Skocz do zawartości
IGNORED

Stereo a Kino Domowe...czy to mozliwe?

Maly Ksiaze

Rekomendowane odpowiedzi

Moim problem jest dobor kolumn podstawkowych, ktore mialyby spelniac podwojna role, sluzyc do odsluchu stereo i kina domowego. Wybor jest trodny poniewaz dysponuje malym pokojem w ksztalcie prostokata o powierzchni 12m. Przy krotszej scianie myslalem o postawieniu na standach Tannoy M2, ktore maja BassReflex z tylu, i tu sie zaczyna problem poniewaz kolumny boczne musza stanac tylem na polkach przy samej scianie (czyli Tannoje odpadaja), czy moglbym dobrac jakies monitorki boczne i centralny do przednich M2? Najtrudniejszy jest dobor kolumn przednich ktore by sie nadawaly do odluchu muzyki a jednoczesnie spelnialy funkcje przodu w KD, moze inne zestawy niz Tannoy spelnilyby lepiej ta funkcje?

https://www.audiostereo.pl/topic/10836-stereo-a-kino-domoweczy-to-mozliwe/

Nowa mutacja serii M Tannoya czyli seria Fusion dysponuje bass reflexem z przodu również w podstawkowcu oznaczonym nr 2. A nawet w maleństwie oznaczonym 1. Trudno powiedzieć jak jest w zupełnie filigranowym R, bo na stronie Tannoy są sprzeczności :-)

Jesli moglbym prosic o jeszcze jedna podpowiedz, ktory z modeli Tannoy bylby lepszy, male Fusion 2 czy wieksze Fusin 3, pokoj mam slabo wytlumiony (dywan, zaslony, kanapa telewizor). Ostatecznie jeden z tych modeli wezne na odsuch, czy jest sens brac te wieksze?

> berni74

- jak sprawuje się h/k z kefami q ? jaki masz model ampla ? jeśli możesz to napisz coś wiecej na ten temat, mam h/k z Celestionami (łagodne brzmienie troche zbliżone do Tannoyi) i jest nieźle, ale myslę że do harmana lepsze byłyby jakieś ostrzejsze głośniki, czy w kefach nie czujesz trochę niedostatku wysokich tonów ?

>klemens

witam-mam HK AVR 3550-co do wysokich tonów to fakt są lekko w tle, ale równowaga jest zachowana, gdyby było ich więcej byłoby dla mnie za ostro. Całość gra w stereo bardzo przestrzennie i dynamicznie, bardzo dobrze brzmią wokale, jeszcze lepiej solówki /świetnie brzmi Satriani/. Bardzo dobre głośniki do muzyki ,,przejrzystej" i niezbyt ostrej - smooth jazzu, lekkiego rocka itp. Nie polecam do ostrych odmian heavy metalu /im ostrzejsze granie, tym krzywa zadowolenia z Q1 leci w dół/. Gram na kablach Real Cable (14zl/m), być może tu jest coś do poprawienia, ale przy tej klasie sprzętu mam wątpliwości. I tak to mniej więcej wygląda, za 1400 zł jest OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.