Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory Studyjne do 500 zł, czy może coś innego ?

Konrad Kocyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na wstępnie chciał bym od razu podziękować wszystkim Tym, którzy przeczytają post i na niego odpowiedzą. Dziękuje Smile

Do rzeczy.

Zamierzam się z zakupem jakiś głośników, monitorów studyjnych do kwoty 500 zł. Wiem że nie kupię nic w tej cenie porządnego, ale coś na pewno się znajdzie sensownego. Ich przeznaczeni, to głownie i jedynie muzyka. Chcę ich używać do odsłuchu muzyki, i to podstaw produkcji muzyki. W oko wpadły mi ostatnio Alesis Elevate 5 czy opłaca się je kupić, czy może coś innego, może jakiś system 2+1 ? Czekam na wasze opinie i propozycje. Cena jaką podałem jest nie przekraczalna.

I teraz drugie pytanie Smile

Obecnie posiadam w domu 2 x Tonsil Siesta (monitory), podłączone do Radmora 5102. Problem jet taki, że jakoś dziwnie mi to brzmi. W porównaniu z moim zestawem Creative 2+1 (budżetowy zakup z przed 4 lat) który brzmi dużo lepiej, bardziej wyraziście, zwłaszcza wysokie i średnie tony, to Siesty są takie jak by ospałe, mało dynamiczne. Może to wina Radmora ?

I kolejne pytanie i od razu zapytanie ogólnie o wszytko.

Czy warto kupować monitory za 500 zł, czy może pomyśleć o jakimś sprzęcie dla tych Tonsili, żeby lepiej grały ? Albo ewentualnie co proponujecie ?

Dziękuje i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.