Skocz do zawartości
IGNORED

Pro-Ject 6-Perspex

smax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam możliwość kupienia w Niemczech używanego 5 letniego Pro-Ject 6-Perspex bez wkładki za 600 euro. warto go kupić w tej cenie ??

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

https://www.audiostereo.pl/topic/109288-pro-ject-6-perspex/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Chodziło mi raczej o opinie użytkowników tego gramofonu . Czy to prawda , że ten model nie trzyma obrotów ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Na hifi.pl ktoś z Poznania sprzedaje za 2kzł.- daj rodakowi zarobić lub odrobić :)

Tylko , że w Niemczech sprzedaje to mój kuzyn. stan gramofonu jest idealny,wiem co kupuję :)wole przepłacić , tylko czy warto?

W tej cenie raczej warto, co do plotki o obrotach się nie wypowiem ale raczej użytkownicy dokupują do kompletu stabilizator obrotów Pro-jecta.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tylko , że w Niemczech sprzedaje to mój kuzyn. stan gramofonu jest idealny,wiem co kupuję :)wole przepłacić , tylko czy warto?

Jeśli stan jest idealny to moim zdaniem na pewno warto! Ja bym brał bez namysłu!

• Redaktorzy

Mam ten gramofon. Jego najwieksza zaleta jest to, ze jest bardzo ladny i przyciaga wzrok praktycznie kazdej osoby goszczonej w domu. Trzyma obroty. Gram bez Speed Boxa. Moze kiedys dokupie.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie , żeby zbić trochę kasy ? Do czego mogę się przyczepić :)

Do rys na plincie z akrylu ;))

Do rys na plincie z akrylu ;))

Przy tych nowych plintach , to wystarczy wyciągnąć z pudełka i już są rysy :)

Jutro wyjeżdżam z Hamburga ,gdybym kupił tego pro jecta,jaką wkładkę kupić ?

Przy tych nowych plintach , to wystarczy wyciągnąć z pudełka i już są rysy :)

Mam starszego Perspective,a z trzeciej ręki.

Na plincie żadnych rys nie ma, chyba że jestem ślepy.

Silnik chodzi absolutnie bezgłośnie, chyba że jestem głuchy.

Ja bym tego Perspexa brał.

• Redaktorzy

W PerspeXie ta czesc akrylowa to nie plinta. To jest podstawa/plyta nosna. Plinta to to czarne subchasis wykonane z corianu, ktore laczy talerz i ramie. Calosc oddzielona jest od akrylowej podstawy trzema magnesami. Solidnie wykonane lekkie ramie 9cc z carbonu. Naprawde ladny gramofon. Za te pieniadze bralbym bez namyslu. Na codzien wisi w nim wysokonapieciowa wkladka MC HO Sumiko Blue Point No. 2. Od kilku dni testuje niskonapieciowa MC LO Benz Micro Ace SL z ostrym szlifem. Bardzo dobra wkladka. Wyciaga z rowka wiele detali i jest wiekszy porzadek na scenie w porownaniu z Sumiko.

• Redaktorzy

Oj, Panowie :)

Dzięki Mariuszowi mam możliwość posłuchania tego Benza. Kuba, Ty chyba też testowałeś go w podobny sposób? ;)

Chucham i dmucham by nie wygiąć cantilevera. Ciężarek mam dobry, zatem nie ma obaw.

Tak, też skorzystałem z pomocy Mariusza. Rzadko kiedy można sobie potestować wkładkę. Jedna uwaga: to co masz jest pierwszą wersją ACE, bez literki S. Jak zdecydujesz się na kupno, to dostaniesz już wersję S.

Wg opisu w sieci w stosunku do starej wersji, wkładki serii ACE S posiadają zmieniony szlif igły (obecnie Dynascan Gyger S), oraz ulepszony przetwornik wraz z układem zawieszenia. Natomiast szkoła i charakter brzmienia są te same: jeśli je polubisz, to wersja S tym bardziej się tobie spodoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.