Skocz do zawartości
IGNORED

Zaczynam sie gubic w rachunkach a to nie wrozy przyszlosci nas obywateli.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

W tym tygodniu dobiegla do mnie wiadomość ze w oplacie za prad znow mnie okradną o 10-15zl (pod przykrywka pomocy dla tv) dzisiaj znow jakiś podatek gruntowy mi przysłano z urzedu skarbowego wczoraj bank mnie chciał na cos nabrać w tym tygodniu trzeba za tel zaplacic na początku przyszłego znow oplata do tego chciałem posluchac deezera w wersji free na squezeboxie dzisiaj a tutaj niespodzianka trzeba już zaplacic nie ma testow (na pc sa) qrde zaczynam się gubic w tych oplatach normalnie same opłaty

Jeśli to będzie szlo w tym kierunku to staniemy się tylko rynkiem zbytu i taniej sily roboczej czy ktokolwiek kto ma jakikolwiek wpływ opamięta się w końcu i zacznie dazyc do odbudowy naszej sily przemyslowej czy tylko będziemy zmuszenie do coraz to nowszych podatkow?

chwilowy brak działalności w audio.

zacznie dazyc do odbudowy naszej sily przemyslowej

Jesteś dzieckiem gierkowskiej propagandy która była dzieckiem propagandy międzywojennej.

Nie mamy żadnej liczącej się na świecie siły przemysłowej, organizacyjnej, politycznej, militarnej ani kulturowej.

Najlepiej wbić to sobie do głowy i przestać już narzekać...

Halo, jesteśmy Słowianami - a to niesie ze sobą określone implikacje - czy do kogoś to dociera ?

Jeśli to będzie szlo w tym kierunku to staniemy się tylko rynkiem zbytu i taniej sily roboczej czy ktokolwiek kto ma jakikolwiek wpływ opamięta się w końcu i zacznie dazyc do odbudowy naszej sily przemyslowej czy tylko będziemy zmuszenie do coraz to nowszych podatkow?

Halo..pobudka!!

Jesteś dzieckiem gierkowskiej propagandy która była dzieckiem propagandy międzywojennej.

wreszcie jakaś samoocena

Jedziecie jakimis szyframi.... chętnie uslysze wasze zdanie a nie bede zgadyw o co chodzi. ..

W tym tygodniu dobiegla do mnie wiadomość ze w oplacie za prad znow mnie okradną o 10-15zl (pod przykrywka pomocy dla tv) dzisiaj znow jakiś podatek gruntowy mi przysłano z urzedu skarbowego wczoraj bank mnie chciał na cos nabrać w tym tygodniu trzeba za tel zaplacic na początku przyszłego znow oplata do tego chciałem posluchac deezera w wersji free na squezeboxie dzisiaj a tutaj niespodzianka trzeba już zaplacic nie ma testow (na pc sa) qrde zaczynam się gubic w tych oplatach normalnie same opłaty

Z tego systemu nie ma wyjścia, ten system będzie zostawiał takim jak my coraz mniej, tyle tylko aby przeżyć.

Z tego systemu wyjście jest tylko jedno; następna wielka ruchawka w Europie, typu II wojna. Potrzeba aby ubyło kilkadziesiąt mln. ludzi, potrzebna jest zmiana granic, i wtedy znowu system będzie potrzebował wieku aby za pierdniecie brać od Ciebie podatek.

Justas ma kompeks słowianina...po prostu nie moze zniesc ze sa jeszcze narody ktore jednak maja własna wole i własny rozum i odrobine anarchii w genach. A on tego nie trawi...

On woli jak wszyscy z pochylona głowa stoja i przytakuja. Bo takie jest prawo! :)

ten system będzie zostawiał takim jak my coraz mniej, tyle tylko aby przeżyć.

Jeśli to będzie szlo w tym kierunku to staniemy się tylko rynkiem zbytu i taniej sily roboczej

Panowie ale dlaczego piszecie w czasie przyszłym ? Przecież to już się stało ....

Rozumiem chcesz się odciąć od sieci energetycznej i przejść na własne zasilanie?

Zastanawiałem się kiedyś czy mała elektrownia wiatrowa nie rozwiąże problemu, tylko wiatr kapryśny bywa.

Ja kompletnie nie rozumiem moich rachunków za prąd.

Jedna wielka farsa z tym prądem. Czas już chyba z tym skończyć i się postawić.

Ludzie kupuja LEDy, sredny, lodowki A+ i cholera wie jak to sie nazywa, ale i tak nic nie oszczedzaja, bo ceny rosna tak szybko ze wszystko sie wyrownuje. Wiec kto na tym zarabiai i tak zarabia. Jedynie chciaz ta natura moze ma troche lzej, bo pobor mniejszy.

Rozumiem chcesz się odciąć od sieci energetycznej i przejść na własne zasilanie?

Zastanawiałem się kiedyś czy mała elektrownia wiatrowa nie rozwiąże problemu, tylko wiatr kapryśny bywa.

Z takiego wiatraka przy domu zasilisz sobie jedynie jakies żarówki i tyle. Panele słoneczne to samo.

?👈

Ludzie kupuja LEDy, sredny, lodowki A+ i cholera wie jak to sie nazywa, ale i tak nic nie oszczedzaja, bo ceny rosna tak szybko ze wszystko sie wyrownuje. Wiec kto na tym zarabiai i tak zarabia. Jedynie chciaz ta natura moze ma troche lzej, bo pobor mniejszy.

Z takiego wiatraka przy domu zasilisz sobie jedynie jakies żarówki i tyle. Panele słoneczne to samo.

alez oczywiście nie wiem czy zauwazyliscie i wiecie ale w obecnym systemie korporacyjnym korporacje daza do maxymalizacji zysku i minimalizacji kosztu produkcji, wiadomo w hameryce sa gogle m$ i cala masa monopoli która doi cale społeczeństwa u nas wszystko sprzedano i zostały tylko monopole konieczne do utrzymania zycia na obecnym poziomie (energia ogrzewania woda paliwo) ale działania sa takie same jak innych korporacji, a wiec kupuj leda kupuj a++ zakładaj liczniki zużycia ciepla i to koniecznie gdyż dzięki temu będziesz mniej zuzywal a my mniej ci dostarczali cena się nie przejmuj i tak będzie taka jaka ustalimy i dopóki system korporacji zmieni się będziemy mieli coraz więcej rachunkow bo system korporacji dazy do monopoli i uzależniania ludności od kolejnych potrzeb niezbędnych i tak to się dzieje .. teraz nowe potrzeby niezbędne to będą pochodzily z nowych technologii (smartphony i płatne transfery gry usługi kolejne dziesiątki abonamentow) wlasnosc intelektualna (czysty zysk tylko trzeba najpierw wymyslic) itd. dlatego hameryka działa najprężniej w tym kierunku myśmy sprzedali technologie i rząd nie inwestuje w rozwój nowej wiec pozostajemy na monopolach zeszłej epoki (prad paliwo energia itd.)

Edit trochę inwestuje jakies tam minimum w rozwoj niwych infrastruktury i jakas pomoc dla obywateli minimalna chcących i potrafiących cos wymyslic nowoczesnego ale tutaj trzeba ogromnych nakladow jestesmy nie tylko w tyle ale w ogole nie zaczelismy nawet tej dziedziny rozwoju

Z tego systemu nie ma wyjścia, ten system będzie zostawiał takim jak my coraz mniej, tyle tylko aby przeżyć.

Z tego systemu wyjście jest tylko jedno; następna wielka ruchawka w Europie, typu II wojna. Potrzeba aby ubyło kilkadziesiąt mln. ludzi, potrzebna jest zmiana granic, i wtedy znowu system będzie potrzebował wieku aby za pierdniecie brać od Ciebie podatek.

Nie wiem kim jesteś Storczyk. Czy mi tu na ogon nie nadepnąłeś... ;-)

Ale to mądry tekst.

Niezależnie czy za chwilę tu Moderator nie zacznie opieprzać nas o nawoływanie...

Dokładnie tak. Nie ma innego wyjścia.

Ja dodam do tego, że obecnie stowarzyszenia tzw. autorów wystąpiły o podwyższenie podatków jakimi są obłożone kupowane przez nas sprzęta elektro.

Żądają podwyżki nawet kilku tysięcy procent. Ma to podobno znacząco podnieść ceny rozmaitych smartfonów, odtwarzaczy, TV...

Najgorzej to być obecnie tzw. zwykłym obywatelem.

Wszyscy go rolują; politycy, dostawcy mediów, lekarze, sklepikarze,...

Może warto założyć jakieś stowarzyszenie?

Np. Stowarzyszenie Utrzymujących Burdel (SUB) i zażądać likwidacji rozmaitych ZAIKS`ów, rządów, sejmów,...

Rozumiem , że Storczyk ileś tam i Grzegorz ileś tam poświęca się i w wymarzonej ruchawce "ubędą " wraz rodzinami wśród tych milionów, żeby nam żyło się lepiej.

Rozumiem , że Storczyk ileś tam i Grzegorz ileś tam poświęca się i w wymarzonej ruchawce "ubędą " wraz rodzinami wśród tych milionów, żeby nam żyło się lepiej.

Całkiem bystre spostrzeżenie (oczywiście obstrahując od konkretnych osób). Głoszący przekonanie o potrzebie rewolucyjnych rozwiązań nieodmiennie żywia dziwne przekonanie, że akurat im nic złego sie nie stanie. Skąd ten optymizm? Przeciez historia uczy, że rewolucja pożera własne dzieci.

Jestem Europejczykiem.

Z tego systemu wyjście jest tylko jedno; następna wielka ruchawka w Europie, typu II wojna. Potrzeba aby ubyło kilkadziesiąt mln. ludzi,

Odkrył Amerykę i wyrąbał tuzin Indian.

Lepsi jednak w podobnych przemyśleniach byli słynni ekonomiści, psycholodzy i synergolodzy towarzysze Hitler i Stalin.

Póki co w Polsce musi storczykowi wystarczyć brak reformy systemu zdrowia, który obecnie sprzyja umieraniu zbyt wczesnemu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Całkiem bystre spostrzeżenie (oczywiście obstrahując od konkretnych osób). Głoszący przekonanie o potrzebie rewolucyjnych rozwiązań nieodmiennie żywia dziwne przekonanie, że akurat im nic złego sie nie stanie. Skąd ten optymizm? Przeciez historia uczy, że rewolucja pożera własne dzieci.

Nikt nie napisał w trosce o własna dupę... za przeproszeniem...

Storczyk wydaje mi się wskazał pewną socjologiczną logikę.

Przywoływane przez was rewolucje nie wybuchały z powodu chcenia przez jednostki, lecz z powodu podatnego gruntu.

I nikomu tu, wydaje mi się, nie podoba się taki scenariusz.

Natomiast mało budujące jest jak wielu wlazło do tej rzeki współczesności i nie zdają sobie sprawy jak są manipulowani...

Przestałem popierać SYSTEM przez ograniczenie zakupów.

Moja nokia1200, iphone 3g służą mi mimo upływu czasu i mód. Wycofałem się z wyścigu szczurów o nagrodę: możliwość kolejnych zakupów.

Zrezygnowałem z picia mocnych alkoholi (akcyza!!, rak przełyku) na rzecz domowego wina (jabłka leżą na ziemi).

Zmierzam do energetycznej autarkii.

Itp, itd

Powściągliwość daje wolność.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

qrde zaczynam się gubic w tych oplatach normalnie same opłaty

Rząd już dawno się pogubił i dla tego powstaje problem dla obywateli. Zamiast obniżać to podwyższają i wszystko leci na pysk. Miernoty i trzęsidupy !!!

Natomiast mało budujące jest jak wielu wlazło do tej rzeki współczesności i nie zdają sobie sprawy jak są manipulowani...

Piszesz o tym forum AS ;-) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ponadczasowe i interdyscyplinarne... nieprawdaż...?

To przynajmniej jakieś realne działanie. Może skala nie jest duża ale zawsze to coś.

Jest nas więcej...

Np. od 30 lat nie noszę zegarka.

Jestem wolny...

,,Nie mogę się oprzeć wrażeniu, iż za tym wszystkim kryje się plan takiego osłabienia tego kraju, by wreszcie przestał przeszkadzać wielkimsąsiadom. I dziś tylko to leży mi na sercu: żeby Polacy się przebudzili. To ostatni moment!- mówi w rozmowie z tygodnikiem “wSieci” prof. Witold Kieżun, ekonomista, były ekspert ONZ i żołnierz AK...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Np. od 30 lat nie noszę zegarka.

Jestem wolny...

Twoja zgryźliwość mnie dotyka. Jako wieloletni syndyk napatrzyłem się na efekty działań "piczek teoretyczek".

Konkrety się liczą.

Też kiedyś chodziłem na wagary mając chwilowe poczucie wolności.Chwilowe.

Rozbuchana konsumpcja dająca orgazm w momencie zakupu daje chwilowe zaspokojenie -karta w ruch.I jeszcze raz..... Rachunki przychodzą pocztą, niektórzy o tym zapominają.

Założyciela wątku poruszyła konieczność płacenia za dezeera, a radio w samochodzie też na pewno ma.

Nie ma nic za darmo. To nie wina rządu.

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• 2 tygodnie później...

Nie!!

Właśnie tych, co niepohamowanie kupują i noszą chłamowate zegarki dwudniowej trwałości. Powoduje to wypychanie azjatyckich portfeli. Epatują się orionami ze szklanymi diamentami, kolejnym smartfonem.

Potem sprzedają nerkę za długi.

Politycy robią to samo. Tylko ci dopuszczają do budowy chłamowatych inwestycji. Ale długi zapłacą wnuki. Nasze.

Inni dają się wciągnąć w promocje licząc na darmochę.

Brak edukacji ekonomicznej zastąpionej religią powoduje trudność w odczytaniu rachunku z trzema zmiennymi. I wiarę w cuda: "jakoś to będzie".

Na marginesie:

Nam potrzeba Majdanu, by wprowadzić jednomandatowe okręgi wyborcze.To da zmianę.

Popieram przedmówcę. W Polsce system dymania obywatela w każdej sferze życia zaszedł dalej niż na Ukrainie. Potrzebujemy rewolucji, która wygna w diabły Bandę Rudego i postkomuchów.

Polska jako jedyny kraj w Unii Europejskiej ma w szkołach średnich obowiązkowe lekcje przedsiębiorczości. Jednak uczestnicy zajęć, choć poznają definicję np. banku centralnego, to nie mają pojęcia, co zrobić, kiedy pies pogryzie kartę bankomatową. Albo na co zwracać uwagę przy zakładaniu konta.

Ukryta Zawartość

I dlatego, że uczymy dzieci wiary w cuda, a nie wypełniania pit- ów w szkołach- miłośnicy smartfonów *są skołowani.

Z badań wynika, że 80 proc. młodych Polaków wiedzę ekonomiczną czerpie od rodziców. A to rzadko jest krynica gospodarczej kompetencji.

* - smartfon -- tymczasowo dobrowolne urządzenie do obserwowania(GPS), podsłuchiwania i czytania korespondencji właściciela

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.