Skocz do zawartości
IGNORED

Karta pod Edifier R2600/Beyerdynamic DTX 501p (~300zl)

Bjarne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym sie dowiedzić jaką kartę byście polecili do powyższego sprzętu?

Obecnie jadę na integrze z Asrocka Z87 Extreme 4 (Realtek ALC1150).

Czy uważacie, że Audiotrak Prodigy HD2 Advance DE będzie dobrze grała z tymi głośnikami/słuchawkami?

Witaj!

Mam kartę Prodigy HD2 Adv DE zainstalowaną w małym komputerku na Linuxie Voyage_MPD i gra rewelacyjnie. Wymieniłem opampy (bawiłem się różnymi konfiguracjami) i jestem bardziej niż zadowolony. Słuchawki to AKG K550 (32 Ohm) puszczone po RCA na wzmacniacz słuchawkowy na lampach.

Polecam tą kartę, jeśli planujesz ją używać tylko do muzyki (nie ma efektów, korektorów, itd). Rozważ jeszcze konfigurację z Linuxem. Miałem wcześniej tą kartę w komputerze z Windows 7, ale dopiero złożenie małego komputerka pokazało jak można zagrać na tej karcie :)

Pozdrawiam,

Paweł

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.