Skocz do zawartości
IGNORED

Szukałem RODS na swoich zdjęciach...

Stachr

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałem już kilka tysięcy swoich zdjęć, na razie - ku memu rozczarowaniu - nic nie znalazłem.

Ale jeszcze trochę katalogów na dysku zostało, nuż znajdę?

RODS to pojawiające się na zdjęciach, albo filmach obiekty w kształcie pałeczki, czy pręta z czymś w rodzaju spiral czy skrzydełek.

Na filmach widać że szybko sie poruszają w powietrtzu, czasem z gigantyczną szybkością.

Są różne teorie - czym to jest.

Zwykle widać je dopiero po zarejestrowaniu na fotografii lub filmie, ale podobno niektórzy widzieli je w realu.

Zresztą wygooglujcie sobie, jest mnóstwo zdjęć i filmików w sieci..

Wystarczy wpisać "rods"

Czy zarejestrował ktoś taki obiekt na swoim zdjęciu czy filmie?

SC

Niektorzy na fotografiach uwiecznili Slender mana. Wygooglujcie sobie. Czysta prawda

Ja na swoich zdjęciach znalazłem Jana Pawła 2. Niedługo pojawi się wiarygodny wpis na wikipedii

Przejrzałem już kilka tysięcy swoich zdjęć, na razie - ku memu rozczarowaniu - nic nie znalazłem.

Ale jeszcze trochę katalogów na dysku zostało, nuż znajdę?

RODS to pojawiające się na zdjęciach, albo filmach obiekty w kształcie pałeczki, czy pręta z czymś w rodzaju spiral czy skrzydełek.

Na filmach widać że szybko sie poruszają w powietrtzu, czasem z gigantyczną szybkością.

Są różne teorie - czym to jest.

Zwykle widać je dopiero po zarejestrowaniu na fotografii lub filmie, ale podobno niektórzy widzieli je w realu.

Zresztą wygooglujcie sobie, jest mnóstwo zdjęć i filmików w sieci..

Wystarczy wpisać "rods"

Czy zarejestrował ktoś taki obiekt na swoim zdjęciu czy filmie?

SC

Rods nie dostrzegłem nigdy ale kilka razy miałem orby.

Przy czym orby moim zdaniem to nic tajemniczego. Drobinki kurzu, wady obiektywu...

Rods to inna historia. Nie da się ich IMO w prosty sposób wyjaśnić - to jest coś co niewątpliwie istnieje i wymaga zbadania.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Ja w sumie też słyszę głosy, szczególnie jak wracam "na humorku", a żona czeka w drzwiach. Jak w dobrym stereo...

Ale wracając do tematu: uchwyciłem parę lat temu RODS, jeszcze aparatem analogowym. Fotografowałem latający wokół werbeny fruczek gołąbek (taka ćma, taki niby europejski koliber).

Wiele zdjęć było nieostrych, bo fruczek fruczał jak szalony wokól kwiatów i na zdjęciu wyglądał - wypisz, wymaluj - jak niektóre RODS na zdjęciach z googla.

No może nieco krótszy.

Tak więc, na pewno wiele takich artefaktów to owady.

Ale poszukajcie w jutubie filmiki - tam zaczyna być ciekawie...

Chłopaki sobie jaja robią a ja kilka lat temu będąc na urlopie w Solinie szedłem sobie po tamie.

Na drugiej stronie jakieś wesołe miasteczko, tłum ludzi...

Postanowiłem zrobić fotkę ściany od strony elektrowni. Wychyliłem aparat za gruby murek i pstryknąłem na ślepo...

Trochę dalej ludzie uspokajali jakąś rozhisteryzowaną dziewczynę, Coś bełkotała, że jakiś chłopak skoczył z tamy...

To zdarzenie zniknęło w tłumie. Poszliśmy dalej.

Wieczorem wróciliśmy do gospodarza, który nas gościł.

Jakoś przy grillu wspomniał, że jego syn dzwonił, że się spóźni. Był ochroniarzem w elektrowni. Wspomniał, że znowu mają samobójcę i go wyłowili.

Zaszokowało nas. Przed oczyma stanęła nam ta dziewczyna, której nikt nie wierzył, że jakiś chłopak ot tak wskoczył na murek i rzucił się w dół.

Coś mnie tchnęło. Zacząłem przeglądać na małym ekraniku aparatu fotki...

• 1 miesiąc później...

Joe Escamilla znany z niezwyklego spojrzenia na Księzyc w swoich filmach a także z zaprezentowania dziwnych obektów w przestrzeni międzyplanetarnej, tym razem zajął się tematem rods.

W zajawce filmu naprawdę niezwykłe zdjęcia.

Przy okazji podano ustawienia migawki i czułości - dlatego na większości zdjęć rods nam umykają.

Escamilla potrafi je złapać w kadrze.

A tutaj dłuższy niesamowity film o rods pełen frapujących ujęć.

Przybysze z innego wymiaru? Nieznany gatunek zwierząt? Nie wiemy tego ale jedno jest pewne - to coś istnieje i zjawisko wymaga badań.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Chłopaki sobie jaja robią a ja kilka lat temu będąc na urlopie w Solinie szedłem sobie po tamie.

Na drugiej stronie jakieś wesołe miasteczko, tłum ludzi...

Postanowiłem zrobić fotkę ściany od strony elektrowni. Wychyliłem aparat za gruby murek i pstryknąłem na ślepo...

Trochę dalej ludzie uspokajali jakąś rozhisteryzowaną dziewczynę, Coś bełkotała, że jakiś chłopak skoczył z tamy...

To zdarzenie zniknęło w tłumie. Poszliśmy dalej.

Wieczorem wróciliśmy do gospodarza, który nas gościł.

Jakoś przy grillu wspomniał, że jego syn dzwonił, że się spóźni. Był ochroniarzem w elektrowni. Wspomniał, że znowu mają samobójcę i go wyłowili.

Zaszokowało nas. Przed oczyma stanęła nam ta dziewczyna, której nikt nie wierzył, że jakiś chłopak ot tak wskoczył na murek i rzucił się w dół.

Coś mnie tchnęło. Zacząłem przeglądać na małym ekraniku aparatu fotki...

Ciekawe co napisałeś...

Jest gdzieś na nośnikach wśród kilkudziesięciu tysięcy zdjęć.

Na innej fotce jest coś na kształt materializujących się duchów. Fotka była zrobiona w starych zalanych wodą sztolniach gdzieś w Sudetach. Nagle na wspomnianych kształtach formowała się para wodna... W czasach drugiej WŚ Niemcy zabili tam setki pracujących więźniów...

Co ciekawe, nigdy nie widziałem, albo nie zwróciłem uwag na zjawiska o którym traktuje wątek...

Aczkolwiek wiem, że aby sfotografować inny wymiar, trzeba m.in. przed torem optycznym obiektywu zastosować silne pole magnetyczne...

Tak w przeszłości zasłyszałem od osób pewnego stowarzyszenia psychotronicznego w czasach mojej z nimi współpracy...

Nikogo nie mam zamiaru strofować. Sam jestem, z natury i z przekonania, sceptykiem w takich sprawach.

Ale jeśli ktoś wychodzi z zalożenia że ludzkość już wszystko co ważne odkryła, opisała, i objaśniła, jest jak tamci uczeni sprzed 120 lat, którzy autorytatywnie twierdzili że z samej zasady nie da się zbudować latającego pojazdu cięższego od powietrza.

Pozostaje ci zatem, Grzegorzu, nakręcić remake "Powiększenia" Antonioniego...

Jeden z moich ulubionych filmów. Teraz już nikt czegoś takiego nie nakręci.

Jestem Europejczykiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.