Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy wzmacniacz po NAD C 370

Yankes

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem NAD-a C 370,kolumny EPOS ES 11.Co polecacie jako kolejny wzmacniacz,słucham głównie jazzu.Osłuchałem się już nadowskiego brzmienia i zaczynam szukać czegoś innego.

De gustibus non est disputandum

https://www.audiostereo.pl/topic/109359-nowy-wzmacniacz-po-nad-c-370/

Moze xindak

Mam 6800(08)-gra inaczej niz nad ktorego tez posiadam

Dodatkowo budowa materialy i wykonanie 5 klas wyzej

Warto rozważyć,chyba nie będzie miał problemów z Eposami?Jak kształtuję sie jego cena?

Do jazzu i Eposów Xindak PA-M, to świetna integra, pracująca w czystej klasie A. Zapraszam na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Od dłuższego czasu jestem użytkownikiem NAD-a C 370,kolumny EPOS ES 11.Co polecacie jako kolejny wzmacniacz,słucham głównie jazzu.Osłuchałem się już nadowskiego brzmienia i zaczynam szukać czegoś innego.

Może ja napiszę trochę inaczej.

Miałem kiedyś Nada 370 połączone to było z Usherem S520 i tak jak u Ciebie zacząłem szukać, chociaż z tego brzmienia byłem bardzo zadowolony. Wpiąłem Primę Lunę One pomimo tego że niby lampa za słaba do takich monitorów. Ale to co wyszło z głośników to było olśnienie. Bingo! Teraz już nie mam S520 i jest inna lampa. Tak więc może czas na wzmacniacz lampowy? Do Eposów polecam te mocniejsze. Może coś na KT88 niby niektórzy mówią że KT88 to nie lampa ale uwierz mi KT88 potrafi pięknie zagrać. Albo EL84 tylko że tu muszą być jakieś cztery sztuki na kanał w pentodzie powinno to da coś koło 50W do Eposów powinno wystarczyć.

Powodzenia, pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Również jestem fanem NAD-a ale od kiedy posłuchałem lampy, jej muzykalność zwala z nóg. Polecam EL34.

Zgadza się, tylko na niektóre konstrukcje na el34 trzeba uważać. Między innymi z ciekawości kupiłem Cayina na el34 porażka na całej w każdym aspekcie brzmienia, dopiero po wymianie kilku kondensatorów jakoś się odezwał ale to nie było jaszcze to. Dorze że kupiec się znalazł o ile pamiętam to był model z liczbą 55 w nazwie ale jakie litery to bij, zabij. Tak więc zalecam odsłuch zresztą to samo dotyczy innych wzmacniaczy.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Warto rozważyć,chyba nie będzie miał problemów z Eposami?Jak kształtuję sie jego cena?

To co prawda tranzystor-ale gra w ciekawy sposob-niby jak lampa ale jakas taka z dopalaczem-po prostu mocy nie brakuje i jest wykop

Cenowo-zaplacilem 2750 zl--cena dumpingowa chyba bo za takie wykonanie i 20 kg masy uznane marki chcialyby ze 4 razy tyle-no i ten pilot-wyfrezowany z aluminium caly

Naprawde warto posluchac, zobaczyc

Miałem kiedyś Nada 370 połączone to było z Usherem S520 i tak jak u Ciebie zacząłem szukać, chociaż z tego brzmienia byłem bardzo zadowolony. Wpiąłem Primę Lunę One pomimo tego że niby lampa za słaba do takich monitorów. Ale to co wyszło z głośników to było olśnienie. Bingo! Teraz już nie mam S520 i jest inna lampa. Tak więc może czas na wzmacniacz lampowy? Do Eposów polecam te mocniejsze. Może coś na KT88 niby niektórzy mówią że KT88 to nie lampa ale uwierz mi KT88 potrafi pięknie zagrać. Albo EL84 tylko że tu muszą być jakieś cztery sztuki na kanał w pentodzie powinno to da coś koło 50W do Eposów powinno wystarczyć.

O!!!

Przeszedłeś podobną drogę i wyciągnąłeś podobne wnioski!

Miałem NAD-a 370 połączonego z KEF-ami. I wcale nie było idealnie. Nie zamieniłem na Prima Lunę tylko na Yaqina 10L, też na EL34. Wszystko na korzyść lampy. Teraz jadę właśnie na KT88 (Yaqin 100B) i to jest właśnie to. Oczywiście nie w wartościach bezwzględnych, a w stosunku do NAD-a. Mocna lampa jest z pewnością warta polecenia.

O!!!

Przeszedłeś podobną drogę i wyciągnąłeś podobne wnioski!

Miałem NAD-a 370 połączonego z KEF-ami. I wcale nie było idealnie. Nie zamieniłem na Prima Lunę tylko na Yaqina 10L, też na EL34. Wszystko na korzyść lampy. Teraz jadę właśnie na KT88 (Yaqin 100B) i to jest właśnie to. Oczywiście nie w wartościach bezwzględnych, a w stosunku do NAD-a. Mocna lampa jest z pewnością warta polecenia.

Czyli wszyscy prawie polecacie lampę!No cóż muszę spróbować,na początek pożyczę od jakiegoś Znajomego i będę słuchał.Dzięki za cenne opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.