Skocz do zawartości
IGNORED

jak nagrywać FLAC

Maynooth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam plik FLAC. Czy jedynym rozwiązaniem aby go posłuchać ( oprócz komputera) jest nagrać go na cd czy ( co mnie berdzo iteresuje) jest jakiś magiczny sposób nagrania pliku na USB i osłuchania za pomocą np. radia w aucie z wejsciem USB lub CD (mam Marantza z takim wejsciem) ?

Wdzięczny bedę za powstrzymanie się od kpin.

https://www.audiostereo.pl/topic/109279-jak-nagrywa%C4%87-flac/

Jedyna możliwość to nagranie Flac na płytę CD Audio.

Jeśli Twoje radio posiada możliwość odczytu Flac to możesz skorzystać z przenośnej pamięci.

Istnieje też możliwość przekonwertowania Flac na WAV (WAV- format bezstratny) WAV to popularny format plików, Twoje radio na pewno odczyta tego typu pliki jeśli posiada wejście USB.

Pozostaje Ci wybór "mniejszego zła", czyli konwersja na mp3 320kb/s. Przy tym bitracie i w samochodzie nie powinno być zauważalnych różnic.

(Dotyczy pliku na pendrajwie do odczytu w samochodzie.)

W przypadku odczytu w starszym odtwarzaczu domowym, pozostaje wypalenie w formacie wav na płycie cd.

Już o tym było parę razy , ale co tam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki. Z wypalaniem sobie jakoś tam radzę. Nie w tym problem.

Sądziłem, naiwnie jak się okazuje, że z flacami można tak jak z mp3: z biblioteki z PC na USB i do Cd w salonie lub radia w aucie tylko z lepszą jakością. W aucie jeszcze bym poszedł na kompromis bo sprzęt tam podły, głośniki fabryczne. Ale nie po to kupowałem stereo do salonu żeby mp3 słuchać teraz. No i nie chcę utonąć w morzu wypalanych co chwile cd. Dzięki za zainteresowanie.

Kup serwer strumienowy albo komputerek za 100 zł z mpd. Wypalanie płyt to jakieś takie niedzisiejsze jest.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.