Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA-840BX + Dynaudio Contour 1 Mk2

suizid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie mogę znaleźć konkretnych informacji o powyższych kolumnach, udało mi się tylko ustalić, że ich skuteczność wynosi 86dB a impedancja nominalna 4 Ohm.

Dlatego mam pytanie do osób szczególnie doświadczonych i ceniących zestawienie wzmacniaczy Rotel z kolumnami Dynaudio.

Czy wzmacniacz Rotel RA-840BX, o mocy 40W/kanał przy 8 Ohm oraz współczynniku tłumienia 30, da sobie radę z wysterowaniem kolumn Dynaudio Contour 1 Mk2?

Jeśli ma to w tym wypadku jakieś znaczenie, zestaw taki chciałbym umieścić w pokoju 10m kw., muzyka raczej mocna rockowa, metal, ale też trochę klasyki i innych rodzajów (dokładniejsze informacje na moim profilu).

https://www.audiostereo.pl/topic/109845-rotel-ra-840bx-dynaudio-contour-1-mk2/

To wszystko zależy jakie masz wymagania. Moje Dynaudio Audience 50 mają identyczne parametry, choć różnią się budową. Czy sobie poradzą? Radziły sobie z RA-930AX, RA-972 i teraz z RA-1520. Oczywiście im większa moc tym dadzą z siebie więcej. Będzie naprawdę dobrze, dotąd dopóki nie podłączysz ich pod mocniejsze wzmocnienie. Tak więc na początek, bez obaw, Rotele to bardzo mocny i zarazem wydajny prądowo asortyment.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

O, to świetna wiadomość!

Teraz muszę "zmaterializować" zamiary, poczynając od wzmacniacza. Na kolumny będę chyba musiał jeszcze poczekać, ale najważniejsze, że cel został jasno sprecyzowany:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.