Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki a wyjscie sluchawkowe.

IceBreaker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje zakup jednego z wyzszych modeli sluchawek SH albo Philips z zamiarem podlaczenia ich do SB Audigy ZS. Mam w zwiazku z tym pytanie. Czy warto podlaczyc je do wyjscia sluchawkowego ktore znajduje sie na dosc dobrym zestawie 5.1 czy lepiej bezposrednio do Audigy?

Z gory dziekuje za wszelkie porady i opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/10963-sluchawki-a-wyjscie-sluchawkowe/

Do live bezposrednio oczywiscie.

minusy jakie zapewne odczujesz to dosc spore grzanie się karty(choc ja mam pod wyjscie bezposrednio podlączoną kolumienkę mini i chodzi :)

a tak pozatym to posluchaj puzniej tych sluchawek podlaczonych do odtwarzacza cd stacionarnego ze wzm. np hehe odechce ci sie wtedy podlanczac tych sluchawek pod live :)

Z gniazdkami to różnie bywa, niestety.

Z soundblastera dzwięk jest lepszy od gniazdeczka pianocrafta.

Beyerków słuchałem na gniazdku nad 350 i też tragedia!

Niestety słuchawki o wysokiej impedencji potrzebują, aby ładnie grać wzmacniacza słuchawkowego (tyczy się to również wyzszych sennheiserów).

Philips na normalnym gniazdku zagra lepiej od droższych słuchawek.

PS. Jak posłuchałem swoich beyerów na pianocrafcie to mi się słuchać odechciało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.