Jump to content
IGNORED

Kolumny KLIPSCH RF 63

marswiet

Recommended Posts

Przymierzam się do zakupu kolumn podłogowych Klipsch rf 63 w cenie ok 5000 zł-nówki. Na obecną chwilę podpiął bym do ampla DENON AVR 2312 a następnie chcę dokupić wzmacniacz Luxmena w cenie do 3000 zł.

Chciałbym kilku opinii jak w/w kolumny będą brzmiały z Denonem i Luxmenem. Wybieram się na odsłuch za ok tydzień, ale wcześniej chciałbym poczytać opinii forumowiczów. Zależy mi głównie na dobrze brzmiących basach oraz przyjemnie brzmiącym i "uwypuklonym" środku.Z przyjemnością poczytam rad i sugestii tych ,którzy są posiadaczami tych kolumienek lub innych propozycji.

Pozdrawiam

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam kolegę .

Sam posiadam mniejsze Klipsch RF 62II i szukam wzmacniacz stereo , który podepnę pod HK AVR 370 .

O jakim Luxmanie myślisz ? Jakie jeszcze wzmacniacze stereo zgrywają się z Klipsch ?

Niestety mieszkam w pipidówce i nie mam możliwości odsłuchów , a do Białegostoku nie ma specjalnie po co jechać . Jestem raczej za odsłuchami w swoich m2 .

Hidden Content

Klipsch to kolumny o brzmieniu dynamicznym, szczegółowym, szybkim, raczej z cofniętym środkiem pasma. Czy to dobry dla Ciebie wybór, zależy od Twoich preferencji brzmieniowych.

Podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie (wzmacniacz i kolumny) chciałbyś się zmieścić.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Klipsch to kolumny o brzmieniu dynamicznym, szczegółowym, szybkim, raczej z cofniętym środkiem pasma. Czy to dobry dla Ciebie wybór, zależy od Twoich preferencji brzmieniowych.

Podaj proszę więcej informacji, przede wszystkim jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie (wzmacniacz i kolumny) chciałbyś się zmieścić.

Pomieszczenie ok 35m2.Głównie słucham jazz, rock lata 70-80 i muz. poważna, natomiast fundusze na ten cel to coś ok 7 tyś zł i może ciut w górę. Wzmacniacz jestem w stanie kupić używany , a ponieważ posiadam w tej chwili AVR Denon 2312 zakup wzacniacza mogę odłożyć na później (2- 3 m-ce).

Hidden Content

Zależy mi głównie na dobrze brzmiących basach oraz przyjemnie brzmiącym i "uwypuklonym" środku.

Bas będzie ładny jednak środek na pewno nie uwypuklony. Uważam że koniecznie powinieneś ich posłuchać. Zestaw je także z Dali Ikon 6 MK2 i Tannoy Revolution DC6T.

Hidden Content

Bas będzie ładny jednak środek na pewno nie uwypuklony. Uważam że koniecznie powinieneś ich posłuchać. Zestaw je także z Dali Ikon 6 MK2 i Tannoy Revolution DC6T.

j

OK.

Dziękuję za propozycję, skorzystam i posłucham.

Hidden Content

• 1 month later...
  • 1 month later...

Witaj!! sam jestem posiadaczem kolumn klipsch RF - 62 . Pytałem tu na forum o doborze wzmacniacza i cd (poczytaj ten post

to sie dowiesz co niektórzy sądzą o * niskobudżetowych* zakupach. Ja dokupiłem do nich wzmacniacz ONKYO A - 9511

i CD ONKYO DX - 7511 oraz wymieniłem kable do kolumn na Kruger Matz. Do tej pory słuchałem stereo przez amplituner

DENON AVC - A1D * całkiem ładny dzwięk * oraz CD DENON DCD - 590.Mój rodzaj słuchania muzy to Space Synth,dance, itp.

Powiem tyle.... za całkiem nieduże pieniądze kupiłem sobie (oczywiście używane tkzw. budżetowe klocki) które zafundowały mi zaj...ty odsłuch!! Myślę że nie trzeba inwestować grubych pieniędzy żeby cieszyć się muzą.Nie przeczę że gdybyś kupił głośniki za 10000 zł. i klocki za następną dychę miałbyś sprzęt który powala na kolana.

Napisz jak coś dokupisz albo posłuchasz razem z klipschami. Może też uda mi się w takim zestawieniu posłuchać to będę miał porównanie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę trafnego wyboru!

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.