Skocz do zawartości
IGNORED

Czy to coś nie tak z moim audio? Trzeszczący bas

Mimax

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie nie przepadam za takimi utworami ale przypadkiem zaplątał sie na ciekawej płycie z fajnymi kawałkami.

Trzeszczenie i trzaski czasami zdarzają sie np. słuchając Rihanny lub Eweliny Lisowskiej ale zawsze tłumaczyłem sobie że to już taka moda na przesterowanie dźwięków i po prostu omijałem takie utwory ale jest ich coraz więcej i zaczynam sie zastanawiać czy to czasem nie jest wina mojego audio. Przesterowany bas, trzeszczący wokal prawie przez cały utwór, czy u was też tak słychać?

"bywa" albo raczej bywało jak długo nie uziemiony sprzet

spróbuj podłaczyc drutem do kranu i troche spuscic z niego napiec bładzacych

komputer tak samo przerzuca na wzmacniacz trzaski

czasem uziemienie pomaga nawet na trzeszczacy potencjometr

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

"bywa" albo raczej bywało jak długo nie uziemiony sprzet

spróbuj podłaczyc drutem do kranu i troche spuscic z niego napiec bładzacych

komputer tak samo przerzuca na wzmacniacz trzaski

czasem uziemienie pomaga nawet na trzeszczacy potencjometr

Podłączyłem ale to nie to, chyba moje kolumny nie tolerują takich dźwięków. Najbardziej kłujący w uszy moment od 1:42 do 1:50.

Dodam że na tym kawałku są delikatne nieczystości jeżeli chodzi o wokal ale mogę powiedzieć ze jest ok. Bas jest idealny, czuje go nawet w brzuchu. Jest czysty, potężny i dynamiczny.

Drugi test w którym według mnie jest ok

To jest tak nagrane i tyle...pierwszy filmik ma bas jaki można spotkać w drum n bass. W drugim filmiku przesterowany wokal, nawet na głośnikach w laptopie to słyszę...Żadne podpinanie sprzętu do kranu nie pomoże:) Dla pewności podepnij sobie słuchawki pod źródło i sprawdź na tych utworach, wtedy wszystko się wyjaśni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.