Skocz do zawartości
IGNORED

Sterowniki Daniel K do Sound Blaster Audigy SE

: Majkiel :

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tak jak w temacie poszukuje sterowników do Sound Blaster Audigy SE od Daniela K bo te orginalne mało co daja :)

Byłem juz na oficjalnym blogu ale wszystkie linki do sterowników sa do Hotfile.com który został zamkniety.

Stery pod: Win 8, 64bit

Stery pod: Win 8, 64bit

Pomyłka ma być: Win 8 32bit

chomikuj.pl

jesli ciezko bedzie to mozesz napisac pod

[email protected]

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Ok. w sumie to nie pomyślałem żeby tam zaglądnąć. Dzięki :)

Czy Audigy_SupportPack_4_5.exe sie nada ? Mam juz wgrany oryginalny sterownik a ten programik powinien mi dodac te wszystkie opcje ?

zaczałbym od wersji popularniejszej 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wasapi wykrywa + (crystalizery i inne popirdólki są) - jak działają inne popierdólki to sam musisz sprawdzic u "kazdego " jest inaczej - jednym cos działa innym nie działa zalezy od smietnika systemowego i co pozostawalo z innyc i z czym sie zgrało a czego zabrakło a zczym sie gryzie w otchłaniach bibliotek

zreszta ja nie wiem jak dziala pod 8 - w opisie jest ze działa i tylko tyle

sprawdz , wzglednie opisz problemy to ktos zapewne bedzie mogł pomóc na konkretny problem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Chciałem zainstalować Support Pack 4.5 ale wyskakiwał błąd. Zainstalowałem Support Pack 2.8 i wszystko działa :)

Zainstalował mi sie Creative Entertainment Console EQ działa wszystkie pierdołki typu bass boost itd. wszystko działa,

ale czy w tej paczce nie powinno być więcej programów i bajerów ?

A no i mam takie odczucie ze jak puszcze troszkę więcej basu przez EQ do mojego Denka 720 to w momencie uderzenia basu traci sie góra tak jakby brakowało mocy. Wcześniej tego nie miałem czy to normalne z tą karta ? Może ona jest po prostu za słaba na takie bajery jak equalizer ?

nie lubie EQ :)

nie wiem po co to komu - zle działa ? - to dobrze ;)

jesli chcesz basu czy "kopyto" to chyba lepiej juz zapodac crystalizera na 15% niz eq

z ciekawostek mozna wyprobowac w opcjach korektora graficznego z aimpa zakladke efekty dsp i tam uwydatnienie podniesc tak do 1.3x (minimalnie) w win 7/8 dziala dobrze (zaleznie od stylu muzyki) pod xp zawsze fatalnie

eq jest dobre kiedy brakuje srednicy czy wystepuje klucie na górze- choc dobre to pojecie wzgledne

do podbijania basu nadaje sie jak slon do porcelany

mocy to tu nie potrzeba do "eksteremalnego" przetwarzania

program sie pogubił jesli cos psuje - bugi programowe

unikac sterowania programem bo on zawsze cos posuje nie dzis to juro - nawet nie zauwazysz kiedy zacznie psuc - wylacz zaznaczenie eq i wszystkie inne zaznaczenia

ze sterowników to tylko zaznacz bit perfekt dla winampa przydatne

do aimpa wejdz w odtwarzanie asio/wasapi

bitperfekt powyłacza wszystkie eq i takie tam ... zbytki - przynajnmniej nic sie nie bedzie kaszaniło ;)

Ja tez w Eq nie gustuje często tylko psuje dźwięk, ale troszkę basiku mi brakowało :)

A z tym zanikaniem góry przy basie to jest tylko gdy podniosę suwak naprawdę wysoko ale aż tyle to mi tego basu nie potrzeba.

A crystalizer nie działa, jak uruchamiam pliczek crystalizer unlocker.exe to wyskakuje komunikat ze to tylko działa na SB P17x

Chyba ze cos zle instaluje...

zeby unlockowac crystalizera to trzeba odpalic system w opcji safe mode /tryb awaryjny

tylko w tym trybie sie uruchamia unlockera

jesli 8 nie ma takiego trybu to lipa i nie bedzie nigdy crystalizera w zakladkach

ps

jaki model karty sb0....?

basiku brakowało ? w stosunku do czego? tak z ciekawosci

jak zapakuje live24 to ma "full basiku" podbijanie go to zbrodnia

W 8 jest chyba takie cos co pozwala na instalowanie sterowników niekompatybilnych i takich które nie dałoby się zainstalować normalnie to włącza sie z zaawansowanych ustawieniach, juz nie pamiętam gdzie ale robiłem to kiedy instalowałem jakieś modyfikowane sterowniki do mojej Integry. Ale tej zintegrowanej karcie to żaden sterownik nie pomorze :D

Poszperam jeszcze w necie i możne coś znajdę :)

aa pomyliłem

zakladki bit perfekt nie szukaj - w tych sterach nie ma i z ta kartą

mi kiedys została zakladka po innych sterach - po wyczyszczeniu i zainstalowaniu na czysto nie ma

jaki model karty sb0....?

Model niski, ale jestem z niego zadowolony bo udało mi sie wyhaczyć za 20zł i gra 100 razy lepiej niz integra sb0570

basiku brakowało ? w stosunku do czego? tak z ciekawości

Brakowało to może jest troszkę źle powiedziane, bo jest go pod dostatkiem ze sporym zapasem.

Chciałem po prostu poczuć to ostre pie*** ale do normalnego słuchania takie coś się nie nadaje.

Czasem u mnie basik gra nie czysto i może wydaje się ze jest go mało, ale to sprawa kolumn (Mildton 80) Kiedyś jakas głupota mi przyszła i kupiłem zestaw naprawczy, tylko ze to nie był oryginalny zestaw tylko jakiś z allegro za 50zł. W tedy to sie w ogóle nie znałem :) W najbliższym czasie kupuje oryginalne cewki i membrany w tedy powinno grac pięknie. A przynajmniej mam taką nadzieje :)

ja tam bym radzil raczej kupic porzadniejsze glosniki

mam na mysli philipsa serii ad 8" 10"

nprawde wysmiete granie

ceny bywaja smieszne za parke

wyjdzie nie wiele wiecej niz kompletny zestaw naprawczy - a moze i mniej

nie zamierzam obrazac rodzimego producenta

ale jednak

tam gdzie jest tonsil lepiej wsadzic philpsa

to fenomenalne głosniki

stare tonsile wywalic a nie naprawiac ;)

nie licz ze w mildotnach jakies masakrycznie górnopólkowe wyliczanie parametrow nastepowalo wsadzono na sztuke podliczono z grubsza i hopla

znaczy mozesz liczyc , ja w to nie wierze i wierzył nie bede - smiało mozna zapakowac tam inny glosnik tako samo/podobny ;)

oryginalne Mildtony grają ładnie juz je słyszałem :) Schodzą nisko na basie a i wysokie najgorsze nie są

A i tak za jakis czas planuje je sprzedać, dołożyć troszkę i kupić Tannoy Mercury M3 to powinno dac troszkę ciepełka w graniu.

tez slyszałem;)

sa kupą do najprostrzego arcusa tm ktorego mozna kupic za 200 zł

trannoy m3 tez warty grosze :)

koncze wylewac zale :)

ps szczesciem nikt tu nigdy nie zajrzy i nie uwierzy kiedy bedzie szukał o mild...

wiec sprzedawaj z powodzeniem

i nie kupuj tannoya m3

kupuj powazne sprzety z wysokiej polki "cieplnej" marki arcus

o wiele lepsze od przereklamowanych tannoy m

pozdrawiam

miłej pracy naprawczej - tak byc nie moze zeby sie marnowało :)

miłej pracy naprawczej - tak byc nie moze zeby sie marnowało :)

Dokładnie !

graja juz u mnie w domu od ponad 20 lat mam do tego sprzętu sentyment :)

Chyba troszkę konwersacja odeszła od tematu. hahahaha :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.