocne. W dodatku ma upierdliwych sąsiadów… Lubi jednak ciepłe brzmienie z fajnym miękkim basem. Najczęściej słucha muzyki typu house, deep house itp. oraz wykonawców tj. Dżem, Brodka, Kayah i wielu innych. Szeroki zatem zakres. Sprzęt ma być nowy.

Zastanawia się nad zestawem typu:

- ampli, cd +kolumny podłogowe lub podstawki???, ale ciężko z nowych…

lub gotowce typu:

- Denon M-39 (po podpięciu Dali Zensor 1 o wiele bardziej się jej podobał)

- Denon F109 (na plus internetowe radio i moc 2x65w; myślałem o podpięciu go do Magnat Quantum 653)

- Pianocrafty jej nie uwiodły…

- ciekawi mnie, też jakby zagrał Pionner HM71 (2x50w) z dobrymi kolumnami

Jest estetką i chciałaby pewnie aby klocki były w jednakowym kolorze jeśli chodzi o ampli i CD ;P

Trudny wybór, nie wiem co jej doradzić. Liczę że pomoże tu Wasze doświadczenie i dobre rady. Proszę o jakieś dobre rozwiązania ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/108225-brak-pomys%C5%82u-na-koncepcje/

Witaj,

moim zdaniem bardzo rozsądnym rozwiązaniem jest teraz zestaw stereo oparty na amplitunerze Onkyo TX-8020, odtwarzaczu C-7030 oraz zestawie kolumn podłogowych Klipsch F1. Zestaw ten mieści się w założonym budźecie oraz, co najważniejsze powinien w pełni usatysfakcjonować pod względem brzmieniowym.

Zapraszam na odsłuchy do salonu. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.