Jump to content
IGNORED

DENON 1060 (suche brzmienie, płytki bas, wysoka średnica)

forest8c1

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio zakupiłem DENONA 1060. Moje spostrzeżenia są takie, że bas brzmi bardzo płytko, wysokie dźwięki średnie.

- CD mam DENON DCD 1290,

-Kolumny ASW Cantius ML MK2,

- dobre kable do kolumn oraz porządne kable chinche.

- słucham muzyki gitarowej (funky, akustycznej, rockowej, blues)

Moje pytanie brzmi?? Czy ktoś z forumowiczów posiodał wzmacniacz DENONA 1060 i wymienił na inny, który poprawił zdecydowanie brzmienie np. głębsze.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Ostatnio zakupiłem DENONA 1060. Moje spostrzeżenia są takie, że bas brzmi bardzo płytko, wysokie dźwięki średnie.

- CD mam DENON DCD 1290,

-Kolumny ASW Cantius ML MK2,

- dobre kable do kolumn oraz porządne kable chinche.

- słucham muzyki gitarowej (funky, akustycznej, rockowej, blues)

Moje pytanie brzmi?? Czy ktoś z forumowiczów posiodał wzmacniacz DENONA 1060 i wymienił na inny, który poprawił zdecydowanie brzmienie np. głębsze.

Hm. Ten model Denona wygląda na papierze przyzwoicie. Sądzę jednak, że do bluesa, to nie jest dobry wybór. Te modele Denona, które słuchałem, to były raczej "płytkie" wzmacniacze. A jak było z innym, poprzednim wzmacniaczem? Bas był?

Bardzo istotne w tej kwestii jest ustawienie kolumn i akustyka pomieszczenie, lokalizacja miejsca odsłuchowego. Mógłbyś wkleić zdjecie z ustawieniem w pokoju?

Co do wzmacniaczy - to z gruntu polecam tę samą firmę. Czego jak czego, ale głębi w nich nie brakuje....

Pozdrawiam!

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.