Skocz do zawartości
IGNORED

PC + Samsung D7000 + Yamaha Rx-v771 FILMY z DLNA w DD z napisami

frytek1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam:

- TV Samsung UE46D7000

- Amplituner Yamaha rx-v771

- PC z Windows 7

Podłączenie:

Dekoder nc+ oraz komputer podłączone HDMI do Ampli, wyjście z ampli HDMI do TV

Problem:

Jak oglądać z takiego zestawu filmy HD (mkv) z PC po DLNA z dźwiękiem 5.1 oraz napisami?

Objaśnienie:

Do tej pory mam pociągnięty kabel HDMI-HDMI między komputerem a amplitunerem i w ten sposób oglądam filmy z PC. Chciałbym z tego kabla zrezygnować (ciągle przełączanie kabla hdmi w PC oraz zbliżające się przemeblowanie uniemożliwią to). W jaki sposób mogę sobie poradzić bez tego kabla?

Wydaje mi się, że opcje są dwie:

1) po DLNA do amplitunera

2) po DLNA do TV a później ARC do Yamahy

W przypadku 1 nie umiem zmusić Yamahy do odtorzenia filmów mkv w HD.. z muzyką itp. nie ma problemu jednak z filmami sobie nie radzi. Może jakiś inny soft potrzebny?

W przypadku 2: kiedyś udało mi się to podłączyć jednak miałem problemy z napisami (jakiego serwera użyć na PC?) oraz z ARC - wysyłał tylko 2.0 do amplitunera..

Ktoś ma rozwiązanie? Będę wdzięczny. Pozdrawiam

A komputer ma tylko jedno wyjście hdmi bez innych np dvi ? ta yamaha chyba tak ma nie próbowałem ale i tak z reguły jak film odpalisz to bez wklejonych napisów w niego ich nie obejrzysz na ekranie. Najlepszym rozwiązaniem jest właśnie oglądanie z kompa. Inna kwestia że yamaha ma 2 hdmi out, może z drugiego wyjścia na monitor daj sygnał czy co tam potrzebujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.