Skocz do zawartości
IGNORED

Razer Megalodon 7,1 VS Logitech G35

Nor1ega

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jak w tytule... chciałbym kupić słuchawki do grania koniecznie z mic:)

Do tej pory używałem Creative Fatality ale to już zabytek i chciałbym coś lepszego, i jak w temacie mam dwa modele na oku... czy znajdzie się ktoś kto posiada jeden z wyżej wymienionych słuchawek i mógłby napisać + i - ? wiem że mic mają ok ale chodzi mi o jakość dźwięku... posiadam AKG K272HD więc oczekuję czegoś na tym poziomie :)

Proszę o opinię i pozdrawiam !

https://www.audiostereo.pl/topic/108335-razer-megalodon-71-vs-logitech-g35/

Układ dźwiękowy czyli ma się rozumieć kartę dźwiękową ? jest to CREATIVE Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio.

Po pierwsze proszę wyjaśnić dlaczego jedne i drugie to "syf" bo samo napisanie że są dziadowskie mnie nie satysfakcjonuje:)

Po drugie czytałem różne opinie i jedni zachwalają a inni piszą że "nie kupuje się słuchawek dla graczy bo to syf" i teraz tak ... albo jest tak że są naprawdę dobre a tych co odradzają po prostu na nie nie stać i mają tak zwany "ból du..py";p, albo jest tak że rzeczywiście płacimy kupę kasy za "logo" i zgodziłbym się w przypadku Razera ale Logitech to według mnie bardzo solidna firma. Kolejne pytanie to... co z tego jaką mam kartę dźwiękową skoro niektóre ze słuchawek są na USB i mają swoja kartę dźwiękową.

Więc reasumując chciałbym usłyszeć konkrety, dlaczego nie Razer Megalodon 7,1 ? dlaczego nie Logitech G35 ? co kupić do 600pln ?

Pozdrawiam serdecznie !

po 1 - do grania ok, słuchania muzyki takie sobie (sa lepsze)

2-za słabą kartę muzyczną posiadasz do tych słuchawek.

Więc reasumując chciałbym usłyszeć konkrety, dlaczego nie Razer Megalodon 7,1 ? dlaczego nie Logitech G35 ? co kupić do 600pln ?

mają mizerną jakość dźwięki przy tym co kosztują, szybko się psują.

po 1 - do grania ok, słuchania muzyki takie sobie (sa lepsze)

2-za słabą kartę muzyczną posiadasz do tych słuchawek.

mają mizerną jakość dźwięki przy tym co kosztują, szybko się psują.

BioPlayer ... pytanie do Ciebie, czy miałeś jedne czy drugie czy też trzecie z wyżej wymienionych słuchawek żeby stwierdzić że szybko się psują i mają słabą jakość dźwięku ? czy posiadasz Sennheiser PC 360 żeby stwierdzić że z moją kartą będą słabo grały? aktualnie gram i słucham muzyki na AKG272HD ale nie są to słuchawki do gry(słabe pozycjonowanie) natomiast jakość dźwięku jest rewelacyjna i chciałbym aby słuchawki do gier im dorównały...

słabe do gry ? słabą to ty masz kartę dźwiękową do tych AKG.Zainwestuj lepiej w porządny układ.

Na żadne z moich pytań nie odpowiedziałeś konkretnie... nie poleciłeś żadnych słuchawek... skoro mam słabą kartę dlaczego nie napisałeś na jaką można zmienić żeby to wszystko miało ręce i nogi ?

Jeśli wszystkie Twoje 116 postów tak wygląda to sobie daruj "porady"

Pozdrawiam !

po 1- te słuchawki dobrze nadadzą się do grania.

2- jak już wspomniałem twoja karta jest gófno warta, w dodatku brakuje wzmacniacza słuchawkowego dla tych słuchawek.

3-PC360 dobrze znam, są mniej wymagające do grania od AKG K272HD.Na X-Fi pójdzie ale bez rewelacji.

Co to znaczy że "są mniej wymagające do grania od AKG k272hd"? akg nie są stworzone do grania raczej ... choć w sumie nie wiem czy zastosowane podzespoły różnią się w słuchawkach do słuchania muzyki i do gry ?

Jeśli chodzi o mnie to akg272hd do słuchania muzyki sprawują się wyśmienicie nawet podłączone do mojej "gófno wartej" karty, choć z reguły podłączam je do wzmacniacza Yamaha . Jak już pisałem wyżej wydaje mi się że mają słabe pozycjonowanie choć nie mam porównania do innych słuchawek w tym przedziale cenowym. Natomiast jeśli chodzi o moją kartę dźwiękową to zamierzam ja zmienić ale bez ciśnienia, lepiej pomyśl o tych co maja karty zintegrowane i kupują słuchawki za 400-600 zł.... to jest dopiero patologia :D że nie wspomne o fanach Beats by Dre ... słuchawki za 1600 pln i podłączone z reguły do komórki :D

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Układ dźwiękowy czyli ma się rozumieć kartę dźwiękową ? jest to CREATIVE Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio.

Po pierwsze proszę wyjaśnić dlaczego jedne i drugie to "syf" bo samo napisanie że są dziadowskie mnie nie satysfakcjonuje:)

To ja uściślę, to jest syf w porównaniu z tym co teraz posiadasz. AKG K272HD to normalne słuchawki, normalnej firmy słuchawkowej.

A Ty rozważasz zakup "słuchawek" firm produkujących myszki i inne akcesoria dla graczy. Których jedyną marketingową zaletą ma być tzw. gamingowy hype, a nie jakość dźwięku. I dokładnie za "gamingowość" się w nich płaci. Jakość dźwięku jest w nich jak w "normalnych" słuchawkach za 39,95zł .

Po drugie czytałem różne opinie i jedni zachwalają a inni piszą że "nie kupuje się słuchawek dla graczy bo to syf" i teraz tak ... albo jest tak że są naprawdę dobre a tych co odradzają po prostu na nie nie stać i mają tak zwany "ból du..py";p, albo jest tak że rzeczywiście płacimy kupę kasy za "logo" i zgodziłbym się w przypadku Razera ale Logitech to według mnie bardzo solidna firma. Kolejne pytanie to... co z tego jaką mam kartę dźwiękową skoro niektóre ze słuchawek są na USB i mają swoja kartę dźwiękową.

Opinie są różne i spolaryzowane, w zależności od tego kto je pisze. Jeśli ktoś miał do czynienia ze słuchawkami średniej półki i średnio wyższej ceny, coś w stylu Twoich K272, to na te wynalazki puszcza pawia, jak je usłyszy.

A zachwycają się nimi dzieci, które dostały te wynalazki pod choinkę, a które wcześniej miały do czynienia ze słuchawkami z kiosku za 5zł. Dla nich takie coś, to ósmy cud świata. Do tego "profesjonalno-gamingowy" cud świata.

Konkrety są takie, że za 600zł to kupisz osobne porządne słuchawki, z osobnym porządnym czułym mikrofonem, które to coś zeżrą na śniadanie i nawet nie poczują. I które będziesz mógł używać bez bólu głowy, grając przez długie godziny.

Logitecha czy też Razera, to kup sobie myszkę, klawiaturę, czy podkładkę. A słuchawki kupuj normalnej firmy słuchawkowej, AKG, Sennheisera, Beyerdynamica. W konkretnym przedziale cenowym, zawsze będą lepsze brzmieniowo od tych z nadrukiem gaming. A przyzwoitą wirtualizację wielokanałową i tak masz już z karty muzycznej. Więc o to się martwić nie musisz.

Trabant, nawet z nadrukowanym napisem "turbo rakieta" i sprzedawany w cenie Mercedesa, nadal pozostanie Trabantem i do normalnego Mercedesa jeszcze mu będzie "ciut" brakować.

To ja uściślę, to jest syf w porównaniu z tym co teraz posiadasz. AKG K272HD to normalne słuchawki, normalnej firmy słuchawkowej.

A Ty rozważasz zakup "słuchawek" firm produkujących myszki i inne akcesoria dla graczy. Których jedyną marketingową zaletą ma być tzw. gamingowy hype, a nie jakość dźwięku. I dokładnie za "gamingowość" się w nich płaci. Jakość dźwięku jest w nich jak w "normalnych" słuchawkach za 39,95zł .

Opinie są różne i spolaryzowane, w zależności od tego kto je pisze. Jeśli ktoś miał do czynienia ze słuchawkami średniej półki i średnio wyższej ceny, coś w stylu Twoich K272, to na te wynalazki puszcza pawia, jak je usłyszy.

A zachwycają się nimi dzieci, które dostały te wynalazki pod choinkę, a które wcześniej miały do czynienia ze słuchawkami z kiosku za 5zł. Dla nich takie coś, to ósmy cud świata. Do tego "profesjonalno-gamingowy" cud świata.

Konkrety są takie, że za 600zł to kupisz osobne porządne słuchawki, z osobnym porządnym czułym mikrofonem, które to coś zeżrą na śniadanie i nawet nie poczują. I które będziesz mógł używać bez bólu głowy, grając przez długie godziny.

Logitecha czy też Razera, to kup sobie myszkę, klawiaturę, czy podkładkę. A słuchawki kupuj normalnej firmy słuchawkowej, AKG, Sennheisera, Beyerdynamica. W konkretnym przedziale cenowym, zawsze będą lepsze brzmieniowo od tych z nadrukiem gaming. A przyzwoitą wirtualizację wielokanałową i tak masz już z karty muzycznej. Więc o to się martwić nie musisz.

Trabant, nawet z nadrukowanym napisem "turbo rakieta" i sprzedawany w cenie Mercedesa, nadal pozostanie Trabantem i do normalnego Mercedesa jeszcze mu będzie "ciut" brakować.

Decyzja zapadła :) zdecydowałem się na Sennheiser PC 360 a w niedalekiej przyszłości zmienię kartę dźwiękową z SB X-Fi Xtreme Audio(którą mam od jakiś 5-6lat) na coś lepszego:)

Dziękuję za odpowiedzi na pytania i podesłane materiały(BioPlayer) :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.