Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy FX 5.1 jak podlaczyc to do kompa?

Pudi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam okazje kupic bardzo tanio ten zestaw jakies 600zl, tylko moje pytanie dotyczy tego jak mam to podlaczyc do komputera mam karte Audigy2 czy bede potrzebowal do tego jakiegos wzmacniacza, amplitunera bo sadzac z tych obrazkow (tam jest zdjatko tylu suba to chyba sie nie da) zaznaczam ze jestem w tych sprawach zupelnym laikiem (znam sie na glosnikach jak na promach kosmicznych ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prosze niech mi ktos napisze co bede potrzebowal co musze jeszcze kupic by podlaczyc to do kompa, nie znam sie na parametrach ani, markach ;] nie mam za duzo kasy na jakis wybajezony sprzet, nie jestem jakims audiofilem po prostu chce by to fajnie gralo, wystarczy mi dobra rada.

Dzieki. Pozdr Pudi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/10934-tannoy-fx-51-jak-podlaczyc-to-do-kompa/

Będziesz potrzebował amplitunera, za małą kasę chyba koda jest najlepsza ( w drugim temacie piszę to samo, wyjdzie, że jestem dystrybutorem :)

Ax-502 za 999zł

było kupic zestaw aktywny do kompa.

hm a co to znaczy "było kupic zestaw aktywny do kompa" to tak jak np Creativ ma swoje zestawy nie potrzebny zaden ampli, nom ale 600zl za te glosniczki to rewelacja a nie jakies tam pierdzace plastiki, ale zgroza jeszcze 1000zeta za amplituner masakra a nie da sie tego jakos taniej wykombinowac ;] musialbym cos na allegro poszukac ;]

A i czy ktos moglby mi napisac jakiego sprzetu mam szukac do tych Tannoyow bo w amplitunerach pisze zawsze ze sa wyjscia np cztery kanaly 4x30W z czym to sie je jak mam szukac prawidlowego sprzetu, lub co przeczytac by sie troche podszkolic ;]

Hm troche poczytalem, czyli potrzebowal bym amplitunera z wyjsciami np 5x50W i wyjsciem na suba aktywnego, ale bez wbudowanych wszystkich dekoderow, bo od dekoderow to mam karte muzyczna? tak

Nic taniej nie kupisz, zestaw aktywny to taki ze wzmacniaczem;

Creative jest drogim pierdzącym plastikiem, zobacz na stronie polpak zestaw aktywny kody w promocji za 555zł symbol AM-911

przeczytaj recenzje;

eMIL ratunku ty jako jedyny jeszcze cos odpisujesz ;] wytlumacz mi tylko jesli mam ten zestaw 5.1 to potrzebuje amplitunera z 5 kanalami na po jednym na glosnik i ten na suba np 5x50W? bo w wielu jest podane np 2 wyjscia 2x80 czyli jak ja to moge do zestawu 5.1 podlaczyc, sorry ze tak bredze ale kompletnie sie na tym nie znam ;/ poratuj cos.

potrzebujesz amplitunera z pięcioma kanałami- najlepiej o tej samej mocy,

subwoofer w tym zestawie jest aktywny.

Napisz czy juz kupiłeś tannoy, jeżeli tak to min. 1000zł na ampa wydać będziesz musiał.

Przy twojej karcie możesz (chyba) wyliczyć opóżnienia w karcie i wysłać sygnał bezpośrednio na wzmacniacze- omijając część cyfrową lub skorzystać z cyfry w ampie ( nie wiem czy tani amp będzie miał takie możliwości wyliczenie opóżnień jak soundblaster)

Tannoy wogóle to fajny jest, kosztuje na maxaudio 999zł, czy za 6 stów będziesz miał nowy?

Jeżeli nie kupiłeś to zastanów się nad kodą- dobra i tania.

tak juz kupilem, kosztowaly mnie 90 funtow, bo mieszkam w angli i mialem okazje tanio kupic, i teraz szukam tego amplitunera, niestety wywalilem ogromna kase na kompa i jestem na czysto, dlatego nie moge kupic czegos fajnego, a nie chce czekac calego miecha na kolejna wyplate bo mam super kompa bez glosu ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.