Jump to content
IGNORED

Magnetofon Denon DRM-740


andy1921

Recommended Posts

Witam

 

Zauważyłem ostatnio problem ze swoim magnetofonem. Mianowicie, gdy wciskam 'play' (po włączeniu magnetofonu) kaseta obraca się przez około 8 sekund i zatrzymuje. Ponowne wciśnięcie 'play' powoduje kolejną pracę magnetofonu przez około 8 sekund...i tak kilka razy z rzędu (4-5). Przez te 8 sekund często też nie odtwarza dźwięku. Gdy magnetofon się 'rozgrzeje' wszystko funkcjonuje bez problemu, odczyt, zapis...itd. Co może być powodem??.

 

Dzięki i pozdrawiam

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Gdyby to było w zakładce ANALOG na forum audiostereo.pl/ byłoby łatwiej.

Ten temat tam bardziej pasuje.

 

Mechanika i automatyka w tym modelu jest faktycznie dość rozbudowana.

1.Co to znaczy "często też nie odtwarza dźwięku"

Jak często ?.

2.cyt. "się 'rozgrzeje'"

Czyli po ilu sekundach , minutach?

 

Może być tak , że za małe napięcie zasilacz podaje na silniki rozruchowe.

(tam jest trzeci, oprócz drugiego do przewijania, i ten trzeci służy właśnie do tego jednego celu).

Przy pracy ciągłej jest podstawowy pierwszy.

Oto silnikologia tego modelu.

 

A ile lat go używasz i Twój ewentualny poprzednik ?

Właściwie bardziej odpowiednie pytanie: ile lat nie używasz ?

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~

 

Link to comment
Share on other sites

Witam

 

Zauważyłem ostatnio problem ze swoim magnetofonem. Mianowicie, gdy wciskam 'play' (po włączeniu magnetofonu) kaseta obraca się przez około 8 sekund i zatrzymuje. Ponowne wciśnięcie 'play' powoduje kolejną pracę magnetofonu przez około 8 sekund...i tak kilka razy z rzędu (4-5). Przez te 8 sekund często też nie odtwarza dźwięku. Gdy magnetofon się 'rozgrzeje' wszystko funkcjonuje bez problemu, odczyt, zapis...itd. Co może być powodem??.

 

Dzięki i pozdrawiam

 

Wadliwe działanie układu auto-stop .

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.