Jump to content
IGNORED

TECHNICS SL-PG 200A

spiter007

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Nie wiem, czy się w strzeliłem w odpowiedni dział forum? Jesli nie, proszę Moderatora o przeniesienie, gdzie trzeba.

Piszę tego posta z prośbą o pomoc w zdiagnozowaniu problemu: mam 27 letni (chyba) odtwarzacz cd w/w marki. Nie wiem co się dzieje, ale od około 2 lat mam ciągle powtarzajacy się problem: podczas odtwarzania płyt cd gubi on dźwiek, tzn ni stąd, ni z owąd nagle zanikają basy, siła dźwieku spada drastycznie czemu towarzyszą ciche soprany. Jednak po poruszaniu ręką gniazda chinch przy wyjściu sygnału z cd'eka wszystko wraca do normy. Problem w tym, że zjawisko to pojawia się ostatnio coraz częściej i jest wprost proporcjonalne do długości odtwarzania muzy z cd'eka. Nie muszę pisać, że jest to dla mnie strasznie denerwujące i uciążliwe.

Dlatego ośmielam się prosić, co bardziej zaawansowanych znawców przedmiotu o pomocne rady....... Może ktoś podjąłby się naprawy? A może to już fizyczny koniec tego ,,dziadka"?

Spiter007

Dzięki Jacek; myślisz że to tak prozaiczny powód? Problem z kablami wykluczony; po zmianie na inne sytuacja się powtarza. Nie jest to takie proste; po rozkręceniu mamy widok, jak na zdjęciu, tzn z gniazd chinch wychodzą dwie blaszki pod płytkę. I tam chyba jest ten zimny lut. Tylko jak obrócić tę płytkę? Mam pietra, żeby czegoś nie schrzanić?

... no i zdemontowałem płytkę, poprawiłem luty; teraz dziadkek dostanie w z...ek...... zobaczymy, czy to coś pomogło. Miej świadomość Jacku, że bardzo mi pomogłeś i uratowałeś starego, wysłużonego Technicsa od wyrzucenia..... Jeszcze raz dziekuję pięknie :-)))

post-45259-0-51808200-1391524654_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.