Jump to content
IGNORED

Quantum 677 jaki wzmacniacz do nich?

jjarm

Recommended Posts

Witam i o pomoc pytam;-)

Prosze doradzcie jakie wzmacniacz kupic do kolumn Magnat quantum 677, przeszukalem to forum od pierwszej do ostatniej strony i powiem szczerze ze pogubilem sie juz

Zalezy mi na dynamicznym czystym dzwieku, wyraznym dole i gorze

- pokoj 18-20m2

- flac z komputera

- budzet max 4000 zl (im taniej tym lepiej oczywiscie)

- muzyka jaka slucham: jaaz, deep house, elektroniczna, rock, zdarzy sie tez czasami jakies disco:)

w tym roku bede chcial dokupic CD takze wiec za wszelkie sugestie bardzo dziekuje.

pozdrawiam

Ireneusz

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witaj Irku,

wydaje mi się, że bardzo dobrym rozwiązaniem byłby wzmacniacz Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier. To urządzenie wystarczająco mocne i wydajne, które zaoferuje szybki, dynamiczny i analityczny dźwięk bez zbędnych wyostrzeń. Można jeszcze ewentualnie posłuchać integrę Exposure 2010 S2, która także reprezentuje szkołę grania szybkiego, rytmicznego, dynamicznego.

Na koniec zostawiam jeden z modeli NAD - w Twoim przypadku model C356BEE w wersji z wbudowanym przetwornikiem będzie optymalnym rozwiązaniem.

Jeśli masz taką możliwość, serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych urządzeń. Jest także możliwość sprawdzenia, jak wzmacniacz zagra w Twoim domu, w Twoim systemie. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Niestety nie dam rady przejechac dystansu do Waszego sklepu - czego bardzo zaluje i nie mam mozliwosci odsluchu, czego bardzo zaluje. Bardzo dziekuje za odpowiedz to po pierwsze i od tego powinienem zaczac!

Pierwszych dwoch wzmacniaczy nie znam, zastanawialem sie nad C355BEE - jednak mam rozumiec ze on bedzie za slaby do tych kolumn?

Hidden Content

Ja mam w konfiguracji NADa 356 BEE bo o tym mówimy z Dali ikonami 6. Nie jest za słaby. Z twoimi kolumnami się sprawdzi. Ociepli Ci nieco dzwiek i będzie trzymać w ryzach basy.

- flac z komputera

Koniecznie dokup Przetwornik DAc pod USB. Ja też słucham z kompa bez przetwornika mordowałem się kilka lat. Teraz wiem ile straciłem. Za NADa dasz 3000 pozostały 1000 przeznacz np na Arcama rDAC.

Hidden Content

Ja mam w konfiguracji NADa 356 BEE bo o tym mówimy z Dali ikonami 6. Nie jest za słaby. Z twoimi kolumnami się sprawdzi. Ociepli Ci nieco dzwiek i będzie trzymać w ryzach basy.

Koniecznie dokup Przetwornik DAc pod USB. Ja też słucham z kompa bez przetwornika mordowałem się kilka lat. Teraz wiem ile straciłem. Za NADa dasz 3000 pozostały 1000 przeznacz np na Arcama rDAC.

przyznam ze podpielismy wzmacniacz kolegi jakas Yamaha (analog) i powiem tak ze spodziewalem sie czegos lepszego, by nie powiedziec rozczarowany, pomyslalem ze to te kolumny sa do niczego, ale to chyba wina tamtego wzmaka. Dostalem je od braciaka -nowki i teraz chcac nie chcac musze kupic wzmacniacz i pozniej CD player.

Polecasz Arcama, z tego co wspomnial wczesniej Q21 to patrzylem na C356BEE z wbudowanym przetwornikiem i to chyba bedzie lepsze rozwiazanie, nie chce miec balaganu i kolejnego pudelka ktore bedzie sie platac:) no chyba ze jakosc Arcama uzasadnia to rozwiazanie, wiec wtedy faktycznie warto sie pokusic! wiec bedzie lepszy Arcama czy C356 z wbudowanym przetwornikiem?

I jeszcze jedno! czy te kable Kloztz beda ok w moim przypadku czy nie warto sobie zawracac glowy i postawic na jakies tanie zwykle przewody?

Klotz R-Audio bi-wire 4mm 2x250cm:

Hidden Content

pozdrawiam

I

eeh wszystko to mocno skomlikowane a wydawalo sie na poczatku ze to tylko kwestia kupna wzmacniacza:)

Hidden Content

Hidden Content

eeh wszystko to mocno skomplikowane a wydawało sie na poczatku ze to tylko kwestia kupna wzmacniacza:)

Wrecz przeciwnie to proste. :) Nie wchodzimy jeszcze w kwestie akustyki pomieszczenia :) to jest skomplikowane.

Nie sprawdzałem DAC'a z 356 wiec nie porównam go do Arcama, po prostu nie wiem jak gra.

Kupisz fajny wzmacniacz i zobaczysz jaką Ci to radochę przyniesie, od razu zapomnisz przed jakimi dylematami stałes :)

Hidden Content

Witaj,

NAD C356BEE na pewno nie będzie za słaby do Twojego systemu. To bardzo dobrze zbudowany wzmacniacz z ogromną rezerwą prądową. Polecam także wersję z wbudowanym DAC, przetwornik odpowiada klasie wzmacniacza, taka konfiguracja powinna w pełni usatysfakcjonować Cię.

Jeśli masz jednak wątpliwości, u nas masz możliwość ewentualnego zwrotu wzmacniacza, czyli kupujesz i testujesz w swoim systemie. Jeśli okaże się, że brzmienie nie odpowiada Ci, masz 10 dni na zwrot. Twoim kosztem jest wtedy jedynie przesyłka zwrotna. Masz natomiast 100% pewność dokonania optymalnego wyboru, gdyż urządzenie słuchasz na Twoich kolumn i co najważniejsze, w Twoim pomieszczeniu odsłuchowym.

W przypadku pytań jestem do dyspozycji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.