Jump to content
IGNORED

Monitor Audio GS10 na PL100

Fud

Recommended Posts

Witam. Monitor Audio model GS10 mam od trzech lat jednak nosze sie ze zmiana ich na cos lepszego. Podoba mi sie brzmienie MA I zastanawiam sie czy jest sens wymiany na model PL100. Oczywiscie w gre wchodzi tylko sprzet uzywany z drugiej reki a PL100 mozna calkiem atrakcyjnie kupic. Jest sens ?? Mial ktos okazje porownac bezposrednio te monitorki??

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli podoba Ci się gra GS10 to myślę,że spodobałyby Ci się i PL100.

Miałem okazję porównywać je właśnie jakiś czas temu, bezpośrednio podczas jednego odsłuchu.

PL100 są jakby dalszym rozwinięciem brzmienia GS-ów, brzmią dojrzalej.

Oczywiście różnice nie są na niewiadomo jaką skale-rewolucji ale jednak.

Napewno PL100 charakteryzują się większą spójnością,zrównoważeniem. Brzmią soczyściej,środek nazwałbym odrobinę bardziej plastycznym niżeli w GS10.

Co bardzo ważne góra przekazuje więcej informacji,detalu ale bez nalotu metaliczności.

W dźwięku PL100 jest trochę więcej powietrza.

Co do niskich tonów są bardziej sprężyste.

Zaobserwowałem też, że PL100 potrzebują odrobinę więcej prądu.

Poza obszarem brzmienia PL oferuje oczywiście lepsze-staranniejsze wykonanie(m.in. większa waga)

oraz moim zdaniem ciekawszy design.

Hidden Content

Witaj,

o serii Platinum są bardzo skrajne opinie. Są to kolumny bardzo eleganckie, ekskluzywnie wykonane. Brzmieniowo to wyżej niż GS, jednak za tym idą wyraźnie większe wymagania w kwestii elektroniki. Przy niezbyt przemyślanym systemie dźwiek jest jasny, ostry, brakuje mu wypełnienia szczególnie w środku pasma. Przy optymalnej konfiguracji natomiast otrzymujemy wyrównane, szczegółowe brzmienie z dobrą podstawą basową.

Moim zdaniem Platinum nie jest kolumną, którą można kupić w ciemno bez odsłuchu, namawiam na odsłuchy w Twoim systemie przed decyzją zakupu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Guest

(Konto usunięte)

Brzmią soczyściej,środek nazwałbym odrobinę bardziej plastycznym niżeli w GS10.

Przy niezbyt przemyślanym systemie dźwiek jest jasny, ostry, brakuje mu wypełnienia szczególnie w środku pasma.

Brawo, Panowie!

I jak tak Was się trochę poczyta, to taką jazdę serwujecie w każdym poście... ;)

Dziekuje za odpowiedzi. Niestety ale kupujac cos z drugiej reki nie ma sie zwykle mozliwosci odsluchu wiec zakup bylby w ciemno. Co do elektroniki to Densen B200/330, zrodlo M-Dac Audolaba, Kable VDH Magnum glosnikowe, First I Second interkonekty. Pokoj niestety nie za duzy okolo 13m2. Oprocz GS10 mam w swoim systemie Dynaudio Focus 110 niestety po kilku dniach wracam do MA bo porcja niskich tonow w tym pokoju daje o sobie znac I brzmienie zaczyna meczyc. Dlatego mysle nad PL100 bo sprzedajac Focusy I GS10 moglbym isc troche wyzej I nabyc PL100 jako ze GSy spisuja sie calkiem dobrze w tym pomieszczeniu to chcialbym sprobowac z seria platinium.

Hidden Content

Dogadaj się z sprzedającym na wypoźyczenie, w ciemno do Densena nie kupiłbym MA Platinum.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.