Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-V650 a RX-S600 dla Mission M35

Jan_52819

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem tutaj nowy na forum, gdyż aż tak bardzo nie interesuję się sprzętem audio jak pewnie tutejsi specjaliści - dlatego też chciałem Was o coś podpytać.

Mam, a w sumie to już miałem Yamahę RX-V650 - przyszedł czas na zmiany - nowe meble i Yamaha się nie mieściła - a sprawowała się znakomicie z głośnikami Mission M35i. Niestety nie mieściła się w nowe meble. Z pomocą przyszła Yamaha RX-S600 - na razie tylko wirtualnie.

Czy możecie mi powiedzieć jak to się będzie spisywało z moimi głośnikami? Jak można to porównać do 650? Jeśli chodzi o moc to na pewno będzie słabsze ale czy S600 da radę?

Co polecacie za głośniki na tył i centralny, gdyż coś takiego chciałbym w końcu zakupić. Byle nie przekroczyło 600-800 zł.

Dzięki serdeczne z góry za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Janek

Witaj,

RX-S600 będzie wyraźnie słabszy od RX-V650, pewne drobne ograniczenia brzmieniowe także będą słyszalne, jednak nie powinno być problemów z prawidłowym zasileniem M35.

Podaj proszę, jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie będzie wykorzystanie systemu (filmy, muzyka, koncerty, gry), jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie.

W obudowie slim jest jeszcze bardzo dobry Marantz NR 1604, tak więc wybór zależy od preferencji - do muzyki lepszym wyborem będzie Marantz, natomiast filmy, efekty, kino domowe - Yamaha.

Czekam na szczegóły, jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

No niestety mieszkam w Poznaniu więc ciężko mi będzie podjechać do Pabianic jak sądzę?

Chciałbym ten amplituner wykorzystywać do wszystkiego do czego może służyć.

Czyli muzyka, radio, filmy, bajki itp... Wszystkiego po trochu.

Pomieszczenie 30 m. Odległość od przednich głośników 5m.

Jak rozumiem Yamaha RX-S600 będzie wyraźnie słabsza ale jak mam to rozumieć? Nie poczuję porządnego brzmienia basu tak jak było to przy RX-V650?

Dzięki za pomoc. I proszę jeszcze o sugestie co do satelit i centralnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.