Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki transport zamiast onkyo 7355

blackromek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zmienić transport obecnie mam onkyo 7355 gra z stream magic6 lecz docelowo będzie chyba hegel hd 20 .Ostanio poczytałem że transport cd odgrywa dużą rolę mnie też się wydaje że ten zestaw z orginalnych cd w stosunku do plików gra słabo mała różnica w jakości chyba że jest to zależne od materiału muzycznego słucham metalu a to raczej źle zrealizowane płyty.Tak więc pomyślałem nad zmianą transportu budżet to około 3 tys

https://www.audiostereo.pl/topic/108607-jaki-transport-zamiast-onkyo-7355/

Moim zdaniem zmiana transportu nie wniesie duźo do brzmienia. Jeśli Twój odtwarzacz jest sprawny i napęd nie ma problemów, można go spokojnie zostawić jako transport. Myślę że większy wpływ na brzmienie może mieć zmiana kabla cyfrowego lub przede wszystkim zmiana przetwornika (spójrz na flagowy Hegel HD25).

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, proponuję wypożyczenie dobrego przewodu cyfrowego np. Tellurium Q Black oraz przetwornika - do Twoich gatunków muzycznych proponuję przetwornik Hegel, M2Tech Young lub Calyx 192/24. Z podanej trójki jednak najbardziej stawiam na Hegla.

W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

.Ostanio poczytałem że transport cd odgrywa dużą rolę

Poczytaj uważniej , wpisz w wyszukiwarkę " transport " . Takich tematów jest masa i co kilka dni ktoś zakłada nowy o tym samym .

Stream Magic 6 to bardzo dobre źródło . Dobry transport kupisz za ułamek tej ceny .

Do SM6 kup program JPlay i jak masz dobrego PCta na Win 7/8 to zagra Ci tak z plików że się zdziwisz .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.