Jump to content
IGNORED

Używany amplituner lub wzmacniacz

Staruszek

Recommended Posts

Witam. Jestem laikiem w kwestii sprzętu audio a to jest chyba odpowiednie miejsce aby szukać pomocy.

Obecnie posiadam amplituner Pioneer D514 + DVD DV-575a.

Do tego Avance 2x503mkII + centralny Gale + 2xGale 3010s na tył.

Jeżeli to możliwe to chciałbym wymienić amplituner na jakiś lepszy, używany za około 600zł,

który lepiej zagra z tymi kolumnami.

Jeżeli to niemożliwe to w tej cenie chciałbym zakupić wzmacniacz stereo.

Proszę o radę: czy w tej cenie znajdę sprzęt używany, na którym odczuje znaczną różnicę w jakości dźwięku ?.

Jeżeli nie to jaki używany wzmacniacz polecacie w tej cenie i jak go podłączyć do powyższego zestawu.

Mam trochę płyt muzycznych, koncertów na DVD a ostatnio doszły koncerty na BluRay.

Nie jestem jakimś audiofilem i np. koncert akustyczny Joe Bonamassy na tym sprzęcie to dla mnie rewelacja

ale z tego co czytam na forum to na pewno może być dużo lepiej tylko czy uda się to osiągnąć w tej cenie.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

--

pozdrawiam

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli chcesz amplituner, który odtworzy koncerty w trybie kd, to wzmak stereo na nic się zda. Jeśli ma być stereo, to i za 600 PLN można znaleźć coś ciekawego. Wybór jest tak duży, że polecałbym przejrzeć allegro i ebay pod tym kątem. Osobiście szukałbym na ebayu. Jeśli sprzęt używany to warto sprawdzić stronkę niemieckiego sklepu Hi-Fi Leipzig - podpowiadam ją dlatego, ze wczoraj przypadkiem na nią trafiłem, mają trochę fajnego sprzętu i wysyłają bez problemu za granicę.

powodzenia

Hidden Content

Powrót po dłuższej przerwie...

Witam. Jestem laikiem w kwestii sprzętu audio a to jest chyba odpowiednie miejsce aby szukać pomocy.

Obecnie posiadam amplituner Pioneer D514 + DVD DV-575a.

Do tego Avance 2x503mkII + centralny Gale + 2xGale 3010s na tył.

Jeżeli to możliwe to chciałbym wymienić amplituner na jakiś lepszy, używany za około 600zł,

który lepiej zagra z tymi kolumnami.

Jeżeli to niemożliwe to w tej cenie chciałbym zakupić wzmacniacz stereo.

Proszę o radę: czy w tej cenie znajdę sprzęt używany, na którym odczuje znaczną różnicę w jakości dźwięku ?.

Jeżeli nie to jaki używany wzmacniacz polecacie w tej cenie i jak go podłączyć do powyższego zestawu.

Mam trochę płyt muzycznych, koncertów na DVD a ostatnio doszły koncerty na BluRay.

Nie jestem jakimś audiofilem i np. koncert akustyczny Joe Bonamassy na tym sprzęcie to dla mnie rewelacja

ale z tego co czytam na forum to na pewno może być dużo lepiej tylko czy uda się to osiągnąć w tej cenie.

Będę wdzięczny za jakieś sugestie.

--

pozdrawiam

Widzisz Kolego, nie jestes "jakims tam audiofilem", a pytasz na forum audiofilskim - to błąd.

Drugi raz sobie zaprzeczasz, bo piszesz ze koncert na obecnym sprzecie jest rewelacja. No to jak tak, to po co chcesz wydac pieniadze, a poza tym przeciez nie jestes audiofilem, wiec powinno wystarczyc Ci to co masz.

Allegro odpusc - tam sa prawie same padaki, grzebane badziewia, a bez doswiadczenia nie odroznisz ziarna od plew.

Moja rada jest taka - sprawdz czy masz wyjscia pre-out w ampli, bo jesli nie, to raczej za 600pln nie poprawisz sobie brzmienia. Jesli je masz, to rozejrzyj sie za jakas przyzwoita starsza koncowka mocy - tak najtaniej i najskuteczniej je sobie poprawisz. Zonglerka amplitunerami rozkoszy nie przyniesie - one graja w zasadzie coraz gorzej.

Hidden Content

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Błąd to by był gdybym pisał na forum dobrego żywienia ;).

Przeczytałeś, że koncert Bonamassy to dla mnie rewelacja to doczytaj drugą część zdania.

Pre-out w moim amplitunerze nie ma stąd dylemat.

Jestem w stanie poświęcić KD na rzecz stereo ale najpierw chciałbym sprawdzić czy usłyszę różnicę w jakości.

Zacząłbym od używanego wzmacniacza ale ciężko szukać po omacku dlatego podałem jakie mam kolumny i pod nie szukałbym jakiegoś sprzętu.

--

pozdrawiam

Hidden Content

polecam sonego gx70es

moze nie tyle z powodu spelniania wszelkich oczekiwan ale po to by zobaczyc jak pieknie moze grac stereo

za male (obecnie) pieniadze

tego pioneera kinowego nie ma co w ogole porownywac - żałko :)

takich zakupów sie nie załuje a raczej pozytywnie pamieta do konca zycia - nawet jesli kiedys bedzie lepszy sprzet o co wcale nie łatwo nawet liczac 600 zł za wzmacniacz stereo

Hidden Content

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Błąd to by był gdybym pisał na forum dobrego żywienia ;).

Przeczytałeś, że koncert Bonamassy to dla mnie rewelacja to doczytaj drugą część zdania.

Pre-out w moim amplitunerze nie ma stąd dylemat.

Jestem w stanie poświęcić KD na rzecz stereo ale najpierw chciałbym sprawdzić czy usłyszę różnicę w jakości.

Zacząłbym od używanego wzmacniacza ale ciężko szukać po omacku dlatego podałem jakie mam kolumny i pod nie szukałbym jakiegoś sprzętu.

--

pozdrawiam

Wiesz, nie gniewaj sie, ale sam nie wiesz czego chcesz. Słuch testuje się u laryngologa, a możliwości kolumn to taniej się wybrać do salonu i sprawdzić. Generalnie na podstawie tego co masz - trudno, zeby to lepiej nie zagrało ;)

Hidden Content

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Dzięki za dotychczasowe uwagi i proszę o radę, które z poniższych urządzeń byście polecali:

YAMAHA DSP-AX763

CA 540R v2.0

--

pozdrawiam

Hidden Content

oj nic nie uzyskasz ... z tego co mozna uzyskac, cos tam owszm

chcesz dobry ampli kinowo stereofoniczny kup pioneer elite za 9.999 ;) "dolars"

nie wymieniaj moze kina domowego

kino zostaw do kina

dokupiłbym poprostu wzmacniacz stereo

ktory w razie bakcyla nadal bym wymienial

jest sprzet do kina i sprzet do stereo

nie ma czegos takiego jak sprzet uniwersalny - uniwersalna jest pralko suszarka :) szybko sie psuje ;) dopisze cos strasznego nic to ze słabiej dział niz sama suszarka to nie mozna jej naprawic, trzeba wyrzucac -mało nie wolno wyrzucac trzeba placic za utylizacje - klopoty na głowe sobie sciagasz

ca jest bladziochem gra dosc blado jak na anemików angoli przystalo mowie o slabiaku a500 ale i on pewnie leopszy od tego kina

yamaha - nic nie mowie zostawie minute milczenia......

.....

.....

denon avr 3300

Hidden Content

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.