Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Denon AH-D7100 z UK za 2500PLN? a w Polsce 4tys?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro wysyp topowych słuchawek Denona za jakieś 2500zł, na amazon.co.uk te same za 449funtów i amazon.co.uk zaproponował mi darmową dostawę i łacznie jakieś 2450zł.. a na ceneo te słuchawki w Polsce za 3800 chodzą - ki diabeł?

Marża. W UK zawsze jest taniej z elektronika, a jesli nie taniej to za pare miesiecy od premiery produktu mamy 50% upustu. Przyklady moge mnozyc. Moge miec te sluchawki za 1500zł po przeliczeniu, ale lekko uzywane. Wczoraj dostałem taka oferte.

A jak grają 7100 w porównaniu z 7000? Rozumiem, że o promocji na 7000 można zapomnieć. Ale cena 2500 za nowe 7100 jest naprawdę kusząca.

znalazłem info z grudnia 2012, że to Denon taką promocję okresową zrobił z określonymi dystrybutorami w UK, więc temat jakoś się potwierdza, że to oryginały, zresztą bez jaj - sądzicie, że na amazon.co.uk sprzedawanoby podrabiane słuchawki?

Są to te same słuchawki, żadne podrobki. elektronika w UK i Niemczech jest tańsza przez pół. Przy najmniej Hi Fi. Telewizory są w podobnych cenach.

UK i Germania kupują bezpośrednio od producenta ich cena zakupu jest lepsza. w dodatku umieją sobie wywalczyć. Dajesz zle ceny spadaj kupimy towar od innego. A u nas nas każdy musi mieć Denona Onkyo i Yamahe. Kupuej bez względu na cenę dystrybutora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2900 zł za pare

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 4300 za pare.

Pierwsze co mi przyszło do głowy.

Nie chce mi się szukać dogłębnie bo nie znam niemieckiego. W media Markcie w Niemczech był Denon PMA 1510 za ok. 2200 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 1600 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2200 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 1400 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te Klipsche można kupić w Nautilusie 2 za 2800 zł ,Onkyo za niecałe 1800 zł. Trzeba użyć tylko wyszukiwarki. Gdzie tu jest cena przez pół? Wprowadzasz ludzi w błąd. Kiedyś tak było. Np. Sony SACD XB -940 można było kupić w niemieckim MM na promocji za 600 DM .W Polsce widniała wtedy cena 4000 zł. Poniewaz pies z kulawą nogą nie chciał dać tyle za to urządzenie obniżono cenę do 2800 zł. SACD DVP 9000 ES kupiłem za 1025 euro. Nowy w Polsce 10 tys. zł Póżniej obniżono cenę do bodajże 8 tys.zł Teraz już tak nie ma. Jest taniej ,ale nie o 50%. Czasami sa wyprzedaże starych modeli. I tak np. Dynaudio C2 można było kupić za 5000 euro. Poszły od ręki...

amazon.co.uk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i z radością free shipping delivery do Polski

a ceneo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

amazon.co.uk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i z radością free shipping delivery do Polski

a ceneo

Ukryta Zawartość

Mój post odnosił się tylko do Niemiec.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a w Q21 te słuychawki za 5600.... no co za jeleń by je kupił za 5600 jeśli można mieć w 3-4 dni z UK z gwarancją za 2500? kurde można dwie pary kkupić i za to i jeszcze parę stówek zostanie

Wiekszosc mowi ze Rosja to dziki kraj a ja zaczynam myslec ze to jednak Polska tym dzikim krajem jest...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

pytanie raczej czy to marża sklepów czy poziom ceny w oficjalnej dystrybucji dyktuje taką dziwną cenę w Polsce - znacząco wyższą od np ceny również w Niemczech....

To jest walka z kryzysem ....

.... spadające obroty nadrabia się wyższą marżą.

Jest jeszcze kwesttia nierownego traktowania rynków przez producenta.

Takie kamyczki do ogródka importerów:

ceny Subaru w PL i na Litwie

ceny VW po przejęciu dystrybucji przez producenta (od importera ) - spory spadek.

Po co się narobić przy sprowadzaniu 4 kontenerów, jeśli na jednym da się zarobić.

Ja nie wiem skąd się bierze pogląd że RTV np w Anglii jest o wiele tańsze, skoro wcale nie jest patrząc na strony sklepów, na ich odpowiednik naszego Ceneo, oraz na to co mówią mi znajomi mieszkający w Londynie. Jak tak patrzę to ceny są praktycznie identyczne, ewentualnie jakaś pojedyncza okazja na ebay, bądź przecena na Richersounds. Pisze tu o urządzeniach nowych z pewnego źródła.

Akurat ceny w Uk sa lepsze. Moze nie kazdy towar ale sa. Mówie o pewnych zrodlach ,sklepach. Wszystko zalezy jak trafisz:)

Ale prawdziwym plusem w UK sa czeste promocje i przeceny i to sa naprawde przeceny a nie to co w Pl sklep opusci 10% za sprzet poekspozycyjny - wielki mi upust...

Tak z ostatnich dobrych cen to spamietalem wiezyczke onkyo cr n755 za 229 funtow (nowka oczywiscie) ktora kupilem:)

Byl dobry deal rowniez na tv 55'' lg la860v jakos tak za 899 gdzie u nas ponad 6 tys zł

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

No tak ale u nas jeszcze nigdy nic nie kupiłem za cenę jaka widnieje na stronie czy na półce w sklepie ( mówię o sprzęcie audio ). Zawsze dostaję minimum 20% rabatu i nie szukam ani promocji, przeceny czy wyprzedaży, a tym bardziej towaru z ekspozycji. Dochodzi do tego że znajomy z Anglii woli żebym kupił mu sprzęt u nas niż on ma sam tam go kupić, bo wychodzi mu drożej. Być może są jakieś sklepy że jest naprawdę taniej, ale ogółem nie jest taniej ani trochę, czasem wręcz drożej porównując ceny na półkach.

Albo masz dar przekonywania albo dobre sklepy wybierasz:-) Mi w Pl nikt nie chcial zejsc z ceny wiecej niz 10% zaslaniajac sie tym ze bedzie bez zarobku itp.

Ja na ceny elektroniki nie narzekam w Uk - zawsze uda sie kupic w dobrej cenie. Gorzej z rzeczami budowlanymi i ogolnie do domu. Jest mniejszy wybor i drozej niz w Pl.

Wprowadzasz ludzi w błąd

Kolego to są ceny katalogwe. Idz do sklepu wytarguj coś i tez będziesz mieć lepsza cenę. Porównuje ceny katalogowe.

W tym watku chodzi o uświadomienie o "opłacalności" kupna za granicą. Ile sprzęt musi byc tańszy aby "olać" gwarancje.

Albo masz dar przekonywania albo dobre sklepy wybierasz:-) Mi w Pl nikt nie chcial zejsc z ceny wiecej niz 10% zaslaniajac sie tym ze bedzie bez zarobku itp.

Nie wiem czy mam dar przekonywania, natomiast sklepy w których kupuję to bardzo dobre sklepy. po prostu pytam za ile mogę to kupić, podają cenę jak mi odpowiada to kupuję jak nie to pytam czy da rade jeszcze, jeśli nie to dziękuję i tyle. Jest wiele sklepów do których dzwoniłem już kiedyś, za samo "halo" więcej nie zadzwonię:) Bardzo dobry sklep np. to "Loco", właścicielem jest znienawidzony tu przez niektórych użytkownik Kiki, jednak obsługę i ceny mają naprawdę bardzo dobre, nie mówię tu o cenach półkowych.

Ceny nowych sprzetow w Polsce sa jednak wysoki natomiast ceny uzywek sa w Polsce bardziej atrakcyjne niz na Zachodzie, zreszta tez i latwosc odsprzedazy zwlaszcza marek bardziej egzotycznych badz drozszych sprzetow graniczy z cudem za sensowna cene i mowie z doswiadczenia - latwiej mi bylo sprzedac kolumny Zu czy amplifikacje Shindo, Lebena, itd. do USA, Francji czy Malezji niz w Polsce, pomijajac oczekiwania lokalńych naszych kupujacych co do wypozyczen, extra rabatow, prywatnych gwarancjiitd. ;))))))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.